Evo učeraj sem malo meditiral in zlo hitr začel delat čigung... (dihalne vaje). Padu sem u eno hudo koncetracijo ker sem lahko obvladal misli...tko dost kul... Po kakih cca 15 minutah pa sem začel s 24-tko (prva forma , ki se jo učiš pr tajčiju)
24-tka je prva učna forma, kjer so gibi dokaj lahki (ni raznih spiral) in se jih kmalu pri/na-učiš. Prednost take forme je u njeni preprostosti, kratkosti in jedrnatosti. Fora je u tem, da kar znaš pač znaš in če znaš 48 k je dosti težja, potem znaš tut pri 24 to znanje uporabljat. in ker ti pr 24 ni potrebno več razmišljat o zaporedju figur (ker si jo že naredu milijonkrat)...se lahko osredotočiš na či...
...in ko sem delal jest učer to 24 mi je uspelo začutiti pretok energije na enem novem nivoju... roke so se gibale same, misli ni blo in občutek moči se je večal vsako sekundo... Tako formo sem naredil tri-x (3x cca 7 minut) in bil sem takoj bolj zadovoljen sam s seboj, gleženj ni več bolel, malo me je praskal po glavi in nisem bil več zaspan, bolj gibčen....dvig energije...
Zakaj?
Moje mnenje je, da sem končno lahko sprostil ene zlo stare energetske blokade (to ovira pretok energije), za katere se več ali manj časa nisem zavedal, da jih imam. Tako navajen sem že nanje, da se je teško odvaditi in teško jih je sploh čutiti... pa čeprav ni nobenega razloga za ohranjanje le njih. Sam jih čutim, kot napetost in ta napetost se je sprehajala po celem telesu, dokler nisem na koncu ČUTIL celega telsa kot celoto - še prej sem čutil v križu kako mi ta del telesa vibrira...potem meča...potem členki na rokah in potem bolečina v glavi...na koncu še gležnji in potem sem bil v vseh delih telesah naenkrat...to je res fino...to je kulj...
Aja usi gibi razen par izjem so KROŽNI in naravni ter pri 24...zelo počasni... in prav to me fascinira...čeprav sem totalno omejen - točno določeno zaporedje gibov, točno določeni pogledi, malo manj določeno še dihanje - kdaj in kako... in vse skupaj še čim počasneje.......... se usen počutim pri tajčiju svobodnega kot ptica, gibčenga kot kača in zvitega kot lisjak... zanimivo
brahmanc - bodi pozdravljen HOWK!
to je moja tretja sezona - kar pa je pri taijiju u bistvu šele začetek...tko da borilni element je za zdej bl za foro, kokr pa praktična plat. Ušeč mi pa je da se usen učim, bit bl stabiln in reakcijsko bolj odziven - spontan pri hitrih odločitvah... recimo dogaja se mi da lovim kozarce, ki padajo in se izognem trčenju z osebo z največjo komoto...kar hočem povedat, da telo se uči na njemu najboljši možni način...z veseljem, plesanjem, radostjo...brez misli o nasprotniku...
...če mi bo pa ratal bom pa naslednjo sezono začel že gibanje u dvojice...tam pa se že potrebujejo blazine in modeli tam se že res dobri...

tko da bom med počitnicam ornk treniral...čeprav zaostajam za ene pol leta treninga, vem da se da marsikaj nadomestiti z trudom...in upanjem...in radostjo...
ko ti delo pomeni užitek 8)