Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 29389 times)
ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Re: Kajenje
Reply #45 - 06.10.2002 at 21:19:56

Amstel wrote on 06.10.2002 at 18:56:45:
Ars, sej veš, kako je to... in to je zelo konkretno... tvoje vprašanje :  "Kako bi?"... naši odgovori : "blablabla...".... in tvoj odgovor... "Ja, saj vem, samo......" To je pač špil. Nehi ga igrat. Pa bo. Za začetek kar dovolj!  Wink

Ma, jest tega ne jemljem kot špil, Amstel. Se premikam dalje, brez kostuma. Saj veš, kaj rečejo Američani, "you need two to tango".   Wink  Jest pa sebe tukile gor razgaljam samo zato, ker več glav vse ve, in ni hudič, da mi bo kdo posredno celo direktnega dal, ne glede na to, kako se jaz dobro ali pa slabo znam razlagat. Najrazličnejši pogledi na topic pa zagotovo povzročajo prevetritev morda spregledanega, ane; vsaj men. In zihr bom nehala kadit. Tko.
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Reply #46 - 06.10.2002 at 21:22:25

Amstel wrote on 06.10.2002 at 18:58:03:
Harry, vsekakor dobra ideja! Boš poročal?  Grin

Kva, a field riporte si tut posredujete med sabo? Uf, sem pa res en beginer...   Wink
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #47 - 06.10.2002 at 22:07:51

evo, ars poglej iz tega vidika, cigaret in vse druge stavi so »žive« in nas učijo…
cigarete so naučile miljone ljudi, kako se pomiriš, kako se vklopiš v družbo, kako postaneš odrasel, itd…
samo nekaj izmed najboljših stari ki jih cigarete učijo!

Poglej na star še iz tega zornega kota, da se v bistu učiš ti in da ko star znaš potem ne boš nikdar več šla skozi isto šoli, sicer dobivaš preizkuse, ki če jih ne opraviš potem pride do tega da enostavno, ne greš naprej ampak skozi ponovitev ampak vseeno…

Torej je vprašanje zakaj si ti začela kadit in česa se skozi kajenje učiš…
Včasih se ti lahko primeri tudi takšna stvar da se s kajenjem zatečeš v svoj svet, potem je to težko nehat, ker svoj svet rabi, rabiš mir in kako se temu odpovedat, mh?

Ja edino tako da sprevidiš da hodiš v svoj svet skupaj s cigaretami in skupaj z obleko, samo da tega ne vidiš, vidiš pa to da ti ni treba vzet cigarete za v svoj svet, potrebuješ sam razlog da greš tja in razlog da to ohraniš da greš tja in da to zanš zagovarjat pred drugimi in pred sabo…

Aja če se dojame da si se smilila sama sebi zaradi drugi stvari in da greš na cigaret, kot na posvet s frendom, pol moraš razumet, da ti frend neki časa stoji ob strani in da je frend neodvisen od tvojih problemov, da ti jih na začetku reš, sam da ti tega itak ne sprejemaš, ker ti itak pove kar že veš, pol pa te odjebe ker to da visiš na enmu nobenemu ne sede… zato vedi da smiljenje al pa kar kol že maš kot vzrok, reš ne glede na cigarete, predvsem povej vsem doma in v službi, da se hodiš smilt na vsake 5 minut al pa kaj pa bodo tud zastopl… sam cigaret ne obremnjuj več s tem. mej za frenda samo sebe!!!

Aja ena zanimiva stvar je ta, da te cigarete k zanš to kar so te učile zaradi tega ker vsak učitel noče met nikogar, ki bi bil ovisen od česar koli, ampak vsak uči vse da svobodno potem sami to razvijajo, začnejo bedirat občutke k si z njimi, da te skenslajo…
Sam folk tega po večini ne razume…

Sam še to kako res nehat s čiki, nehaš zares in do končno takrat ko si sam dojel da si se naučil al razumel da je tvoj probelm neodvisen od njih

Sam ko zajebeš in k si na meji, da padeš zaradi tega ker ne upoštevaš cigaret in svoje notranjih občutkov, v nejlube filinge edin to pomaga da greš naprej…

Aja pol k znaš stvari ti učitelj ki te je te stvari učil nikol več ne pride z tem namenom, pol ponavadi sploh ne vidiš več teh stvari, tudi če so ti tega sploh en opaziš, kot ne opaziš miljon stvari ki so in greš mimo, ker niso zate v tistem trenutku!

lahko pa si prebereš še mal teksta od substanc:
http://www.svetduhovnosti.org/shaman/alternativa.htm
od A. in <matrix>
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Reply #48 - 06.10.2002 at 22:28:25

Quote:

Hvala, A.
Sem pokukala, pa page does not exist.
Back to top

IP Logged

Amstel
YaBB Moderator
p

Reply #49 - 06.10.2002 at 22:53:18

ARS wrote on 06.10.2002 at 21:19:56:
In zihr bom nehala kadit. Tko.

