Andres wrote on 17.09.2003 at 23:01:29:Dobro, ti si ocenila da jaz rabim pomoč. Ok, grem na zdravljenje, samo povej kam in kdaj. Psiholog, psihiater, ti sam povej, sem itak že večkrat povedal, da smo vsi bolniki.
Starši dajemo zgled otrokom to drži, za njih pa smo itak odgovorni, se razume. Toda našo odgovornost in zgled njim nam kradejo razni tisti, ki po šolah drogo prodajajo Amstel. Tolk da sva si na jasnem. Otrok ni pod starševim nadzorom v šoli, zunaj na dvorišču med igranjem in v adolescentni dobi nekje v mestu.
In seveda,ti si se postavila v vrsto čakajočih ZA legalizacijo mehkih drog, kar bi potegnilo verigo v smeri ulične, in šolsko dvoriščne prodaje trdih nelegalnih drog. In okrog tega Amstel se cel topic vrti. Začne se s travo. Super, saj sploh ni tako, vse je mehko, past je pa pred očmi.
In se daj mi še reči da ne dajem otroka na prvo mesto. Oglasi se ko boš rodila, potem pa se lahko o otrocih in njihovem pristopu k drogam pogovarjava, ter kaj je prav in kaj ne.
Andres
Jaoooooooooo.
Sem na začetku povedala, da ne bom govorila o drogi. Da bom šla off topic.
Da bom govorila o nesmislu početja.. Exa, ki misli, da je dolžan drugim pokazati, da so na krivi poti, na tak način - z odločno distanco do ljudi in občuteno paternaliziranja.. Zdej bolj jasno?
Kar lahko narediš je, kvečjemu, da vzpostaviš stik s človekom. In se z njim zbližaš. Šele nato se lahko pogovarjaš o "zgrešenih poteh". Pa še to je vprašanje ali si ta oseba sploh želi.
Govorim o ETIKI nudenja kvazi pomoči.
Andres, po čem sklepaš, da sem v vrsti za legalizacijo trave? Prosim argumente na mestu.