Magla
adm

domišlija je pomembnejša od znanja-Albert Einsten
SLO
Za vse tiste ki mislite, da je Osho tko,tko al pa brezveze... bi povedal nekaj. Osho sam je rekel, da bo njegova moč kmalu po njegovi smrti zmanjšana in da bodo ljudje začeli zavračati njegove teorije... to ni povedal, kot da bi kogarkoli želel žaliti temveč kot preprosto dejstvo, ki se je ponavljalo skozi celotono zgodovino... In zakaj je to rekel? Ker ne moreš vedeti kaj pomeni biti razsvetljen dokler nisi... Sam zaenkrat še nisem sam mam pa izkušnjo...mam nekaj kar ne bi imel, če ne bi bral in pa delal Oshotove meditacije...
Ko sem ga bral, me je prijetno čutenje po telesu podobno mešanici med kurjo potjo in mrzlico, spremljalo in večkrat sem resnično uspel dojeti njegovo misel...
Škoda, da nekateri tukaj niste pripravljeni videti v njem izjemno inteligentno osebo, ki ne samo da se je trudil razložiti nerazložljivo, temveč je svoje življenje posvetil iskanju načina, ki bi najlažje omogočal NAM možnost razsvetljenja... in če je on kot izobražen filozof, on kot bogat človek izbral služiti človeštvu, v času ko pri nas bog ni bil dovoljen... potem si zasluži vsaj malo naše pozornosti, naše radosti, našega upanja, naše vere... Ker če on ni razsvetljen in če niti on nima odgovora na to kaj pomeni biti razvetljen in če se te njegov humor, navdih, entuziazem, volja modrost in moč(beri:ljubezen) niso dotaknili, potem ste le val, ki se bo raztreščil ob čereh in ne vidite, da je življenje pustolovščina... da je to vse le obdobje med rojstvom in smrtjo...kaj je v tem obdobju pomebno pa je stvar izbire... zame je to ljubezen, za vas pa očitno nekaj drugega...nevem morda primerjanje al pa zgolj nevoščljivost... Sicer vem da nisem nič boljši od vas, vseeno sem vas hotel prizadeti, ker sem hotel pokazati, kaj pomeni moč izbire in sedaj je moja izbira, da se vam za izrečene sodbe opravičujem, čeprav veste, da je za vas res samo to kar vi sprejmete oz. ne sprejmete in da je zame res, le tisto čemur sem se sposoben odpreti...
Na žalost moram na koncu priznati, da imate vsi prav, to pa zato, ker imate vsi svobodno voljo, pa čeprav je ne uporabljate in tudi prav imate, ko rečete da vas Osho poneumlja... če tako čutite in mislite, kdo sem jaz da bi vam solil pamet... Glede vaše pameti in razmišljanja s svojo glavo, pa lahko povem, da potem nevem če bi sploh imeli internet, če vas ne bi nihče vzgajal in če ne bi imeli nekih modelov po katerem bi se lahko zgledovali... potem po vsej verjetnosti, ne bi znali niti govoriti... toliko o vaši kreativnosti.... In če bi videli eno osebo, ki je razsvetljena, kako bi to vedeli... ali bi bila to oseba, v čemerkoli drugačna od vas v fizičnem smislu... Dame in gospodje... ta oseba bi še vedno bila človek, še vedno bi upoštevala zakone narave...torej bi še vedno hodila strat in scat, še vedno bi jedla in pila, lahko bi se smejala in jokala al pa celo razjezila (baje se je tut Jezus parkrat) in če ne bi poznali te osebe prej ...bi teško VEDElI, da je res nekaj drugače na njem... Teško bi to RAZUMELI... Če pa bi čutili njegovo tišino, njegovo pozornost, čuječnost in radost, milost, dostojanstvo, etiko, moralo, njegovo avro, njegovo bistvo... ja potem bi vedeli, da je razsvetljen človek tebi enak...da ni nič več in nič manj od tebe, da pa se v njegovi bližini počutiš bolje... in da se v njegovi bližini počutiš zadovoljenega, samozadostega in bolj zavestnega...
Osho je bil med drugimi sovražnik države št.1... in kako je prišel do takega naziva... PREPROSTO... Narodu je želel odpreti oči, imel je že veliko podporo, kar od nekaj premožnih ljudi, ki itak vejo, da denar ne prinese čisto nič...in s pomočjo teh ljudi je želel nekaj kar ni uspelo nobenemu...ustvariti nov svet, brez raznoraznih nazivov... poskusil je uresničiti sanje, in sanje so bile ljubezen... recite temu neumno, samo če se zavedate da bi lahko izbral karkoli, saj priznavate, da je bil moder in pameten....potem lahko vidite nesmisel v zavarovalnicah in nesmisel v strahu pred smrtjo in nesmisel v iskanju smisla, ki je lahko le proizvod uma, ker drgač ga ne morete povedat... in kar ne morete povedat, pa da vseeno obstaja je to za osebo, ki tega ne ve, nerazumljivo, nelogično ali pa celo neumno...
Sam, ko berem Oshota, ga berem tako, kot da on govori in jaz poslušam, kot da ga poslušam in ne berem...
|