Kot želiš.

(Ti si vendar svoj šef !!!  Wink)
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Amstel
YaBB Moderator
p

Reply #50 - 06.10.2002 at 23:06:29

ARS wrote on 06.10.2002 at 21:22:25:
Kva, a field riporte si tut posredujete med sabo?

Khm, ne še  Tongue  Embarrassed  Roll Eyes
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #51 - 06.10.2002 at 23:08:07

sedaj dela...  Wink
Back to top

IP Logged

BRUS-LI
5

sanje so več kot sanje...

Reply #52 - 06.10.2002 at 23:35:42

kajenje je u bistvu čist mim ......en dim vlečeš ke vase..........zakaj???......zato da maš kej delat.......pa ful bed okus u ustih .....ampak k mau naliješ pa paše......Smiley)))))))))........he, he.........pa s kavico ...........itak ..........treba se je rešit ene razvade pa druge .......pol pa kr padajo dol.........k dež ........ najbolš je da zamenjaš eno slabo navado natanko z eno boljšo.........

plp

brus-li
Back to top

Kar 1 neumen dobro naredi, 100 pametnih zlepa ne popravi...
BRUS-LI  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #53 - 07.10.2002 at 09:51:53

Si mi dala precej mislit okrog tega kajenja, Ars  in sem kar precej razmisljala o svojem kajenju ta cas. Tud jaz "nehujem" ze precej dolgo, sem se pa tega lotila z ozavescanjem.
Mene je bolj kot, kako skodi, fasciniralo to, za kako mocno zel smatrajo tobak samani in da kaj takega ni dobro izrabljat. Moc je treba spostovat in razumet, ne pa se je bat pa je odklanjat. Sem usmerila  energijo namesto v prenehanje kajenja v to, da spoznam, kaj kajenje sploh je, opazovala svoje navade pa razloge zakaj kdaj prizgem cigaret. Ukvarjala sem se tudi z aspektiko, da vidim, kako to izgleda, ce eno navado locim od sebe, jo pogledam in spoznam na drugacen nacin. In en vecer v postli, ko sem tak meditirala ob cigeretu se je naenkrat pred mano pojavil en crn skrat in mi rekel: ves kaj, punca, takole pa ne bo vec slo naprej, jaz bi rad sel, ti pa me vleces nazaj. Nekaj bo treba naredit okrog tega. Sem bla kar precej sokirana, ko se mi je ena "navada" kar tak lepega dne po robu postavila.
Sej se zmerom kadim, ampak dosti manj in  obcutek je cisto drugacen kot na zacetku, se mi zdi, ko da sem svoje kajenje ozavestla ze skoraj tak dalec, da to ni vec navada, ampak bolj uzitek. Izgubila sem tajming, kdaj je nujno treba prizgat, oni crni skratek pa je postal leteci, ni ga vec vedno pri meni, dostikrat kar izgine. Nekako cutim, da mi bo lepega dne nehalo pasat vleci vase dim in bom zakljucla z vsem skupaj.
Mislim, da so vse stvari in vse navade ki jih imamo, dobre, tukaj so zato, ker jih mi hocemo in ker jih mi rabimo. Treba jih je spostovat pa se na lep nacin od njih poslovit, po moje. Ne z zanikanjem ampak z ljubeznijo.

Dosti srece ti zelim in se podpisem pod tvoje besede, da se da resevat stvari tudi brez travme.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Amstel
YaBB Moderator
p

Reply #54 - 07.10.2002 at 21:08:01

Pravkar se pri Amstel s pomočjo reikija odvajam kajenje. Če bo uspelo, sporočim naknadno.

LP Harry
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #55 - 07.10.2002 at 22:11:40

Quote:
Pravkar se pri Amstel s pomočjo reikija odvajam kajenje.

A ti si pa na JZ zlezel  Harry. Smiley   Jaz pa verjetno kadim še, ker sem se proti SZ obrnil.

Andres
Back to top

IP Logged

Karmen A
Ex Member

Reply #56 - 07.10.2002 at 23:48:37

Andres wrote on 07.10.2002 at 22:11:40:
Jaz pa verjetno kadim še, ker sem se proti SZ obrnil.

Ne samo to, Andres. Je pa ta smer dobra za glavo - pri spanju mende.
Kašljaš še ne?

Karmen
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #57 - 07.10.2002 at 23:53:51

Kašljam samo kadar sem prehlajen.  

Andres
Back to top

IP Logged