Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 17464 times)
Amstel
5
p

Re: KONTAMINACIJA
Reply #15 - 20.06.2002 at 01:12:02

gape wrote on 20.06.2002 at 00:51:57:
in ... tuki se mi glih tko kot pri čm zdi bistveno to da nezavedno glih tko vplivamo na druge kot zavedno, kolk to na tiste druge vpliva je pa že druga pesem.

Tist o razsvetljenju, je bilo res sarkastično mišljeno, ja.

Tole na koncu, pa je meni bistveno, kar si napisal... Kako na druge vpliva, to kar mislimo, čutimo.... ej druga pesem... in edina pomembna, zame.

Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #16 - 20.06.2002 at 08:09:20

Tudi v tejle temi je bilo večkrat napisano - bom zapisal s svojimi besedami, da, od vsega kar plava po širnem vesolju, sprejemamo tistio kar rabimo. To se mi zdi čist mimo. Sprejemamo tisto, čemur smo takrat nagnjeni, pa če še tako malo rabimo.
Nihče me ne bo prepričal, da pot nekega narkomana ali kriminalca ali genija ne bi bila drugačna, če bi bil v drugem okolju ali če bi imel ob sebi le nekoga, ki bi mu v kritičnem trenutku prišepnil nekaj, kar bi ga (v kritičnem trenutku) preusmerilo - recimo namesto v narkomanijo v ustvarjalnost oz. genialnost. Saj veste; od genija do norca je le en korak.
Enostavno se mi zdi verjetje da sprejemamo oz. nas vedno doleti tisto kar rabimo totalna beda in me vsakič razjezi tako kot je Amstel razjezil Jest. Iz krize sta vedno dve poti - navzdol (droga, kriminal) ali navzgor (učenje, delo). Kaj bomo izbrali je pa lahko še kako odvisno od nas in naših bližnjih.
Lahko pa tudi verjamemo, da je vse usojeno in gremo po poti, ki nam je najlažja. To pa je že druga prav tako bedna filozofija, ki me rapizdi.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #17 - 20.06.2002 at 08:27:01

Prav maš Oldi. Grin

Pa ne se tok pizdit. Grin
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #18 - 20.06.2002 at 09:49:55

Quote:
Torej, še vendo pravim, da nas drugi ne more "kontaminirati", torej onesnažiti, tako kot je bilo poslano, ker mi določimo kako se bo vpliv oblikoval.

Amstel, mi smo, kot gape opozarja, tud in predvsem neosveščeni, zato naša podzvest več kot si mislimo določa, kako nas bo 'vpliv oblikoval'.  Znotraj tega je za enega spretnega manipulatorja pa poznavalca skrivnih zakonitosti podzavesti pa placa dost, da na nas 'vpliva' tko kot on želi, da nas 'kontaminira'. Ampak: v končni fazi je tud naša podzavest tko kot tud zavest del naše psihe. Ker če si tega nočmo priznat, če se  tega ne zavedata, se lahko zaznavata le skoz  lastno projekcijo, ki  se kaže kot 'vpliv od zunaj', čeprav je to njuna lastna dejavnost.  

Quote:
ampak to še ne pomeni da drugi ne vplivajo nate, vplivajo, kolk bo pa to nate vplivalo pa je odvisno od tebe

Gape, tole se mi zdi, mal izven kontesta tistih tvojih trditev, da mamo boga/stvarstvo v seb in da se skoz nas le ozavešča. To, da priznavaš, da lahko nekaj vpliva nate 'od zunaj' pomen po moje dvojnost:  da je naše ozveščanje le sredstvo za usklajevanje  s svetom, ki obstaja  zunaj in neodvisno nas (prilagajanje  seveda v dozah, ki jih lahko sproti prenesemo)      

Quote:
od vsega kar plava po širnem vesolju, sprejemamo tistio kar rabimo. To se mi zdi čist mimo. Sprejemamo tisto, čemur smo takrat nagnjeni, pa če še tako malo rabimo.

