Edi je dal eno fajn pripombico.
Q
Precej težje je nekemu vojaku, ki se mora odločati v trenutku in napačna odločitev ga lahko stane glave. Ne more it nazaj na štart pa ponovit akcijo.
Q
Pozabljamo, da nekatere odlocitve v nasem zivljenju ne morejo laufat po sistemu save/load.
Pa pustmo vojsko, ker imam o tej temi prevec za povedat in bi vas samo zamoril...

Pejmo pogledat recimo enega 18. letnika in 17 letno bejbiko, ki se spusti v romanticen sexualni odnos, zanosi in rodi prekrasnega otrocicka. Recimo, da stvar ne zalaufa in gre vse skupaj u bozjo maloro. Tukaj ni varjante, da bi sel sedaj nekam na zacetek in popravil zadevo tako, da bi si nataknil kondom. Nazaj se ne da hodit.
Kvecjemu za v naprej te to lahko izuci (ce te), da iste napake ne ponovis in poskrbis za zascito.
Je pa hec, da ce se ozrem tkole mal nazaj opazam, da se zgodovina ponavlja in kot pravi gape obstaja en vzorec, le da bi jaz dodal k temu to (kar ste najbrz ze sami dostikrat napisali), da ima vsak svoj vzorec, ki ga dopolnjuje oz. prilagaja nastali situaciji. Pa naj bo to odnos do partnerja, otroka, frenda, sodelavca, prvi kontakt tukaj, tam, kjerkoli.
Neki "stereotipi" se nas drzijo in mimo njih se enostavno ne da - vsaj pri meni je tko.
Na koncu koncev vsak delavnik zalaufam tale forum v jutranjih urah in kljub temu, da vem, da bom napisal kako bedarijo, ki mi ne bo prinesla nic dobrega, se vedno zalaufam forum in se vedno napisem kako bedastoco.

Bemti, se kar me ni izucilo...