Devi wrote on 20.12.2002 at 18:21:39:In ker se tako dobro izražaš, me zanima....že dolgo pišeš?
Si se misla temu kdaj kaj bolj posvetit?
in a je tej tvoji prvi knjigici sledilo se kako pisanje, ki še ni objavljeno?
Ponovno hvala, Devi.
Pišem odkar pomnim. Že šolski spisi so mi bili v neznansko veselje (če ni šlo ravno za Ahilovo opremo ino podobno), pa tudi v neskončno začetno muko, ko sem točno vedela, kaj se pričakuje pisat, pa mi je blo začet težko; samo to - saj veš: uvod, jedro, zaključek. Da ne govorim o neskončnih litrih črnila, ki so se za pisma porabila ... Ej, tale vzporedni svet in njegova orodja so definitivno prah na tem prekrasnem obredu pričela nalagat ... S kakšnim užitkom vsakič znova prebiram korespondenco minulih desetletij ... Kar precej nas je bilo, ki smo to počeli. A se, na samo srečo, še vedno najde kaka sorodna duša ... Čeprav se mi zdi, da je pismenih res vedno manj.
Da bi se pisanju posvetila? Najverjetneje je to točno tisto, kar mi je namenjeno v tem življenju počet, a se še vedno ukvarjam z marsičem drugim (ali pa z ničemer, žal), kar moram prej v sebi "prežvečit", da bom lahko; oziroma, da bom lahko to predvidevanje potrdila in zaživela, ali pa - končno - odkrila svoj tokratni tuzemeljski namen. Kaj češ, pri enih gre to počas ... No, najverjetneje točno s takim tempom, kot smo ga pripravljeni sfurat. Sej veš, v produciranju izgovorov nam, ljudem, res ni nihče kos.

A hkrati sem tudi tisto žlico že popapala, "da vse ob svojem času in točno ta prav trenutek", s tistim priokusom, da "je vse za nekaj dobro, prav vse" ...
Napisanega? Kilometrov veliko ... Za objavo? Skoraj verjetno ne ... Napisanega po knjigi? Metrov malo ... Za objavo? Skoraj verjetno ne ... Je pa res, da je nekaj pesmi že tukajle na forumu pristalo, kakšni rimi je pa prav forumsko dogajanje tudi botrovalo. Ali pa v osebni korespondenci. Saj veš, je prijetno presenečenje, ko kdo za darilo svoj akrostih dobi, pa kako zgovorno rimo ... Hecn, pred knjigo skoraj nikoli nisem pesmi pisala, po njej pa največ prav te.
Ej, si me pa spravla pisat, Devi. Vještica!

ARS