Devi wrote on 15.01.2003 at 19:19:14:Kdo bi bili mi, če ne bi bilo drugih, od katerih bi se učili in če ne bi bilo takih, s katerimi bi se skupaj učili...?
Še vedno bi bili mi ...
Ti, tale "kdo sem/smo" se pa v tem trenutku kar skozi par topikov razpreda ... neki je v zraku.
Devi wrote on 15.01.2003 at 19:19:14:Se še vedno sprašuješ? Se sprašuješ iste stvari in odgovarjaš drugače, skozi druge zorne kote, ki ti jih je odprlo življenje? Se sprašuješ kaj drugega in če se, predvsem kaj?
"Nikad kraja", draga, saj sama veš.

In če se katerikoli moj odgovor spreminja, se najverjetneje dejansko zaradi drugega oz. spremenjenega zornega kota. Ampak, ker si jih ne "cahnam", mi je hkrati povsem vseeno, če se odgovori spreminjajo ali pa ne; je važna le iskrenost le-teh, takrat, ko so. Sem zapazila, da so redke "stvari", za katere bi še čutila, da so (mi), kao, življenjsko pomembne. In mi je v iskreno veselje, da (si) praviloma vsakogar/vse od znotraj navzven tolmačim in prevajam ter - če le hočem in zmorem - predvsem vsak ogledala odsev navznoter poskušam dojet in razumet. Ja, praviloma navznoter brskam po razlogih za moje/drugih občutke, reakcije, ravnanja ... in sem osredotočena na to, da si "sledim" ... in si še vedno prešerno maham z zastavico, na kateri - kao - piše, "Ne bo mi žal, da nečesa nisem storila."

In veš, kaj mi je pri vsem tem najbolj všeč? En prvobiten, vsesplošen občutek dobrohotnosti, ki me prežema, ter to, da se vedno več, še več smejim ...
Devi wrote on 15.01.2003 at 19:19:14:v čem se ti zdi, da se je tvoje razmišljanje v teh nekaj letih najbolj spremenilo?
Mi zdajle na misel pride le to, kako je moja osredotočenost razmišljanja in delovanja dandanes povezana predvsem s tistim, na kar lahko "vplivam"; tisto, na kar se mi zdi, da ne morem, pa v glavnem mirno (mimo) pustim.
Devi wrote on 15.01.2003 at 19:19:14:Kakšna so tvoja trenutna vprašanja?
Brezpogojna ljubezen je nenehno na prepihu ...

... trenutno pa tudi čisto oprijemljive stvari: kako se odločat glede in sfunkcionirat službo ter mesečne denarne tokove, da bo še naprej dovolj za hipoteko in najine življenjske stroške ...

... in kdaj bo konec zime ...

... pa če me bo kaj bolel "zob", ki mi ga je danes spulila (ker ga ravno začenjam čutiti), predvsem pa to, ali mi bo res zaradi tega ene 14 dni pomalem iz ust smrdel ...

Kaj pa tebe trenutno najbolj okupira?

ARS