Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 
(Read 2930 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13447
The Land of YaBB
Re: Zdravljenje z zelisci
Reply #15 - 09.06.2017 at 14:17:00
 
precej zelišč, zakaj se rabijo, kolk časa namakat, u kolk vroči vodi, ...

http://otrocarije.net/meniji/zdravje/Otroski_caji_kuhanje_priprava_zelisc.html
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13447
The Land of YaBB
Re: Zdravljenje z zelisci - orehi - zeleni
Reply #16 - 03.07.2017 at 20:21:32
 

Mladi zeleni orehi so že od nekdaj znani kot zelo močno zdravilo. Vsebujejo namreč zelo veliko vitamina C, joda in drugih vitaminov, če pa iz njih pripravite sirup z medom, pa lahko zdravite in preprečujete številne bolezni.

Mladi orehi z medom zelo hitro okrepijo kri, pomagajo pa tudi pri težavah z jetri, želodcem, srcem. Pomagali vam bodo pozdraviti ščitnico, uravnajo njeno delovanje, zdravijo tudi bolezni grla in respiratornega trakta. Zdravijo bronhitis, povečujejo odpornost, izboljšujejo počutje, pomlajujejo celo telo.

Za pripravo tega močnega in zdravilnega sirupa boste potrebovali
40 mladih zelenih orehov z lupino in
kilogram kvalitetnega medu.

Orehe najprej operite in posušite, nato jih narežite na četrtine in stresite v večji kozarec. Nato jih prelijete z medom in dobro zaprete. Pustite na soncu mesec dni, vsake toliko premešajte. V tem času bodo orehi spustili svoj zdravilni sok in obarvali med. nato jih preprosto vzamete ven, sirup, ki se je naredil pa redno pijete. Dovolj je, da vsak dan pojeste po eno žličko pripravka na tešče. Sirup hranite na hladnem in suhem mestu.

scitnico


Zeleni orehi so ena naravnih stvari s katerimi si lahko pripravimo odlično mazilo za po sončenju obenem pa pridobimo zavidanja lepo rjavo barvo. Vsebujejo juglon, ki ima tudi antibiotični in antimikotični učinek, kot barvilo pa ga dodajajo sončnim kremam in oljem. Toda zakaj kupovati drage kreme, če lahko telesu ponudimo dobre učinkovine zelenih orehov brez predelave in dodanih kemikalij.

V dobrem olivnem olju namočim zrezane zelene orehe ter jih za tri, štiri tedne postavim na sonce. Takšno mazilo sicer ne vsebuje zaščitnega faktorja, zato ga uporabimo namesto mleka za po sončenju. Sama olje iz zelenih orehov uporabljam redno, tudi za obraz, ki ima po njegovi uporabi tudi pozimi pridih nežno rjave barve, kajti beljakovine kože se povežejo z juglonom v rjave komplekse in na ta način kožo obarvajo. Vsekakor neprimerno bolj zdravo, koristno in mnogo lepše, kot korenčkova barva pridobljena v solariju!

Idealno je to olje tudi za lase, zato ga občasno privoščimo tudi njim, le svetlolaske naj bodo pri uporabi previdne, ker vsebuje omenjeno barvilo zelenih orehov.

http://vrtzivljenja.blogspot.si/2010/11/zeleni-orehi-v-olivnem-olju.html


Uporaba v kozmetiki: Najbolj znano in popolnoma neškodljivo barvilo za lase, ki jih obarva temno, so zelene zunanje lupine plodov. Polno prgišče zelenih lupin razrežemo, dobro prekuhamo, izvleček precedimo, dodamo za oreh velik kos galuna in ponovno prekuhamo. S tem temeljito operemo lase. Preostali izvleček natočimo v steklenico in hranimo na hladnem.


Če v 1/2 l vina in 1/2 l olivnega olja namakamo zelene zunanje lupine plodov, dobimo tekočino za masiranje lasišča, ki jo lahko uporabljamo vse leto pri izpadanju las in prhljaju.

Zelene zunanje lupine plodu so bogate soli, mastnega olja, čreslovine pa tudi jabolčne, citronske in ščavne kisline.

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=1062742Potrebujemo: 20 zelenih orehov, liter tropinovca, 25 dkg sladkorja, narezano  limonino lupinico, 5 semen korianderja in 5 klinčkov (nageljnove žbice).

Proti koncu junija (po starih receptih v noči med 23. in 24.junijem!) naberemo 20 lepih zelenih orehov. Orehi morajo biti še tako mehki, da jih lahko z nožem razrežemo na  četrtine in imajo  v sebi še sok. Operemo jih in dobro zbrišemo s suho krpo ali papirjem. Ko jih režemo je nujno, da si nadenemo gumijaste rokavice, ker orehi močno potemnijo roke.

Vse sestavine damo v večji stekleni kozarec za vlaganje, ga dobro zapremo in damo v temen prostor, kjer ga pustimo 5 tednov. Medtem nekajkrat  kozarec obrnemo  in  stresemo, da  se sladkor bolje stopi.

Po 5-tih tednih precedimo liker skozi čisto tkanino in ga nalijemo v manjše steklenice, ki jih shranimo  dobro zaprte v temnem prostoru. Če je po vašem okusu orehovec premočen,  lahko dolijete še pol litra žganja.  Liker pustimo da stoji  še  vsaj 6 mesecev, kajti orehovec bolj kot je star, boljši postane.

http://www.slomedia.it/kako-pripravimo-odlicen-domaci-orehovec
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 2