Pa še tole…:
Prejle sem razlagala Mirči, katere teme sem se lotila in ji povedala, da ne vem, kateri primer naj navedem, da bo lažje razumljivo, kar želim povedati. Zanimivo in meni osebno zelo lepo je bilo, ker ji je bila želja, da deli nekaj tako z menoj, kot z vami.
Tukilele je tekst, katerega je napisala meni draga Mirči…:
*** Svobodna volja… tema, ki je bila že omenjena, pa vendar… Odločila sem se, da vam napišem oz. opišem resnično zgodbico, katero sem v vsej polnosti doživela. Začela bom kar tam na začetku, tako bo vse bolje razumljivo. Prvi stik s Suziko… Imela sem dvojno merilo. Pritegnila me je in odbijala hkrati. Sedaj vem, kako je s tem, vendar o tem v zaključku. Skratka… bila sem totalno nesamozavestno bitje, zavirala sem se na svoji Poti, še več… nisem živela Sebe! O sebi sem mislila, da poznam celo vesolje. Skorajda sem se imela za več kot za Boga… Kakko huda nasprotja… Imela pa sem v Srcu željo. Močno željo, da enkrat v življenju naredim Pravi, pogumen, zaresen korak. Imela sem željo po Resnici. Suzana pa je oseba, ki me je naučila poslušati se! Zanimivo mi je bilo, pravzaprav v nasprotju z zelo običajnim – ljudje so se ponavadi »duvali« v »svojem« duhovnem znanju – Suzi pa ne! To spoznanje me je sesulo in zgradilo hkrati. Zavedati sem se začela, da lahko poprimem sama v Življenju in Začnem zares živeti – SEBE-!!! Svobodno voljo sem v sebi zatirala, moj Ego pa je rasel kot strupene gobe (ljudem sem ponavadi solila pamet o duhovnosti…). Nato je sledila ta budnica. Zgodila pa se je zgolj zato, ker sem imela iskreno željo Prebuditi se. In to v sebi. Naredila sem mnogo korakov. Bili so boleči, vendar osvobajajoči. Osvobajajoče je, ko si priznaš, da si nepopoln. Skratka, svobodna volja je tako široka…
Zgodilo pa se je, da je na prvi pogled zgledalo kot da mi je kratena. Vendar, počasi. Ko sem si dovolila pogledati malo širše sem spoznala, da vse izhaja iz mene. Torej, če si zares, sama sebi, dovolim živeti, si dopustiti živeti svobodno voljo, nikamor ne odide. Živi v meni. Tako je z vsem. Nikamor ne odide. Na ta način se odpira srce, ljubosumnost, posesivnost, egoizem, vse kar nas zavira, se prelevi v Ljubezen. In da, Mike, svobodna volja je Ljubezen. Je brezpogojno sonce v našem Življenju.
Naj zaključim. Želim vam povedati, da sem srečna, ker sem se naučila odgovornosti. Odgovornosti za svoje korake. Srečna sem, ker živim sebe. Srečna sem, ker se zavedam. Srečna sem, ker sem! Lepo je iskati v sebi. S tem se naučimo, da drugih ne obsojamo in jim ne pripisujemo kar nekaj kar je naše. Npr. Suzana me je na začetku »odbijala«, ker sem dobila nazaj sebe. Svojo jez. Sovraštvo. Nesmisel. Obsodila pa sem njo. In veste kaj? To sem ji iskreno povedala. Nehala sem se skrivati… pred seboj in drugimi. Ne belim si več glave s tem, kako me bodo sprejeli. Zavedam se možnosti, ki jih nosimo. Vsak je biser, tako lepo je to, ko to začutimo. Rada vas imam in vsakemu želim, da se najde in živi sebe. Meni ni žal, četudi ni bilo lahko narediti korak iz preteklosti v sedaj! Uživajte!***
Moram priznati, da… sem potrebovala nekaj časa, da sem ga sprejela… Nekam veliko je omenjeno ime, ki se začne s črko S…
…
… A, kaj morem! Itak sem si pa sama kriva…
Kateri primer bi navedla, da bi bilo bolj jasno, kaj pravzaprav želim povedati/vprašati, mi je še vedno odprta tema. Predvsem zato, ker sem ravnokar doživela slabo izkušnjo, ker sem omenila nekoga. Tole mi je pa tema, kjer si želim podati kakšno od mojih izkušenj, vendar je ne morem podati brez omenjanja vpletenih… V glavnem: imam še nekaj dela, da razčistim s tem pri sebi…
Suzana
***Koprena, skozi katero gledam v svet, mi zastira pogled… Pa vendar: srce ve, kaj prav je in kaj ni… Srce naj živi!…***