Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 
(Read 27878 times)
Amstel
5
p

Re: Srečanje...?
Reply #60 - 15.09.2002 at 20:20:14

Quote:
...kako se je odvijala pred tem k sem prišel 3 ure kasneje in k sem stopil not je bla v sobi praznina in neki je manjkal,

Glede tega da pridemo vsi ob isti uri samo tole: eni bodo prišli z dvo mesečno zamudo…

Mene sicer ni bilo na srečanju, se mi pa zdi pomembno povedati nekaj na to, kar si A. napisal.

Priti s triurno zamudo na srečanje, kjer se ljudje spoznavajo, zna biti res zelo dobro temelje za to, da prideš v prostor in začutiš PRAZNINO.
V času, ki je namenjen nekemu dogajanju, se odvija dinamika. In če je nisi deležen, pač nisi na frekvenci.

To velja za vse dinamike, še posebno pa za tiste, kjer se spoznavajo novi ljudje in govorijo o osebnih zadevah, oz. delijo sebe.
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Susi13
4

***...ujeta v večnost
minljivega trenutka...***

Medvode
Reply #61 - 16.09.2002 at 08:07:18

Najprej del, ki sem ga pozabila: v petek dopoldan v službi nisem imela časa za pisanje; popoldne pa se je zavleklo v pozen večer - domov sva z nečakinjo prišli okoli enih zjutraj. Tam nekje Roll Eyes. Soboto sem preležala, ker so me zagrabile mesečne tegobe in sem se trudila, da mi ne bi bilo potrebno vzeti tablet. In mi je uspelo! Smiley
Zato sem uspela pisati tule gor šele včeraj...

Sicer pa, A., razumem te in nikakor nisem mnenja, da tvoj pogled/mnenje ni pomembno! Itak, da je! Vse, kar sem želela, je povedati svoje. Kako sem jaz dojemala stvari, zakaj se meni zdi OK tako, kot je bilo. Zakaj ne bi ničesar spreminjala.

Nisem našla Tistega trenutka, da bi vskočila. Pač, moje dojemanje danih trenutkov. Ni mi bilo... Ni mi bilo tistega feelinga. Ni mi bilo, da bi kakorkoli aktivno sodelovala. Ne grem se pa več tega, da bi izpolnjevala pričakovanja drugih. Razumem, da je večina pričakovala, kar je pričakovala. Popolnoma razumem.

Želim le, da sprejmeš in poskusiš razumeti, da sem v danem trenutku in bila in reagirala, kakor sem. Enostavno zato, ker drugače nisem (z)mogla. Enostavno zato, ker se mi kakorkoli drugače ni zdelo "prav". Ne bi bila več jaz...

In, še enkrat: pomembno je tako tvoje mnenje, kot mnenje vseh ostalih udeležencev... Smiley

Pa, itak, saj veš: radi te imamo!  Kiss Kiss Kiss

Suzana
Back to top

*...Trenutek...*
WWW WWW Susi13 fonci99@yahoo.com  
IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #62 - 16.09.2002 at 11:15:50

Susi13 wrote on 11.09.2002 at 09:04:44:
Enkrat sem govorila z nekom, katerega sanje so se sesule v prah za kar nekaj let. Bosti se z državo in celim kupom ljudi - sam! - je bilo preveč in prehudo. Še sploh, ker dotična oseba ni imela (vsaj) denarja, da bi uspela.
Minilo je nekaj let. Sanje v dotični osebi še vedno živijo. A ni bilo vere v to, da se lahko uresničijo!!! Čudovite sanje čudovite osebe...

Odločila sem se, da bom pomagala tej osebi, kolikor bo oz. je v moji moči. Za uresničitev teh sanj pa potrebujemo Ljudi. Ljudi, katerim bo cilj uresničiti te Sanje.

No mene tudi ni bilo, pa vendar si bom vzel pravico nekaj besed napisat. Ker se gremo iskrenost, bom tudi jest globoko iskren.

