Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 8
(Read 24355 times)
Thot
4

Re: pricakovanja
Reply #30 - 13.07.2002 at 13:49:00

Miska in zakaj znaš faliti, čisto pravilno si povedala, ja želje imamo, in to je tudi prav saj stremimo k temu da nam bo dobro, da bomo srečni.
LP
T.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #31 - 13.07.2002 at 19:38:46

Khm, Thot – zakaj znam faliti?  Še vedno se mi namreč dogaja, da kljub temu, da se trudim delovati tako, kot sem opisala, svoje želje včasih prehitro spustim »na plano« oz. jih prehitro pretvorim v pričakovanja…

Hja, se še vedno učim… Tudi tega…

M.
Back to top

IP Logged

Thot
4

;D ::) ::)Re: pricakovanja
Reply #32 - 15.07.2002 at 14:02:19

Pa saj si samo človek.  Grin
Ni ti treba skrbeti zaradi tega, razmišljaš v pravo stran in to je že veliko-zavedati se.
(poslušaj sedaj ti mene kako sem pojedel modrost sveta Roll Eyes )
LP
T.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #33 - 15.07.2002 at 18:17:10

Yap, Thot – mičken človeček za druge, veeelik človeček zase… Razumeš, kaj želim povedati?

Se mi pa včasih zdi že malce smešno, ko opazujem (predvsem sama pri sebi), kako so samo napake tiste, na podlagi katerih se največkrat nečesa naučim…

In kako so pozitivne izkušnje tiste, ki prepogosto kar nekako spolzijo mimo mene… Sprejmem jih, seveda – z veseljem jih sprejmem, pa vendar premalokrat razmišljam tudi o njih…

M.

P.S. Dober tek! Pri takih modrostih sveta se ti z veseljem pridružim...
Back to top

IP Logged

Thot
4

Reply #34 - 15.07.2002 at 18:22:20

Ja Miši in kdo je bolj pomemben kot ti? Wink
A ravno nasprotno, ne maram se ućiti iz napak, ker se nič ne naučim, učim se iz dobrih stvari, ker se mi zdijo uporabne in jih lahko živim. Včasih malo težko, ker ljudje ne sprejemajo, a čez čas se vračajo, to mi je bolj v ponos in v slast kot karkoli drugega. Ko nekdo oddide in se čez leta vrne, pa čeprav po nasvet ali pogovor. Zdrav ego je dobra stvar.
LP
T. Lips Sealed
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #35 - 15.07.2002 at 18:47:51

Ma ja, Thot, saj se strinjam s tabo. Samo ni mi jasno – kako se iz napak nič ne naučiš? Pa potem: praviš, da obstajajo primeri, ko ljudje ne sprejemajo nečesa, kar jim ti daš Misli/besede/dejanja/čustva – ni pomembno. Pa si ti prepričan, da imaš vedno in v vsem prav? Jim daš na osnovi svojega razmišljanja/pričakovanja/doživljanja/čustvovanja? Izhajaš samo iz sebe ali pomisliš tudi na njihovo doživljanje/izkušnje/razmišljanje/čustvovanje? OK – se vrnejo čez leta in pridejo po nasvet ali pogovor (tisto jagodko tebi dati, hehe). Kaj pa tisti, ki se ne vrnejo? Se kdaj vprašaš, zakaj se ne vrnejo?

