Seveda pa drzavni organi nimajo nacel, v glavnem delujejo tako kot njim najbolj ustreza. Dostikrat slisim, tak je zakon. In tudi ce preberes zakon, ti povedo, da imajo pa kaka dodatna navodila. Tko da najbolje je da pocasi tendiramo, delujemo v smeri, da postanemo drzava.

Jest mislim, da bi mogli mi, ki se zavedamo nekaterih stvari bolj kot drzava oz. sedanji politiki to prezentirati v taki ali drugacni obliki.
Kaj hocem povedati.
Revolucije se ne da naredit. Da se pa gradit, ozavescat znanje, pravi pristop k zivljenju, sirit znanje in istomislece pripadnike. Ze veckrat sem se vprasal, koliko raznoraznih oseb se ukvarja z duhovnostjo na tak ali drugacen nacin. Vse te institucije, drustva, ali karkoli ze so bi mogli zdruzit v eno skupno misel idejo, krovno drustvo.
Se mi zdi, da je samo uciteljev ene par tisoc pri nas, kje so pa vsi njihovi clani.
In kot pravi A., ce se zaves, da je potrebno nekaj naredit si za to odgovoren. To je velika misel. Misel ki obvezuje. Npr. ce ves da drzava v nekaterih pogledih nima se ustreznih zakonov, oz. so slabi je potrebno zaceti delovati v smeri, da se to izboljsa. In skupno vsem tem duhovnim gibanjem, predavanjem, delavnicam, drustvom je ljubezen, spostovanje do zemlje, do socloveka. In tukaj je zelo slabo poskrbljeno za ljudi.
Ali pa marihuana. Imajo prav Drzavniki ali redki hipiji, ki kadijo travo. Tolk enih studij, tolk enih dokazov, primer zivega delovanja v Amsterdamu, pa se drzava ne zgane niti za milimeter. To kaze na slabo ozavescenost ljudi, se prej bi rekel, na dezinformacijo. Dejansko je drzavni aparat oklasificiral "marihuano" kot prekleto zel. Na zalost omejenost omejenih ne pozna meja.
Sem za A./ju povedal o cetrtkovem TV sporedu na SLO-1 od 19-19.20 (oddaja Nas Kraj). Imeli so ene sest do osem clankov, se ne spomnim, bistvo je da so bili trije v zvezi s policijo. Kot prvo je vrstni red vrtenja le njih. Prvi clanek je bil o policajih, ki so razgrajali na zelezniski postaji, popivali, na dezurstvu jih ni bilo, ker so viseli v bifeju, nadalje so ob vrnitvi na Policijsko postajo streljali v stene,... No in konec, le da bo vodstvo malo preverilo vse skupaj, nekaj suspenzov. No drugi clanek je zmagoslavno opisoval policijo, ki ji je uspelo v nekem Trboveljskem bloku v stanovanju odkriti mlad par, z nekaj sadikami, ki bi bile na crnem trgu vredne nekje okrog 400 sto tisoc. In se tretji, da so v Kranju nekemu mladenicu zasegli 1KG marihuane. In potem ne vem kako blebetanje policije, o uspehih, policaji postajajo narodni heroji, ker jim je to uspelo, in to ni v redu.
In to je ozavescanje. Javni mediji take zadeve prikazujejo kot ne vem kak uspeh policijskih organov, po drugi strani, pa streljanje in popivanje le malo pokomentirajo. Torej ljudje morajo zvedet, da trava sploh ni nevarna, da je to le (sedaj lahko recemo) ze zgodovinsko napacno interpretirano. Rekel bi celo da je sploh ne moremo primerjati z alkoholom ali katerokoli drugo drogo. In seveda, ljudje, ki vedo o marihuani le to kar izvedo iz medijev, si zgradijo cisto napacno sliko. Ze veckrat sem zapisal, dejstvo> Nisem se zasledil v crni kroniki, da bi nekdo storil kaznivo dejanje pod vplivom marihuane. Zal ne. Alkohola pa sploh omenjal nebi. Porocajo le o tem, da so odkrili, sadike, grame, nic pa o prestopkih. Seveda tukaj izlocam preprodajalce drog.
Sem se malo zaplezal, glede EU.
Glede EU pa seveda bi morali in to nujno trziti svoje prednosti, od okolja, znanja, in posebnosti ki jih prebivalci tega podrocja (Slovenije) vsekakor imajo. Ter vztrajati pri svojih zahtevah za ohranjanje teh posebnosti.