Titud,
Tocno vem, kaj hoces povedati in se tudi strinjam s tabo/Kosicem.
Se zadnje case precej trudim vsaj teoreticno dojeti ravno problematiko notranjih videnj, pa kdaj so halucinacije in kdaj priliv resnicnega znanja, pa od kje crpati in na kaksen nacin in vse skupaj analogno povezati s mojimi eksogeno in endogeno varirajočimi bivanjskimi komponetami (da uporabim Kosicevo marsovscino).
To je v bistvu moj malce drugacen in malce manj intelektualen, pa enako sistematiziran, a vendar bolj celovit pristop k Kosicevi problematiki, ki dejansko mora biti razresena takoj na zacetku. V teoriji (pa cisto malce tudi v praksi) skusam namrec iti prav od izvora pa vse do dna pac po Tradiciji, ki ji sledim. Eden prvih korakov pa je Kosic korak. Gre pa za zgosceno formulo, ki sem jo ze tolikokrat navedel: Oce - Sin - Sv. Duh - Bozje Kraljestvo.
Kosic namrec po njej stoji nekje med Sv. Duhom in Bozjim Kraljestvom. Zato bom nadaljeval takole:
Jst said:
Potem, ko pa ti stanje lucidnih sanj postane vsakdanje in poskusas dejansko iti naprej, pa "zelo hitro" prides v podrocje, kjer se razum kot specializiran izliv Zivljenja v naso osebnost se ni manifestiral. Ce si v teh podrocjih poskusas se vedno pomagati s razumom, gre takrat dejansko za degradacijo znanja, saj ti ravno razum onemogoca neposredno iluminacijo. Takrat namesto neposrednega spoznanja dozivis samo odsev na miselnem/razumskem ekranu. To pa ni to. Zato moras takrat uporabiti drugacna sanjska orodja in drugacen zavesten pristop, ce lahko tako recem.
O teh drugih metodah ni Kosic povedal nic, ker gre dejansko za podrocja, ki so precej globje v nas, pa se kljub vsemu manifestirajo zunaj. Hotel sem samo povedati, da je takrat razum za nas lahko tudi past, ce se se vedno tako intenzivno naslanjamo nanj. Pa ne razumi me narobe. To ni kritika. Samo majhna pripomba. To je potrebno razumeti in vedeti. Gre pa takrat dejansko ze za misticne vode, ki pa morajo zopet imeti svoj red in se jim ne smemo kar prepuscati...
Se nekaj mi je zanimivo...
Ce vzameva, da je Kosic mojster prakse in je teorijo udejanil v praksi, pa da zato ve kaj govori, a si morda pomislil na zablodo, ki ji podlega 98% forumovcev. Gre pa nekako v smislu, svoje resnice, pa da ima vsak svojo resnico, da gre za resnico, ki jo ti vidis, ker jo tako dozivljas itd., itd. Se v bistvu niti ne spomnim podrobnosti.
Ko Kosic pravi:
...'približevanjem' 'notranjega' predstavnega sveta 'zunanjemu' empiričnemu svetu, torej primarno kot empirično dirigirano (pre)urejevanje in diferenciaje elementov tiste imaginarne sfere, ki se je v svoji halucinacijski intenziteti pojavila enkrat v najzgodnejšem otroštvu in katere bolj ali manj stihijsko, doživljajsko dominantno in pozornost zavezujoče pojavljanje je za zavest in prakso pomenilo drastično oddaljitev od realnega sveta, ...
Pa tocno potrjuje tisto, kar sem jaz vedno trdil. Resnica je samo ena. Zal pa interpretacij resnice toliko, kolikor je glav v mnozici. To pa niso resnice temvec v skrajni obliki halucinacije. Tudi psihologiji mnozice Kosic nebi mogel vec podleci.
Naj recem za konec, da nacenjava izredno zahtevno in tezko debato, se sploh, ker je tezko dojemljiva konkretna praksa vpletena. Ce bodo besede meso postale se bom oklical za svetnika...

))).
Lp