M.
Back to top

IP Logged

Thot
4

Reply #36 - 15.07.2002 at 18:57:45

Pa saj se vsi tisti vrnejo, resno.
Pa ne govorim samo o svoji filozofiji, poiskušam jim podariti kar sami želijo, na način ki je njim dobrodošel. Pa to ni mišljeno da jim dajem zgolj neke nauke, ki so moji pogledi na svet, to je mišljeno zgolj s plati resnice. In resno se vsi slej ko prej vrnejo, ker če se ne bi , bi verjetno bil veliko sam, ker jaz ne iščem njih. Ker tak pač sem, pa ne zaradi tega ker bi bil vzvišen ali ker ne bi imel o njih dobrega mnenja, gre zgolj za to, da jih toliko pride v moje življenje, da za tiste ki so odšli ne ostaja čas. A ko pridejo so vedno dobrodošli. Nekateri zgolj pridejo dvignit svojo zavest ali pa samozavest, drugi si jo pridejo zbijat, ker nikoli ne ponujam sočutja ali česar podobnega, zgolj razumevanje in objektivno razmišljanje in pogled na dogodke in okolico. Ker se lahko distanciram. Ravno tako kot pri sebi. Velikokrat se zalotim kot opazovalec samega sebe in ne kot tistega ki je vpleten. ZAkaj se ne učim iz slabih dogodkov? Ker jih ne doživljam, ker zame ni slabih strani, so strani ki mi recimo niso toliko pri srcu kot neke druge. A ni rečeno da je slabo, ker je vsaka stvar za nekaj dobra.
LP
T.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #37 - 15.07.2002 at 20:22:11

Uf, Thot, če te ne bi brala še po drugih temah, bi na podlagi samo tegale tvojega odstavka zaključila: tale tip se pa precej visoko ceni… precej visoka samozavest… ali ego… Glede na to, da sem prebrala še kar nekaj drugih tvojih postov, sem se odločila, da bom verjela, da je to samo en odstavek, v katerem pač nisi mogel povedati vsega kar misliš/čutiš/doživljaš. Upam, da se ne motim…

Kakorkoli:
Tole npr. se mi izključuje:
Thot wrote on 15.07.2002 at 18:57:45:
…poiskušam jim podariti kar sami želijo, na način ki je njim dobrodošel

ker nikoli ne ponujam sočutja ali česar podobnega, zgolj razumevanje in objektivno razmišljanje in pogled na dogodke in okolico.

Se ti res zdi, da človeku lahko podariš nekaj, kar sam on sam želi, na način, na katerega si to on sam želi, na nek nesočuten način? Že to, da se poskusiš postaviti v njihovo vlogo in odreagirati tako, kot oni želijo, je neke vrste sočutje/človečnost/srčnost. Vsaj zame...

Pa to ni mišljeno da jim dajem zgolj neke nauke, ki so moji pogledi na svet, to je mišljeno zgolj s plati resnice.

Čigave resnice? Tvoje resnice? Pa je tvoja resnica tudi moja/njegova/njena resnica?

Ker se lahko distanciram. Ravno tako kot pri sebi.

Vedno se lahko distanciraš? Res? Vedno in v vsaki situaciji? Tudi če pomislim na tiste najbolj delikatne situacije? Tiste, ki se tebe še presneto tičejo? Ki ti precej globoko sežejo? Se res zmoreš distancirati in pogledati z razdalje? Z nevtralne pozicije? Neobremenjeno? Hmm – poveš še meni, kako ti to uspe?

Ekola. Tole me je najbolj »zbodlo«, zato sem na tole tudi odreagirala.

Pozdrav,
M.

Aja, še to: če napaki rečem, da je to le »stran, ki mi ni toliko pri srcu kot neka druga« – se še vedno ne učiš z napak?
Back to top