Oldi, to izpod tvojih prstov zveni ful idealistično, ker če pristajaš na sprejemanje česarkoli izven sebe, priznavaš da je nekaj 'nad' tabo, pa naj bo to ideja/energija al pa materija. To, a sprejemamo tisto kar rabmo al pa tisto , kar v bistvu ne rabmo a se temu ne moremo upret je itak samo razlika v načinu sprejemanja (zvedno - nezavedno).  
Back to top

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #19 - 20.06.2002 at 10:00:23

Ni ga lepsega, kot bit mal tumpast, da vsak, ki me ze hoce kontaminirat in mi vcepit svoj miselni vzorec prej obupa, preden mi u moj mozgan utupi, kar je hotu.

Sej vem, da bomo najbrz s to temo fajn zabluzil, sam vseeno. Ce ze tolk govorimo o nekem vpljivu na nekoga... eno tako mal laicno vprasanje.

A ni hec v tem, da tolk kot se pustis vpljivati, tolk pac folk nate vpljiva?

Ne vem, no.. dejte mal bolj razsvetlit moj mozgan, ker jest se v vasih postih pocasih ze zgubljam...  Wink
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #20 - 20.06.2002 at 10:08:59

Hallo Amstel,

Ja, ja, ja in se enkrat ja. Vse kar pravis je res. Kako me vse to spominja na vzhodne filozofe. Npr. na Anthonyja de Mella (al kako se ze napise). Amstel, vsaka cast in kapo dol.

Ampak gledano na splosno je pa Oldi vsekakor dosti bolj zivljenski.
Ce bi v nas kazenski pravni sistem prenesli tvojo filozofijo, potem nebi poznali kazni za napeljevanje k zlocinu. Pa sta in storilec in tisti, ki napeljuje k zlocinu oba vec ali manj pravno enako soodgovorna. Moralno gledano pa itak enako.

Zivljenje ni crno belo, zivljenje ni +/- , zivljenje ni JA ali NE. To kar ti pocnes je lepo receno poenostavljanje in nerazumevanje sirsih vidikov in kompleksnosti okolja v katerem zivimo.

Heh, samo pomisli na Ojdipov kompleks, ki ga mame tako rade vceplate svojim sinkotom. Da je taka oseba potem vec ali manj nesposobna za neko zdravo druzinsko zivljenje, pa itak ni pomembno. Pa reci zdej takemu, da je za vse sam kriv, ker se je tako odlocil, ali pa da je to rabil, ali pa njegova sibka tocka pac... Kriza, ej! Ejjjjj, krizzzaaaaa! Sit!

UPAM, DA TI PRI VSEM TEM NE ZMANJKA SOCUTJA ZA SOLJUDI, KI SO SE PO TVOJE OCITNO ZAVESTNO ODLOCILI, DA BODO TRPELI.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #21 - 20.06.2002 at 10:54:07

Quote:

Če te ne bi blo, johh_doe, bi se te moral izmislit.  Če to prevedem  kontekst mojih gornjih izvajanj: moja psiha te je ustvarla iz potrebe da se čim bolj jasno izrazi in se zato zdaj 'nate odziva'.  Lahko te tud fizično ne bi blo, potreba po izražanju preko 'tvojega vpliva' pa bi v men ostala. A zdaj kaj bolj štekaš? Pa brez zamere, ne tega tko zastopit kot  da se delam kot da te ni. Je tvoje vletanje res ena prava osvežitev za to našo zateženo soparino.      
Back to top

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #22 - 20.06.2002 at 11:05:43

titud...
hvala za odgovor... sam ocitno sem res zabit kot sporkasa in me boste ocitno zlo pocas razsvetlil, ker se vedno nekak tavam v temi.
Zdej se tega ne razumem, kako sploh lahko pride do "mojega vpljiva", ce me ni ? Sej iz necesa pa mores startat.

Nic bat.... nisem tvojega posta vzel tko, kot da se delas, da me ni. Smiley

Ja pa hvala za dobrodoslico.
Back to top

IP Logged

Amstel
5
p

Reply #23 - 20.06.2002 at 11:29:35

a_hero wrote on 20.06.2002 at 10:08:59:
Ce bi v nas kazenski pravni sistem prenesli tvojo filozofijo, potem nebi poznali kazni za napeljevanje k zlocinu. .