Kot vemo, sem velik ferbec in skor da ni zadeve, ki je vsaj povohal nebi. In sem se tudi kar nekaj časa spraševal:”Pa kaj za boga so počeli, da o tem srečanju že dva ni nobenga glasu.”

Se mi je že mal čudno vse skupi dozdeval, in sem šel v akcijo in ob priliki mal povprašal. Moram priznat, da nism dobu potešitve. Zdej pa vidim, da je hec v tem. Sem si prebral tole kolobocijo in od vseh pomembnih členov, tiste, ki so v meni nardili vibracijo jih izloču in jih quotal. Spet povem, v MENI, da ne bo pomote.
Suzi za uvodnik sem vzel SANJE, idejo nekega človeka in njegovo razsutje. Obenem omenjaš, da ni blo dnarja in posluha z državne smeri za to. Jest smatram in se s teboj strinjam, oz predvsem opredeljuem. Ljudje morajo bit za to. Ljudje. Denar ni pomembnen. NI. Zakaj? Ko je dovolj ljudi, vse pride samo od sebe.

gape wrote on 14.09.2002 at 22:35:09:
združit je treba, združevat, ne ločevat ...

Mi je tud jasn za kaj se gre, pa vendar, je en haklc v tem, ki ga je GAPE izpostavu, ZDRUŽVAT in še enkrat združvat. No tle bi nadalje omenu, da ideje so, ljudje so, ampak, dokler vsak pravi, JEST bom to naredu, JEST bom to speljal, bo to vedno naletelo na tak ali drugačen zid. Zakaj?
Že na novoletni zabavi, ki smo jo imeli glih tam zraven Alenke, v tisti kleti sem ob treh zjutri iste stvari govoru. Da je pot ljudi v neki smeri že začrtana, da že mnogo ljudi deluje s tem namenom, s temi idejami in tudi praksami. Poglej si koliko članov ima REIKI društvo, TAJ-ČI, potem mamo pa še in še variant od Joga tečajev, plesalcev, OSHO-istov, in še in še. In nadalje imaš RKC, islam, protestante, evangeličane, zelene, modre, indigo, zeta, in jih kr ne zmanka. In kaj je skupno vsem. Vsi želijo podobno, vsi vidijo in učijo ljubezni. Le v svojih pripomočkih so si različni, v pripomočkih ki pripeljejo do cilja. A na cilju ni noben. In zdej bomo imeli še Suzi13-iste. Vidiš, tle meni to tko deluje.

alenka07 wrote on 15.09.2002 at 09:40:31:
Smiley Smiley  Wink
...Suzi si nekako ni vzela besede...kar mi je razumljivo...  bi morala kar nekajkrat začeti razlagati...
...in - morda bo pa Suzi z nami delila...svojo vizijo in svoje sanje...pa tudi vse, kar vodi do izpolnitve teh...
in - kolikor jo doumevam in poznam - kolikor se je odkrivala do sedaj ... so bile to tudi moje sanje ... drzne in nore - pogumne, meni še malo nazaj neuresničljive, še sanjati si jih nisem upala - jih imela zatrte, skrite, da sem že pozabila nanje...pa jih znova odkrivam in sedaj se mi ne zdijo več nedosegljive in neuresničljive...Smiley

...in ker vem, da je ljudi, ki bi delili njene sanje oz. našli v njenih tudi svoje sanje veliko... VEM, da BOMO URESNIČILI SANJE!!!  Smiley Smiley Smiley

Ko bomo rekli MI, in š MI… Tuki je Alenka to dobro povedala. V množini, eden z drugim z rook v roki. Ampak o teh sanjah je treba velik govort, velik skupaj naredit.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #63 - 16.09.2002 at 11:16:37

Susi13 wrote on 15.09.2002 at 14:40:38:
Mogoče bi bilo fino, da se dotaknem še tega: tale ideja, izpeljava le-te, ... je na meni.
Ta srečanja so od tega foruma neodvisna.
Tako se mi zdi prav. In, še enkrat: vabljen je vsakdo, ki ima željo priti. A ne kot forumovec. Ne kot predavatelj. Zgolj kot oseba, ki se želi deliti.

