N.
|
Gape. Pišeš: skratka pri nas ni razmerje tako ... pri nas je poneumljenih recimo samo 40% ljudi ...
Verjetno, lahko da, ampak v tem je stvar, da OSHO posplošuje. To me odvrača. Da vse narode, kulture,... vse meče s tem stavkom v isti koš. To se mi zdi zgrešeno. In s tem se ne strinjam.
lahko rečete da sm citiru oshota, kot me je že nekdo enkrat obtožu da ne vem nič iz sebe povedat, ampak skoz tega oshota uporabljam, lahko rečete da sm skanaliziru oshota, lahko rečete da sm skanaliziru svoj višjega jaza lahko rečete da je gape to napisu, lahko rečeta da je gašper to napisu ...
Gape (Gašper?), glej, saj tudi jaz (pa verjetno drugi tudi) venomer oz. dostikrat citiramo koga... Če ni OSHO, pa je kakšna misel, če ne misel, pa nauk naših staršev, če ne nauk staršev, je pa to kar se ti je zdelo vredno pobrato od... od nekoga pač. AMpak stvar je v tem, da smo selektivni. Tu pa tam po drobcih. Samo tisto, nekaj, izbrano... Razumeš kaj hočem povedat. Saj ne rečem, da je OSHO popolnoma zgrešil, ni pa to (vse kar piše) samo resnica. Resnica za koga. Če je za njega, to še ne pomeni, da je tudi za mene, ali pa da bi morala biti tudi za tebe... Ali vidiš, kaj ti govorim?
Harry, Comp
jaz poneumljen razumem kot to, da si dopustim, da v mene filajo tuja mnenja, in jih sprejmem za svoja. Tako kot reklame (mislim, da je nekdo že to omenjal). Saj veš, z reklamami v resnici manipulirajo z nami. Ne da bi se tega v resnici zavedali. COmp, če pa poneumljen za tebe pomeni nekaj drugega, pa kar napiši. AMpak, kako veš, kaj poneumljen pomeni za OSHO-ta? Ne moreš biti prepričan v to. Lahko si misliš, ampak... Sicer pa je mene bolj zmotilo tista teza, da se neumni otroci rodijo zaradi poneumljenih ljudi. To pa (pa karkoli že pomeni poneumljen), to pa ne drži. Primer, nosečnica zboli za neko prenosljivo boleznijo, ki okvari plod. Ker je že v visoki nosečnosti, bo prišlo do prizadetosti ploda, ne pa do samega odmrtja. Torej, ta otrok se bo lahko rodil umsko prizadet (neumen), ampak ali smemo zato rečt, da je bila ženska poneumljena, ker je zbolela? Jaz pravim, da ne. Nevednost, nemoč... pač še ni drugo ime za neumnost.... Sicer pa je veliko stvari, ki bi se dale še pisat (veliko iz ust OSHO-ta). Ogromno takšnih majhnih, drobnih neresnic.
IN titud, rezultati raznoraznih anket pa tudi mene zanimajo. Zelo.
|