Zakon je napisan za tiste, ki napeljujejo k zločinu  ljudi, ki se zapeljati pustijo!
A tebe bi se dalo zapeljati?
K zločinu, mislim? Grin

Narkoman gre tudi zavestno v drogo. Kaj pa drugega. Aa hočeš reči, da ga hipnotizirajo in kontaminirajo, da začne jemat kaj? A tebe bi se dal speljat v drogo?

Vsak, ki živi na nek način, ne glede kateri, se je zato odločil, ker je to zanj najbolje, pa če še tako kruto zgleda.
A še nisi v nobeni knjigi zasledil, še nobenega človeka spoznal, ki se je zatekel v depresijo, ki je zanj v tistem trenutku boljša, kot pa se soočiti, recimo, z zlorabo iz otroštva?
Ampak, to je že druga stvar. Ki ima sicer vezo s t.i. kontaminacijo.... SVOBODNA VOLJA IN ŠIBKA TOČKA.

Sem mnenja, da se moja svobodna volja zmanjša tam, kjer imam šibko točko. Zato pravim, da mene ne more nekdo kontaminirati tako, kot sam hoče, ampak tako, kolikor imam šibkosti v sebi. A je zdej jasno?
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #24 - 20.06.2002 at 11:31:48

Ja točn tko Jst.
"Ojdipi" so lahko Ojdipi do konca svojih dni in lahko verjamejo, da je to itak tko zarad karme. Celo mama lahko reče da je to fino, " me ima vsaj rad".
Lohk bi mu pa že v 7 razredu osnovne razložl kaj to je in fant bi to počas spoznal in sčasoma ne bi bil več "Ojdip". Tko pa je bolj važn, da obvlada integrale in razmnoževalni ciklus Velikega metlaja.
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #25 - 20.06.2002 at 11:55:01

q
Narkoman gre tudi zavestno v drogo. Kaj pa drugega. Aa hočeš reči, da ga hipnotizirajo in kontaminirajo, da začne jemat kaj? A tebe bi se dal speljat v drogo?

Vsak, ki živi na nek način, ne glede kateri, se je zato odločil, ker je to zanj najbolje, pa če še tako kruto zgleda.  
A še nisi v nobeni knjigi zasledil, še nobenega človeka spoznal, ki se je zatekel v depresijo, ki je zanj v tistem trenutku boljša, kot pa se soočiti, recimo, z zlorabo iz otroštva?
q

V nečem se že od vsega začetka ne strinjam s tabo, Amstel. Ne moreš se zavedati in kljub temu počenjati stvari, ki niso dobre zate. Potem to ni zavedanje. In razne odvisnosti po mojem niso zavestna izbira, ampak iskanje duše, da bi našla sočutje do sebe Vesolja, in zavedanja o Enosti. Ne moreš se kar na silo soočiti z nečim, kar je še odrinjeno v podzavest (npr. otroške travme). To je proces, za katerega je potreben čas.

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #26 - 20.06.2002 at 12:01:31

bemti amsteljka ... težka tema k svina, časa pa 0 za tipkat ...

niti točno ne vem kje kdo tuki stoji in a se mi sploh splača pisat, k bom isto napisu, samo mal drugač ...

