ana
5 p

Kranj
Pred kakim tednom je bil v Dnevniku članek na temo o predvidenem prirastku svetovnega prebivalstva. Svetovno znani demografski strokovnjaki so se znašli na kupu in ugotovili, da se svetovno prebivalstvo ne bo tako hitro množilo kot so predvidevali. Menda v državah v razvoju, kamor se šteje več kot 70 držav, v sedanjem času nimajo več kot 5-7 otrok na družino, kar je veliko manj kot so prvotno predvidevali. A to so pač predvidevanja.
Osebno sem mnenja, da se nam zaradi natalitete ni treba sekirat oz. da se lahko sekiramo bolj zaradi drugih stvari. Otroci so se vedno rojevali in se vedno bodo. Moje mnenje je, da naj bo otrok spočet zares iz ljubezni med dvema človekoma, to pa še ne pomeni, da naj bo načrtovan. Iz tega sledi, (moje mnenje), da naj bi se v odnose spuščali samo v primeru, da se partnerja res predajata eden drugemu in da pri samem seksu ne gre samo za pucanje rorov. Čustva so zelo zelo važna. Vse ostalo se bo potem že uredilo na tak ali drugačen način. S tem seveda ne mislim, da bo par ostal skupaj, hočem samo reči, da so energije drugačne kvalitete in da se pozitivne rešitve lažje najdejo.
Enkrat, se mi zdi, sem že pisala o tem, da na kmetih težko dobiš kuro, ki bi hotela biti mama, pred tridesetimi leti pa je bilo kandidatk za mame odločno preveč. Kaj hočem reči? Da se izrojen način življenja, ki je posledica napačnega mišljenja, pozna tudi pri domačih živalih (ker ima človek moč in oblast nad njimi), kako šele se to odraža pri človeških samicah. Da od samcev ne govorimo. Ko bodo ljudje do neke mere spremenili način razmišljanja, kar se življenja tiče, ko bodo duhovno zrasli in znali na drugačen način sprejemati življenja (ne samo človeška), bo tudi nataliteta drugačna. A v prvi vrsti bo to pomenilo, da bodo otroci, ki so že rojeni, doživljali svet manj travmatično, da bo manj primerov stresov, da bodo imeli bolj umirjeno in kvaliteno življenje. Saj v neki meri se svetovni trend že spreminja: poudarja se pomembnost čim daljšega dojenja, prvega stika matere in otroka takoj po porodu (tega si pred desetimi leti še nisi mogel privoščiti) itd…. Saj gre svet v pravo smer, samo počasi, počasi….
|