Ker moje udejstvovanje v Soncu in temule Svetu pogovorov, deluje ravno v tem, da se naučimo sprejemat vse, delovat z njimi in tist, ki bo potegnu pokrov čez to, bo naredu veliko delo. S tem pokrovom se ukvarja še mnogo mnogo ljudi, in nisi osamljen primer. In hec je v tem, ker tvoje delovanje, kljub besedam neodvisnosti in besedam ki jih globoko JEST razumem, deluje navzven, kot zopet nov začetek oz. ločevanje.

In to kar si si zastavila je točno to kar že delamo, Vsekakor hočeš delati in kažeš to kot neko neodvisno srečevanje, kot neko ločeno delovanje, vendar ravno s tem se delajo nove in nove rezine na eni sami torti človeštva. Vem, da želiš, in čutim tako, torto človeštva združit nazaj v eno samo torto. Pa vendar, jest sem dobu občutek in čutim tudi tako, da je to le še en nov kos.

Vendar moje mnenje je da je treba ustvart trdno jedro ene skupine in potem iz tega jedra izhajat. Druge poti ni. Z skupnim delovanjem lahko, drugače ne. To je že sam Jezus povedal s priliko o desetih bratih. Oče je vzel 10 trsk in vsako eno za drugo zlomu. Nato je vzel 10 novih trsk in jih povezal skupaj. In teh 10 skupaj ni mogel zlomit.

Tle mogoče vidim jest to iz drugega zornega kota, oz. perspektive. Z izjavo, da je to neodvisno od foruma, se direct oddaljuješ od kreiranja skupnosti. Sej forum nobenga ne zavezuje, je čisto svoboden prostor za vsakega, ki želi kaj povedat ali vprašat. In omogoča le to, da se lahko dogovoriš, zmeniš in najdeš. Prostor, ki dopušča vsakomur, da napiše svoje besede.

Še nekaj besed o pričakovanjih. Tle si dobila dobro izkušnjo. Vsak ki je nekam povabljen, ki se nekam nameni ima globoko v sebi pričakovanja. Tega ne moreš zanikat. Ne poznam človeka brez pričakovanj. Zato moraš to tudi vzeti na znanje. Zato je vsak od tebe čisto normalno pričakoval neko aktivnost, najbrž neko vodilno vlogo, čeprav si ti to vse tako že predhodno napisala. Vendar, zavedaj se, da imaš opravka z ljudmi, z ljudmi ki so na poti tako kot ti. Na cilju ni še noben in le od tistega ki je na cilju lahko to pričakuješ. In spet si ti pričakovalka, pa če še toliko opozarjaš.

Jest te spodbujam na tej poti, čutim da je prava in usmerjena tja kamor tudi tebe vodijo angeli. Le tako naprej. Upam, da sem s svojim pisanjem odstranil še kako vprašanje ali pa mogoče cello postavil nekaj novih. Ni važno, povedal sem tako kot sem začutil, ob poslušanju in prebiranju POST MORTEM.

Velik sončka in še enga ekstra objemčka
Edi-son

Back to top

IP Logged

Susi13
4

***...ujeta v večnost

Medvode
Reply #64 - 16.09.2002 at 11:49:15

Edi! Smiley
Hvala!  Kiss

Moje mnenje... Strinjam se z združevanje in vsem. Definitivno in vsekakor! Kaj sem hotela poudariti, povedati...? Hotela sem, da ljudje pridejo kot individualne osebe - v prvi vrsti. Jaz pridem kot Suzana in potem kot Suzana, ki sodeluje na tem in na (mogoče) še kakem drugem forumu. Najprej kot Suzana in potem kot Suzana, ki je včlanjeno v neko društvo. Zato sem napisala, naj ljudje ne pridejo kot forumovci. Zato sem napisala, da mi je želja po neodvisnosti od foruma.
Mi je pač v prvi vrsti želja, da se povežemo kot ljudje.