Q
Tole na koncu, pa je meni bistveno, kar si napisal... Kako na druge vpliva, to kar mislimo, čutimo.... ej druga pesem... in edina pomembna, zame.
Q
bistveno ti je to kako to kar ti misliš vpliva na druge?
kolk zajeban stavk ...
jest mislim tko ... vpliva na druge ... kolk vpliva je odvisno od njih ... in od tebe.
od tebe je odvisno zaradi moči ki jo ti imaš ali nimaš
in ali zavestno vplivaš na njih al samo podzavestno (se tega zavedaš ali ne)
ko sm jest to zvedu, da s svojimi mislimi lahko vplivam na druge, me je blo groza, ker valjda sm bil glih takrat v takem stanju da sm bl grde misli mislu (so ble glih prometne nesreče na sceni) in me je blo strah za vse k sm jih poznal in so bli v avtu glih takrat ...
kaj sm hotu rečt?
ja
da se je treba zavedat DA vplivamo, čim mislimo vplivamo, zato MORAMO mislit dobre misli, čeprav s tem ali ustvarjamo ali pa razrešujemo karmo, zato je najbolje, če imaš namen karmo razrešit počas enkrat, da čim manj misliš (sploh v zvezi z drugimi), da si čim več v meditaciji ... do tja je pot, kr dolga pot, ampak pot je že pol cilja.

oldi moj strai prijatelj
Q
Sprejemamo tisto, čemur smo takrat nagnjeni, pa če še tako malo rabimo.
Q
dej to na kakšnem živem primeru razlož.
kako si lahko nagnjen k nečemu, a hkrati tega ne rabiš.
ne razumem. dej razlož.

Q
narkomana ali kriminalca ali genija
Q
veš kako pravi slovenska modrost
če čebula ne bi imela če, bi bila bula.
in tud narkoman brez narko-tikov bi bil samo man.
čist navaden, tak kt ti mogoče.
ampak če-ja ne moreš ne vzet ne dodat v neko preteklo zgodbo.
tko tud narka ne.
lahko se matraš (proti sistemu) in prihodnjim manom provajdaš neke če-je, neke tekste naprimer, ker ti si premejhen da boš za vsakega mana tm zraven ko bo dubu narko.
iz krize je vednno neskončno poti
0, 1, in vse vmesne
in srednja je najboljša
IMHO

no in zdej pridem do pomembnega dela te zgodbe
okolica nas kontaminira
tko kt jest lahko kontaminiram vas s tem ko berete moj text, kot lahko vi mene, me lahko tud deklica ki gre mem mene na ulci. kontaminira.
okolica - mediji - politika - tv
to je kontaminacija
pa ni kontaminacija zaradi kontaminacije
ni da bi uni modeli na tvju recimo nas hotl ubijat, ampak, samo tko se zasluži taprav keš, in s tem ko za svojo rit skrbijo (pretirano) uničujejo ostale ... tiste ki se pustijo bolj, tiste ki se ne, manj, tiste ki jim je tv bog in edina resnica pa popolnoma!

titud, prosim te lepo, kontext mojih trditev ... izven ... rajt ... sej veš kako je osho reku ... jest govorim vi pa meditirajte, enkrat sm za to enkrat za uno, samo da bi vi meditirali.
in kar se tega tiče ... človk se usak dan kej novga nauči ... in včerajšnja resnica, danes mogoče sploh ni več resnica, ker vse kar je stalnica, je sprememba, samo sprememba je stalna.

ohhh
še john
glej john ne gre se tolk za to da te jest z besedami kontaminiram, ampak z mislimi, in tuki ti niti mal ne pomaga če se delaš butlna.
tko kt je reku adi: ... jest sm nor ... in imam mir
ja na prvem nivoju ga res maš, se skor nobenmu ne da jebat s tabo
na ostalih nivojih ti je pa redkokdo sposoben spustit dobro misel, dobro dejanje še, besedo tud (skozi msko), misel ... kaj vem, lahko da sodim po sebi, ki moram jezo še preobrazit v sočutje ...

Q
Q
to je pa čist res

Q
da je za vse sam kriv, ker se je tako odlocil, ali pa da je to rabil, ali pa njegova sibka tocka pac...
Q
ti tud ne sprejemaš tega koncepta pol?
teb se zdi da če si u kurcu da so drugi krivi?
ne ti?

