Lep pozdrav,
zanimivi forumi, zanimivi pogovori...;
samo eno bi dodal k mojstrom; sam poznam le marjana, poleg njega bi dejal še za dotičnega kitajca, da je dober....samo ni mi jasno, kako lahko, če je to sploh on, v drugem letu, po 24 formi...uči že orodje-meč....to je zame ravno opis tistega kao kitajskega sindroma, da ne učijo zahodnjakov vsega...
tai ji quan je v principu le eden-chen sola, vse ostale sole se razvijejo iz chena, le-ta iz 13 gibov(pet smeri neba in 8 prijemov zivali)...tako da dokler se ti ne naučiš osnov, ki jih je dejansko cca. deset...sproščenost, ravna hrbtenica, ukoreninjenje, percepcija....ti nobena šola ne orodje ne bo šla...v enem letu pa ni mogoče nič....v desetih letih si šele začetnik....ljudje božji to ni boks, da se naučiš 4 udarce in potem na moči delaš...to je mehka borilna veščina-veščina gibanja
neumnost je to, da se moraš iti na kitajsko učiti...bil sem letos na kitajskem in ljudje v parkih veliko slabše delajo od nas slovencev(večina gotovo)....tako da...tudi pogovrajal sem se z ljudmi, in so rekli da po kulturni revoluciji na kitajskem ni več veliko mojstrov, saj jim je bila prepovedana vadba ter so imigrirali....IN DEJANSKO NI VAŽNO ALI SI KITAJEC ALI AMERIČAN ALI SLOVENEC...VERJEMI....kdor te prepričuje drugače je rasist...

, oz. v svojih slabih/zahodnih/ navadah išče izgovor....to je res....zahodnjaki smo zelo leni....sem moral precej časa se borit z lenobo da sedaj treniram po 3h na dan....VSAK DAN