Seveda je vsak forumovec oseba! To itak! Ampak to je le ena od "vlog", ki jih igramo (malodane) vsakodnevno. Še enkrat: povezati je potrebno ljudi, ki so ali pa niso del neke organizacije.

Moj namen ni ustanoviti skupinico Susi13. Kar se tiče Susi13, je to ime, katerega uporabljam na netu. Preko katerega se izražam na netu.
Mi je pač všečno, povezano pa je tudi s spominom na Madžarsko (Lenti), kjer me je trgovec klical Susi namesto Suzi in smo se takrat precej nasmejali temu. 13 pa stoji zraven, ker je to pač številka, katera meni osebno prinaša srečo.
Ne želim si ustanoviti neko skupinico take ali drugačne "vrste ali oblike", katera bi delovala pod imenom Susi13. NE. Potem je tu spet neko klasificiranje. Tega si ne želim.

Želja mi je, da se vsak posameznik zave, da je posameznik, ne glede na to, ali je član oz. pripadnik neke skupine, skupnosti,... Vsi smo samo ljudje. To je izhodiščna točka. Meni.

Želja mi je povezati posameznike. Povezati skupine je precej drugačna "naloga", kot povezati posameznike.

Toliko na kratko... ---> Moram še malo delati... Wink

Hvala vsem za vaša mnenja! Veliko ste me naučili! Hvala!

Suzana
Back to top

*...Trenutek...*
IP Logged

A.
Ex Member

Reply #65 - 17.09.2002 at 08:40:04

sedaj vidim, da gre vse skupaj  v tej smeri:

suzi13 ma namen povezat posameznike...
dobival se bodo in bodo debatiral o vsem, kar pač bo...

ok, po moje kull zadeva, mogoče kao prijetno terapevtska...

dobro.

ok, sam suzi je napisala, skupaj uresničimo sanje!

e to sem pa razumel, kot neki v stilu, evo pridite, bomo skupi dal ideje, predloge,... kako bo vsem na zemlji boljše, kako bomo s tem rasli tudi sami, kako bomo kaj dobrega naredili za naravo...

e, valda sem uletu takoj tja! jupi !

ja stvar pa je zamišljena zgleda drugač, tam se bomo pogovarjal.

ja ok... dobr!  Smiley sam, da se ve…

bi pa rad povedal, sam to, kar se tiče ustvarjanja, preden smo ustanovili tale forum, smo se srečali ljudje, ki smo mel isto idejo, kot jo imam sedaj suzi...
dat sebi in drugim možnost pogovarjanja, izmenjave znanja, ustvarjanja in da bomo skupaj rasli, ker smo rekli, vsi ljudje vse vedo.

Zato smo se odločil da je treba naredit neki kje bomo to lahko delil in da bo to lahko delil vsak iz katerega kol kraja bo, ne glede na to kolk bo vedel in ne glede to kdo je...
in smo rekli to naj bo za vse ljudi, odprto, da bomo lahko poljubno sodeloval vsak, kot pač hoče.
Rekl smo dejmo neki narest, da bo to to in smo naredili forum v open sourcu.

Pol čez par dni, mescev, let, so se prišli sem še drugi posamezniki in so rekl dajmo ta forum mal dopolnit in smo ga... sedaj se še vedno…

pol smo eni videli, da mamo tudi potrebo po realnem srečevanju in ustvarjanju in smo ustanovili ustvarjalno skupino sonce, točn tko, kot sedaj dela suzi in pol smo uredili še društvo, da mamo pravno osnovo za ustvarjanje in sodelovanje.

evo in tko to gre...

zdej vidim te stvari tako:
forum je odprt in namenjen vsem ljudem, ki se želijo pogovarjat, delit svoje znanje in nudi možnost za ustvarjat in dogovore o teh stvareh.
pogovorna skupina(suzi 13,...)  za pogovorne v realnem življenju
ustvarjalna skupina sonce, skupina kjer se dobivajo tisti, ki imajo radi realne akcije in cilje, in s tem delujejo na področjih osebne, duhovne rasti, zdravega načina življenja in ekologije.

tko upam, da je jasno sedaj kje smo, kje se dopolnjujemo in da smo tako bolj učinkoviti.