Zato pravim, da mene ne more nekdo kontaminirati tako, kot sam hoče, ampak tako, kolikor imam šibkosti v sebi.
kristalno jasno?!?!?!
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #27 - 20.06.2002 at 12:20:20

gape wrote on 20.06.2002 at 12:01:31:
ohhh
še john
glej john ne gre se tolk za to da te jest z besedami kontaminiram, ampak z mislimi, in tuki ti niti mal ne pomaga če se delaš butlna.
tko kt je reku adi: ... jest sm nor ... in imam mir
ja na prvem nivoju ga res maš, se skor nobenmu ne da jebat s tabo
na ostalih nivojih ti je pa redkokdo sposoben spustit dobro misel, dobro dejanje še, besedo tud (skozi msko), misel ... kaj vem, lahko da sodim po sebi, ki moram jezo še preobrazit v sočutje ...

Hehe, gape se je pa razpistolu, si vzel cajt in nas razsvetlil. Nice! Smiley

No, ce dovolis, bi mal pokomentiral tole tvojo pisraijo.
Sej bi se cist lahko strinjal s tem, sam pr men je en problem oz. niti ni problem je cist stvarnost.

Tako, kot si rekel. Na prvem nivoju imam mir. In ce je prvi nivo tist moj osebni nivo, potem je to tisto, kar hocem, ker ce sem malce spet nesramen in vulgaren, me bas boli kitara, kaj si drugi mislijo o meni in mi prav fletno dol visi, ce mi poklonijo kako dobro misel in besedo, ker sem lahko preprican, da tisto kar pocnem je kokr tolk prav in ne mislim vec odstopat od svojega znacaja.

Da bi jezo preobrazit v socutje? Vidis, vidis... upam, da ti bo ratalo, ker bo folk v tvoji okolici lazje shajal kot v moji. Jaz sem jo namrec raje preobrazil v orozje in z njim maham zivljenju naproti - na kratko, ne me jebat, cetud se ti slucajno ljubi, a vseeno, ne me jebat.

Lep dan in uzivej se naprej... Smiley
Back to top

IP Logged

Jst
Guest

Reply #28 - 20.06.2002 at 12:31:37

Hallo,

Amstel pa saj te razumem. Vem kaj hoces reci. To velja zate in te zato cenim. Res. Moj point je samo, da to na splosno v zivljenju ne velja.

To je na lep nacin povedala Little Star. Jaz bom k njeni trditvi dodal tole.
Ljudem, ki se zavestno odlocijo za neko trpljenje pac zato, ker menijo da je to za njih najbolje, ponavadi oznacujemo s besedo MAZOHIZEM. To je pa precej nezdravo stanje.
Ce se ze narkoman odloci zavestno za odvisnost, se tisti hip zagotovo se ne zaveda kam ga bo to pripeljalo. Lahko mi verjames. To pa zagotovo ni zavedanje.

-------------------------------------------------------
Pa Titud, tudi ti imas prav. Ampak spet samo delno. Ok, ce tvoja psiha rabi neko fikcijo, neko namisljeno osebo, da se bolje izrazi uredu. Fino. Pomagalo bo tvoji psihi.

Samo nekaj moras vedeti. Ta oseba ni resnicna. Ta oseba je iluzuija, je namisljena. Da pretiravam, ta oseba je laz. Zdej pa mi povej, kaj bi se s tabo zgodilo, ko bi ti to prislo v navado? To fikcijo, kot resitev tvojih psihicnih izrazanj, lahko imenujes tudi beg od resnicnosti v nek namisljen svet. Verjemi mi, da to ni zavedanje. To je precej  nezdravo psihicno stanje. DOLGOROCNO TO NI RESITEV ZA NIC.
Taki ljudje se precej pogosto odmaknejo od realnega sveta in  se pogosto tudi izgubijo. To je pa ze tema za psihiatre.

Ponavljam! Ni zivljenje tako simpl, kot pravijo razne lepe besede filozofov.
Back to top

IP Logged

John_Doe
5

Ljubljana
Reply #29 - 20.06.2002 at 12:39:47

a_hero wrote on 20.06.2002 at 12:31:37:
Ponavljam! Ni zivljenje tako simpl, kot pravijo razne lepe besede filozofov.

Zivljenje je cist simpl, dokler se ne zacnes obremenjevat z raznimi lepimi besedami filozofov.   Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4