Nisem polagala pozornosti na to, ker mi ni bilo pomembno. Sem se pa vseeno zamislila. Ko sem vlogo obrnila.
S kakšno lahkoto ženske sprejemamo moške nazive in s kakim razumevanjem dojemamo, da bi moški trpeli in se počutili hecno, če bi bili nazivi v ženskih oblikah....
sem si poskusila zamislit, kaj bi si moški mislili, če bi se jim na naziv ob prijavi ženska verzija zapisala...vsak bi verjetno pomislil, huh, to je ja ženski forum, mogoče celo feministični, mogoče pa kot moški niti nisem zaželjen tukaj...in grozno, da sem tukaj označen z žensko obliko imena...hvala lepa, kar imejte svoje nazive...
sem razmišljala, da bi verjetno vsak moški reagiral, ko bi to videl, medtem, ko ženske tega niti ne opazimo in tudi če, nas to ne briga ali pa nam je vseeno....SAJ TAKO JE CELI SVET POSTAVLJEN

Sem se spomnila na svojo profesorico v srednji šoli, ki sem jo res cenila in ko smo ji rekli: "gospa profesor...." nas je vedno popravila: "profesorica".
Pa ni bila feministka, ampak človek na mestu, zaslužena profesorica.
Mogoče je problem tudi v tem, da ostali jeziki nimajo forme za žensko in moško obliko, mi pa ki jo imamo, smo jo povsem zignorirali.
In zdaj me je začelo motit. Res me moti. In ne zdi se mi prav. Upam, da me ne bo kdo za feministko označil

?
Kljub vsemu nimam srca, da bi težila za tem, da se oblike spreminja v žensko formo in se s tem izpostavlja, ker če dobro razmisliš, lahko to marsikaj sproži....

Bi mi pa odleglo, če bi se recimo nazivi spremenili v kaj nevtralnega:
na začetku, članstvo, prijateljstvo, delovanje, mojsterstvo....?
finta je, da sem opazila....in zdaj se bom vsakič na novo spet spomnila...in mi ne bo všeč

in mogoče bom občasno pomislila tudi, moški se niso zavzeli za to, ker jih ne briga, njim PAŠE, da so stvari naklonjene njim in se dobro počutijo v svetu, kjer stvari funkcionirajo tako, da so na prvem mestu.
Je pa res, da je forum gapejev, da sem mu hvaležna, da imam kje bit in da ne pričakujem, da bo imel vedno čas izpolnjevati ali izpopolnjevati stvari, ki si jih nekdo zaželi, zato tega ne bom vzela osebno