Upam, da bo suzi razvijala stvari v tej smeri, da smo vsi celota, da bo videla, da je vse na isti osnovi odprtosti in skupne rasti. Vem, da bo ime pogovorne skupinice prej ali slej prišlo, ampak vse skupaj bi jaz rad videl, da je celota, saj se dopolnjuje in je logična nadgradnja ostalih dveh stvari.

torej forum, pogovorna skupinica in ustvarjalna skupina sonce, so del večje celote in vsak od posameznikov se verjetno vidi  v  vseh treh stvareh... zato bi rad videl, da, da vsaka stvar najboljše od sebe, nato pa lahko vsak, ko začuti potrebo pač enostavno gre v drugo skupinico. Rad bi videl, da se vse to dobiva na skupnih srečanjih, na vsake dva meseca...

evo sam vidim stvari nekako tako, ko se bomo spoznal na forumu, mailih itd,... in bo prišla vaša potka do tega da bi radi na izi družbico in mal pogovora bo šli mal v pogovorno skupinico. k pa bomo mel idejo kaj narest in ustvarit bomo šli v ustvarjalno skupinico in to naredil. Ja dabest!!!

je pa lepo, da so se razvile...

JESA!  Wink
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #66 - 17.09.2002 at 11:42:37

Ja, dobr, da včas kej butastga napišm. Je lažje razumet.

Suzi13, smo fino pojasnili in povedali kako in kaj.

Ampak jest dodam še tole:

En objemček, pručke majo pred šparom.

Jest nisem forumovec, jest sem "EDI"
Back to top

IP Logged

Susi13
4

***...ujeta v večnost

Medvode
Reply #67 - 19.09.2002 at 08:44:53

Z A. bi rekla, da sva vsaj približno razčistila "nesporazume". Edi, tebe pa vabim na kavo ob priliki. Sicer ta teden in naslednji teden ne bom imela časa, lahko pa se dogovoriva za kavo v oktobru, če boš imel čas. Za razlago tule gor bi potrebovala preveč časa in ponovno bi bilo vprašljivo, če bi bila dovolj jasna, da bi se me razumelo.

Sicer pa: včeraj je bilo srečanje skupinice. Meni osebno je bilo všečno, ljudje, ki so bili prisotni, so se mi takoj usedli v srce. Vsakdo se mi zdi poseben...

Nekatere sem poznala že prej - se še enkrat zahvaljujem za podporo! - nekatere pa sem spoznala včeraj. Zanimiva kombinacija ljudi...

Glede na dogovor, da stvari, ki se v skupinici dogajajo, tudi ostanejo tam, bi dodala le še, da smo uspeli najti skupni jezik, skupni interes,... Bo še zanimivo! Smiley

To bi bilo nekako to...

Suzana
Back to top

*...Trenutek...*
IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #68 - 19.09.2002 at 08:56:30

Ko boš najdla termin, mi ga sporoči. Grin

??? Več ne bom pisal, ker bo vsaka beseda v tebi na tak ali drugačen način sprožila različne vzgibe. ???

cmočka na noska
Edi

P.S. Sicer pa me vsak petek, skorajda zagodovo najdeš na znanem mestu....
Back to top

IP Logged

Susi13
4

***...ujeta v večnost

Medvode
Reply #69 - 19.09.2002 at 09:28:05

Edi! Smiley

Sprejemam tvoje mnenje, pogled in sem ti iz srca hvaležna zanj! Tako, kot sem hvaležna vsem ostalim, ki so tukaj ali kje drugje delili svoje mnenje z menoj.
Hotela sem povedati, da se mi zdi, da se v določenih točkah ne razumeva. Ne najdeva skupne točke. Ali jaz ne razumem tebe tako, kot si ti želel deliti z menoj ali obratno. Zato sem izrazila željo po kavi.