IP Logged

Thot
4

Reply #38 - 16.07.2002 at 13:52:04

Miska me veseli da si si vzela trenutek in analizirala mojo osebo. Najprej naj ti povem, da me veseli to, da nisi sklepala samo po enem postu, a moram ti samo žal povedati, da še vedno malo prehitro sklepaš. Grin Pa nič zato, vsi smo taki. Grin
Naj ti odgovorim:
To da povem ljudem kar želijo, je bilo mišljeno tako,da jim povem, kar si mislim, na način ki je njim blizu in temu ne bi rekel sočustvovanje, prej manipulacija, a v pozitivnem smislu. Ker smo pač različni uporabljam drug način govora in mimike. Če me razumeš.
Ja o resnici imaš prav, mogoče sem se narobe izrazil, tudi zame resnica ne obstaja, recimo temu tako, da jim povem kako izgledajo stvari z druge perspektive, predvsem z večih perspektiv, se pravi objektiven pogled.
Kako mi uspe se distancirati?
Pošteno povedano nimam pojma. Čisto enostavno se usedem nazaj in si rečem:
Ok, situacija je takšna, kaj se da ukreniti, kaj ugaja meni in kako bi to izvedel da ne bi nikogar oškodoval. Predvsem pa mislm da mi pri tem pomaga to, da sem se sprejel takega kot sem in s tem sprejejemam vse enako, mkogoče ne isti trenutek, ker seveda nisem kajjazvem kaj, odreagiram včasih tudi nepotrebno, a nato se umaknem in naredim ravno zopet tisto kot sem povedal prej. Resno, gledam se kot da ne bi bilo to moje življenje, kot da bi bil to nekdo drug, ki mu jaz lahko svetujem in mu moji odgovori ugajajo.
Glede ega, ne vem če si se zmotila, ker ne vem kako ti gledaš na to. Lahko pa ti zaupam par besed, na podlagi katerih lahko narediš vtis.
O sebi imam dokaj dobro mnenje, ker mi je dosedaj v življenju delovalo vse na način kot mi ugaja, zato sem seveda samozavesten. A kljub temu da sem mogoče malo zate preveč dvignjen med oblake, se seveda zavedam iz dneva v dan, da mogoče se pa vseeno motim, zato ostajam odprt za vse kritike in ocene, ter vse novo in zanimivo.
Mogoče imam probleme z izražanjem v pisni obliki in stvari velikokrat izpadejo drugače kot so bile mišljene, a v RL ni tako, ker pač žal tudi baje dobo izgledam in imam dobro mimiko(to lahko spet izpade nastopaško, a povem kar povedo meni, zgolj za lažje razumevanje moje persone), tako da si niti pod razno ne želim biti nekdo, ki si misli da ve vse, kvečjemu kot nekdo, ki ga zanima vse.
En kompliment, ki sem ga nekoč dobil pove vse:;
Gledam kot bi bil star 5 let.
LP
T.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #39 - 16.07.2002 at 14:30:25

Thot – ni moj namen analizirati… Nikogar… To je stvar in naloga vsakega posameznika… Vsakdo sam zase mora analizirati samega sebe… In nihče ne more tega narediti namesto njega… Nihče si te »pravice« niti ne sme vzeti… Povem pa, kako jaz doživim kakšno osebo… Seveda jo doživim na podlagi same sebe – svojega doživljanja, svojih ran, svojih izkušenj… Se pa ravno zato izogibam prehitrega sklepanja… Zato sem tudi napisala, da bi bil moj hitri sklep takšen, da pa sem se zaenkrat odločila verjeti drugače… In me lahko samo veseli, da nisem sklepala prehitro…

Drugače pa sem tudi jaz vesela, da si si vzel čas in malo bolj podrobno razložil, kaj so posamezne besede v zgornjem postu pomenile. Zdaj so mi zadeve veliko bolj jasne in razumljive… Pa tudi bližje… Bi se še v nekaj vtaknila? Hm, ja, bom:

Thot wrote on 16.07.2002 at 13:52:04:
Kako mi uspe se distancirati? Pošteno povedano nimam pojma. Čisto enostavno se usedem nazaj in si rečem: Ok, situacija je takšna, kaj se da ukreniti, kaj ugaja meni in kako bi to izvedel da ne bi nikogar oškodoval. Predvsem pa mislim da mi pri tem pomaga to, da sem se sprejel takega kot sem in s tem sprejemam vse enako, mogoče ne isti trenutek, ker seveda nisem kaj jaz vem kaj, odreagiram včasih tudi nepotrebno, a nato se umaknem in naredim ravno zopet tisto kot sem povedal prej. Resno, gledam se kot da ne bi bilo to moje življenje, kot da bi bil to nekdo drug, ki mu jaz lahko svetujem in mu moji odgovori ugajajo.

Meni je to čisto jasno in na ta uspeva pogosto tudi pri meni. Vendarle ne čisto v vseh situacijah. Takrat, ko so vpletena čustva (!), je največkrat težko sedeti na stolu, se nasloniti nazaj, roke prekrižati na prsih in si reči: no, M… - to je to…

A kljub temu da sem mogoče malo zate preveč dvignjen med oblake, se seveda zavedam iz dneva v dan, da mogoče se pa vseeno motim, zato ostajam odprt za vse kritike in ocene, ter vse novo in zanimivo.

