BRUS-LI wrote on 29.05.2002 at 16:21:33:ampak.......zakaj sploh te razsvetlitve
No, moj cilj dela na sebi ni razsvetljenje. Morda zato, ker ne verjamem vanj, sedaj. Tako, da bi bila vnebovzeta, recimo, se mi zdi hecno.
Zato bi morala reči, da ne delam na sebi (ta, ki daje dih), ampak na svoji osebnosti. Duša ne rabi, da delam na njej, morda le to, da občudujem njen izraz skoz mojo osebnost. Zato bi rada, da bi bila moja osebnost čim bolj "čista". Čimbolj primerna, da se moja duša izrazi. Recimo, tako nekako.
Ste brali knjigo Duše dvojčice? Evo, tam tako krasno piše o tem kako postanemo pozorni na izraz duše v "nepopolni realnosti vsakdanjika "...... :
Amstel wrote on 28.05.2002 at 23:54:41:KAKŠNA JE PSIHOLOŠKO ZDRAVA DUHOVNOST?
... ne uporablja duhovnosti kot sredstvno za izogibanje intimnosti, avtonomnosti, konfliktom in odgovornosti (stanju na lastnih nogah), pa tudi za izmikanje človeški ranljivosti ne.
… terja močne temelje - osebno integriteto in iskrenost, ki slonita na poznavanju in sprejemanju sebe ter pripravljenosti sprejeti realnost tako, kakršna je.
… blaži duhovno ambicioznost z dejstvi iz nepopolne stvarnosti vsakdanjika.
… meni, da je iskrenost pripadnikov do sebe ključna vrednota v življenju, ki so zato zavezani rednemu samopreverjanju.
… razume, da so vse oblike "posebnosti" ali "obdarjenosti" ovira do pristne ponižnosti.
… priznava, da je na duhovni poti veliko pasti, nevarnost in zablod, zato je pripravljena primerjati svoja načela vodenja z načeli drugih skupin.
Od vseh točk, se mi trenutno zdijo najpomembnejše te.
Vsekakor naslov ni toliko pomemben, Titud. Recimo, da govorimo o zdravi osebnosti na poti samorealizacije...
titud wrote on 29.05.2002 at 11:32:20:Uf, bus-li, sva kot vidim uletela v cilj, amstel pa bolj zanimajo izkušnje na poti.

hja, res je to. Izkušnje na poti........., no...... ?
BRUS-LI wrote on 29.05.2002 at 12:20:45: tko da ja........ni enga razsvetljenja zame.....gre za proces .....če se pa ne dogaja......in ga ni čutiti ....hmmmm..... amstel.....pol pa jutri u centrala.........moški striptiz......
Proces življenja. Ja. Aaaaa, moški striptiz? Khm. To pa je proooooces....
Magla wrote on 29.05.2002 at 14:56:32:Men osebno pa je najbolje da...čimbolj čutim svoje telo in se ravnam po teh občutkih...ki so v telesu...
Vem, da je dobro opazovat, kako ti šibajo misli, kako se identificiram z njimi, kako misli vplivajo na razpoloženje, česa vsega je sposoben ego in kaj to pomeni....
Izmenjavamo tisto kar vemo... in govorimo o svojih izklušnjah...za tiste k vemo, da vplivajo, za tiste k vemo da nam neki dajo... in s tem pomagamo največ sebi in svetu v katerem živimo........
Hvala, lepo si to napisu.