Itak vse napisano sproži v meni določen vzgib. Naj bo povezano z menoj ali ne. Neko novo spoznanje, odpre se stara rana,... Nekaj. Se mi zdi logično in sem hvaležna, da mi je omogočeno dobiti, prejeti. Sprejemam, kolikor v danem trenutku le lahko.

Kar se tiče Pržančka - nisem ga omenila, ker se mi je zdel to večer, ki je namenjen bolj "lahkotnemu" klepetu. Seveda se pa lahko pogovarjava tudi tam! Prostor itak ni toliko pomemben...
Jutri še nisem sigurna, če bom prišla ali ne. Iz čisto enostavnega razloga: spoznala bom eno osebico in še ne vem, kdaj se bo klepet zaključil. In kje, tudi ne... Wink

Za naslednji teden pa planiram obiske, ki jih prelagam in si grem počasi že na živce. Želim si obiskati nekaj oseb, ki so mi drage in posebne ter jih že dolgo časa nisem videla in objela. Zato je vprašljivo, če bom imela naslednji teden čas. V petek pa mogoče... Wink

Cmoka,

Suzana
Back to top

*...Trenutek...*
IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #70 - 19.09.2002 at 09:34:00

Joj, Suzi nisem mislu tko, drugač pa tudi ne.

Ko boš imela cajt, si ga boš že vzela.

Jest sem hotu le to povedat, da sem skorajda vedno na voljo, ko si nekdo želi z menoj srečat al kaj razjasnit.

Tko da ni nobene panike.
Back to top

IP Logged

Susi13
4

***...ujeta v večnost

Medvode
Reply #71 - 19.09.2002 at 09:50:18

Edi... Smiley

Želela sem ti le povedati, zakaj sem napisala "kava v oktobru". Ja, razlaga je obširna - zato, ker si želim, da razumeš. Smiley

Objemček,

Suzana
Back to top

*...Trenutek...*
IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #72 - 19.09.2002 at 10:09:21

Gru Gru wrote on 19.09.2002 at 09:34:00:
Ko boš imela cajt, si ga boš že vzela.

Jest sem hotu le to povedat, da sem skorajda vedno na voljo, ko si nekdo želi z menoj srečat al kaj razjasnit.

Tko da ni nobene panike.

Temu jest pravim razumevanje, Grin

Se oproščam, ker se drugače ne znam izrazit. Res, drugače ti, res ne znam povedat.

Torej za konec, še enkrat. Vse je odvisno od tebe. Jest sem na voljo.

Velik sončka do takrat
Edi
Back to top

IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #73 - 03.10.2002 at 11:25:56

Hmmm........ Smiley

............pol bom pa jaz......... Smiley

Hvala Ti Suzana, ker si mi polepšala včerajšni večer....

Hvala vsem, ki Ste bili prisotni in Ste prispevali vsak svoj delček pogleda v svoj svet, Hvala vam in upanje mi tli, da se ponovno srečamo, enako razpoloženi in dobre volje, predvsem pa enegije, ki nas bo še bolj povezala...

Hvala Vam, ker ste del Sebe delili z menoj!!! Smiley

Lep dan želim Vsem !!!

Hvala Vam, ker Ste!!! Smiley

Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

Susi13
4

***...ujeta v večnost

Medvode
Reply #74 - 03.10.2002 at 12:44:08

Star12! Smiley

Meni osebno je tvoja prisotnost včeraj pomenila ogromno in sem ti izredno hvaležna, da si prišla! Smiley

Upam in želim si, da se naslednjo sredo ponovno vidimo - lepo mi je prebiti te trenutke z vami. Deliti ... Res mi je lepo in res sem hvaležna vsem skupaj in vsem posebej! Smiley

Ne pozabi, da te imam-o radi in da si itak vedno dobrodošla. Si pač zvezdica, ki ima prav poseben sij... Wink

Veliko Ljubezni in sončka v srčku...!

Kiss Kiss Kiss

Suzana
Back to top

*...Trenutek...*
IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6