MIKE
5
Sonce :)
Ljubljana
Po vseh teh branjih, osebnih izkušnjah, bi lahko sam reku.
Stop. Stop. Stop.
Mi, kao, mi, lahko vzvišeno, racionalno govorimo, celo opravičujemo droge, ali če se spustim kar na marihuano.
Vemo, da vsaka pretirana stvar škodi, pelje k odvisnosti.
In dragi moji, v današnji družbi, ne da bi se ukvarjali s tem, da legaliziramo, dekriminaliziramo, (ali kak drug lep izraz) travo, bi blo bolj da to energijo, moč, spoznanje usmerimo v to da bi alkohol spravli iz trgovinskih polic!
Tu se dela napaka. Velik je stvari ki jih bo še treba nardit, da se bo človk zavedu, da je še kaj drugega, kot gola kapitalistična materialnost.
Dejstva so taka: - pejte v nedeljo v Mercator, Spar, pa poglejte folk, več kot 70% jih pride tja z otroci. Ne peljejo otrok v hribe, naravo, izlete, peljejo jih v nakupovalne centre, da majo mir pred njimi, da jih futrajo s pogledi na police,....
- pejte v srednje šole pogledat mladino, katastrofa, mam prijateljico na neki srednji šoli - v razredu 36 učencev ima 28 kadilcev od tega jih polovica odkrito priznava, da kadijo travo (uf, kaj bi lahko vse tu povedala ta moja prijateljica, katastrofa, če bi vedli, bi se mal zamislili, upam da bo nekoč pripravljena svojo izkušnjo deliti z nami)
- pejte po gostilnah, zjutraj, kolk kratkih se spije.
Seveda lahko spet rečete, najprej poštimaj pri sebi, pa se bo svet spremenu.
Če že hočemo delati pozitivno, se je treba ozreti najprej na tiste najbolj šibke, najbolj nemočne, tiste ki živijo na robu. Potem pa postavljat trditve, zakone.
Lahko nekdo reče, da je to pot vsakega posameznika, toda zame to iz dneva v dan postaja jasneje. To je le opravičevanje, da bi pomagal drugemu. Le izgovor. S tem pijancu, nikakor ne pomagaš. Le sebi na fini način opereš vest.
Zakona nek osveščen, nek človek ki vse to razume, se obvladuje niti ne potrebuje,,,
To so moja zadnja spoznanja. IN ČISTO MOŽNO JE DA SE TOTALNO MOTIM. Povedat sem pa moral.
|