Huh, malo veter piha in nas je zaneslo iz smeri ali pa tud ne, kako pač gledaš, ti "zasvojenci" me motijo, pustimo jih za hip ali dva...
Bardo_Thodol, govoriš iz lastnih izkušenj ali domnevaš?
Mislim da droge res niso prava zadeva za osebni razvoj, lahko pa pomagajo kaj razumeti ipd., kaj pokazat.. Ali pa?

NAJBOLŠE JE BIT TREZEN.
Katere psihadelične substance po daljšem jemanju ne povzročajo težav odvisnosti?
Huh, ne morem si zamislit da bi
dlje časa, redno jemal pivnike, tripe, torej redno užival LSD, ker je že en sam trip če je bil pivnik kot bi naj bil, pravo VAV doživetje, preveč snovi za obdelat, ..že skoraj napor, in kot tak ni šans da bi ko se prizemljim vse to ponovil, ..no, ni šans da to ponovim 3x zaporedoma. A a.. Po nobenem tripu nisem nikdar občutil nobenega od meni znanih znakov zasvojenosti, potrebe po ŠE, kvečjemu ideja >nikoli več<, recimo.. MDMA, in zasvojenost, hmmm, ne gre skupaj, ker pri večkratnem zaužitju enostavno ne poči več, rabiš pavzo. (Neka X stvar se nima več kam vezat, na neko Y stvar, ker smo vso pokurli, potreben je čas da se naredijo novi Yi.

) Če rabim pavze to zame ni zasvojenost. huh, kaj še? Gobice? A a, tudi ne.... Ok, ganja, jaz mislim isto, čeprav nekaj ljudi trdi da povzroča psihično odvisnost, kadim, in ko ne kadim, nič hudega. Vsaj meni.... (ganja rulz

)
Ne odpira vrat v druge svetove, le spreminja percepcijo. Huh, ok, a ni že to veliko?, posebej če jo "moraš" spremenit da boš nekaj zaštekal, uvidel, spoznal?? Če so svetovi ki jih na svojih potovanjih opisuje Castaneda neki drugi svetovi, če so sanje svet zase, kako to da potem moj svet na tripu, "identičen" sanjam in onim "Castaneda tripom" - ni nek drug svet?? A? ???
Mislim pa, da psihadelične substance po daljšem jemanju, ali pa tudi po enem samem zaužitju, psihično šibkim, "labilnim" osebam lahko povzročijo težave, takšne in drugačne, tudi resne. Ali pa tudi ne, zopet, odvisno od posameznika. Pa s tem ne mislim zasvojenosti ampak zmedenost, da se je izgubil, da ne zna nazaj, da je rezerviral in tudi dobil sobo na psihiatrični. Žal...
Važno je zadeve vzeti malo resno, to ni igra, če se igraš ostaneš v peskovniku...
LP, Dylan Dog