Angel
5

The Voice of an Angel
Kranj
napisala bom gledano iz čisto osebnega vidika.
mene ni strah ničesar.
banalno a ni?
je pa resnično. opravila sem s tem brezveznim čustvom daleč nazaj in rabila kar nekaj časa, da sem v resnici tako tudi občutila. sem se znajdla v situaciji, ko ne veš, ali boš preživel, ali pa si na robu življenja in na začetku predora, ki pelje v smrt. ravno zbranost in ne raztresenost me je v biti rešila, da sem reagirala čisto človeško in nagonsko. zapeljala sem iz ceste direkt na polje, edina možna in najbolj logična varianta. žal se moj avto ne skrči kot cunja, jaz pa bi tudi bila pašteta in najbrž res angel kje na uni strani pekla, ali nebes. vzhodno od raja nekje...
me je pa presenetila pred časom na moč depresivna oseba, ki je priznala, da je njena depresija smo en oklop v tem lajfu, recmo je dala svojo mašino v ler. zavoljo strahu pred življensko preizkušnjo se je totalno odklopla in uklopla v en nič. tega nisem niti razumela prav dobro, potem pa sem v pogovoru z njo odkrila, da je v biti zavoljo strahu, počepnila in čakala, kaj se bo zgodilo. odtrpnila je od strahu. stvari so se rešle same od sebe, sej je tko ponavad, če človek ne posreduje z nobenim hotenjem.
je tko pri strahu. mine, ko spoznaš bistvo, zakaj te je strah. ga ni. enostavno izgine.
strah pred zdravniki sem prebolela, pred lajfom in smrtjo pa tudi. vedno si sugeriram, sej več kot umret ne morem, boli pa itak. strah pred bolečino pa žal bolečino samo še poglobi.
sem nekje brala, da imajo določeni ljudje blazen prag za sprejm bolečine. enostavno jih lahko razrežeš na koščke, skuriš, razsekaš... oni pa v tem še uživajo.
kako pa to?
jaz v bolečini čist nič ne uživam, samo molim v biti, da enkrat za vraga že neha bolet.
rezanje sebe, priljubljeno mučenje najstnikov, sploh ni tko redek pojav. jim je vseeno, jih ni nič strah. kako le?
bi mogla vprašat enga, ki je vsakodnevno na urgenci, porezan je kot prešit tepih, pa resnično starši ne vedo, kako naj ga tega odvadjo. pravi, da ga ni strah šivov in ne krvi, da uživa v tem.
ko bi le vedel, koliko vsakodnevnega strahu vnaša v dušo roditeljev, vzgojiteljev in ostalih, ki ga poznajo, bi definitivno tega ne počel. ali pa? kdo bi vedl, če se sam ne ve.
lp Angel
|