Ekola – tukajle si ti mene doživel popolnoma napačno. Niti približno nimam o tebi mnenja, da si nekje med oblaki, še zdaleč ne…

En kompliment, ki sem ga nekoč dobil pove vse:;
Gledam kot bi bil star 5 let.

Hehe – tale kompliment je pa še meni všeč…

M.
Back to top

IP Logged

Thot
4

Reply #40 - 16.07.2002 at 14:38:26

This may be a begging of a beautifful friendship.  Grin
Ja pri čustvih je resda malo težje, a ker resnično verjam v to svojo teorijo,(hmmm vernik svoje vere ???), mi uspeva. PA še to ker je moja teorija malo bolj usmerjena v delovanje možgan, se potem tudi zavedam, da so čustva tudi posledica delovanja le teh in neka podzavestna želja po nečem kar ne obstaja. Če me zastopiš.
Ja tisti kompl. mi je res nekaj posebnega, pa čeprav je prišel od osebe, ki ne živi nekako našega življenja, je bila zgolj njena opazka in začudenje.
LP
T.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #41 - 16.07.2002 at 15:05:58

Na, zdaj pa imam… Verjetno cel dan v glavi komad »Friends will be friends« by Queen (»out of topic« - kaj čem…):

Another red letter day,
So the pound has dropped and the children are creating,
The other half ran away,
Taking all the cash and leaving you with the lumber,
Got a pain in the chest,
Doctors on strike what you need is a rest.
It's not easy love, but you've got friends you can trust,
Friends will be friends,
When you're in need of love they give you care and attention,
Friends will be friends,
When you're through with life and all hope is lost,
Hold out your hand cos friends will be friends right till the end.
Now it's a beautiful day,
The postman delivered a letter from your lover,
Only a phone call away,
You tried to track him down but somebody stole his number,
As a matter of fact,
You're getting used to life without him in your way.
It's so easy now, cos you got friends you can trust,
Friends will be friends,
Friends will be friends,
It's so easy now, cos you got friends you can trust,
Friends will be friends,
Friends will be friends,
Friends will be friends,
Friends will be friends,
Hold out your hand cos right till the end -
Friends will be friends...

M.

Back to top

IP Logged

Thot
4

Reply #42 - 16.07.2002 at 15:20:43

To je pa ena od stvari ki jih najbolj sovražim. Pa ne za to pesem, a na splošno, je ponavadi tako, da zjutraj slišim kako neumno pesem in potem cel dan mi zvoni v glavi. A ni to mora? Ta je pa dobra pesmica, Queeni so bili ker ql.
Back to top

IP Logged

Miska
5

Reply #43 - 16.07.2002 at 15:32:13

Hehe, Thot - le zakaj, misliš, sem jaz začela z: "na, zdaj pa imam..."

Uf, ja, tudi meni gre to včasih na živce... Pa bolj, ko se trudim in trudim pozabiti na pesmico, bolj mi udriha po glavi...

Eh, ja, kaj češ - ni to še nič hudega...
M.
Back to top

IP Logged

DolpHiN
3

A wet kiss to you 2 :)

Slovenija, maribor
Reply #44 - 02.08.2002 at 17:36:37

LJUDJE SE DO TEBE OBNAŠAJO TAKO KOT TI PRIČAKUJEŠ DA SE BODO ???

hja že možno če bi vzel na primer mene pred par leti... sem se res obnašal tako kot je pasalo vsakemu izmed moje izbrane družbe... pa ti povem nekaj Smiley)) NAPAKA

zakaj ? ker so ljudje nažalost še vedno v večini zelo egoistično naravnani in dokler izpolnjuješ njihova pričakovanja je ok, ko pa to mine pa hasta la vista...

sicer pa ne pričakujem da bi se ljudje obnašali tako kot bi sam želel, ker bi mi bilo v tem primeru BLAZNO BLAZNO dolgočasno, in navsezadnje imam rad pestre, nepredvidljive ljudi ki segajo po različnih razmišljanjih in so karseda nepoenoteni Smiley))

je bistveno bolj zanimivo Smiley

lp
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 8