no pa smo tam...GAPE: Takole: krščanarji, kot jih imenuješ bi te lahko milostno pogledal, ker ti verjetno le ločiš ravno veliko med kristjanom, katolikom, pravoslavnim, prostestantom... KEr ti je krščanarstvo= CErkev kar pa je malce zmotno, seveda s predpostavko, da kot Cerkev pojmuješ institucijo. SE treba mal poglobit pa ni vse v denarju, ki ga ti kr naprej izpostavljaš

..
Dalje: ATeizem in vera Mike: o tem ali bog je ali boga ni... Si kdaj prebral Spinozo Deus natura? Ali pa Plotina in Wittgensteina, Heiddegerja? Vsi ti namreč povedo sledeče: da se o Bogu ne more govoriti, ne ker ga ni, ampak, ker ga vsak termin, vsaka beseda omejuje. In Grabar v tej situaciji ni povedal popolnoma nič novega, seveda, če poznaš ostale. Atheos- brez Boga katerekoli religije in vendar človek v tem primeru ko se razglaša za čistega ateista dela napako, ker v tem primeru sebe postavlja za absolutnega, za božanstvo kot tako..Vsi »ateisti« za zgled postavljajo Nietzscheja, ki želi zbrisati z obzorja človeškega mišljenja vsako podobo onostranskosti in presežnosti, torej obstaja le čista imanenca. Pravi namreč: »Mogoče se človek ne bo nehal dvigati od takrat naprej, ko ne bo več odtekal v kakšnega Boga.« S tem pa ne ruši le ideala Boga ampak vse ideale, ki naj bi obstajali. Ruši vso zahodno civilizacijo, ki je ločevala med dobrim in zlim, med resnico in zmoto, med pravičnim in krivičnim. Za Nietzcheja je program vrnitev k prvobitnemu nagonu po življenju, ki pomeni odpoved volji do resnice oziroma odpoved bogu Apolonu, bogu razuma, in sprejetje kaotičnega življenja, ki ga ponazarja Dioniz. V končni fazi pa tudi on ni storil v svojem nasprotovanju nič drugega kot spremenil le ime za Boga, a neke vrste religije oziroma, neke vrste priznavanja novega božanstva /bog kaosa/ tudi pri njem obstaja..Torej bi od tod prišli do silogizma, da čistega ateizma, ki bi ne imel ničesar ni. …In kot dodatek na vprašanje: pokaži mi Boga... pokažite mi razum- ne vidim ga ne čutim ga, ne otipljem ga... TOrej ga ni? Seveda, spet bo kdo dejal saj vidiš da gradimo hiše, da spoznavamo svet... ampak to ni razum, to so posledice... kot naj bi bila narava posledica presežnosti, Boga, STvarnika ali kakorkoli ga imenuješ.. NE vidnega;)
kar se pa tiče popisa: kot prvo je prava žalost, da je država spremenila določena pravila za popis in to po razpisu!! tako da je že to nedopustno, drugič za popis so vzeli (kolikor sem zvedel) kar precej penzionistov, kar je še večja žalost, ko bi to vendarle morali opravljati bolj ali manj študentje... In kar se veropizpovedi tiče: mhm po svoje bi bilo pa zanimivo vedeti koliko je katere veropizpovedi in kolikor mi je znano je Tito nekoč hehe naredil v popisu v presenečenje vseh partijcev naslednje pri veroizpovedi: zase je napisal: rimokatolik --- eko takrat je to bilo, zdj pa se jamra al nj bi bilo al ne? kakor se bojo parlamentarci spomnil tko pa bo pa če se na glavo postavmo...