Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 6102 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
intuicija2
17.05.2001 at 10:45:34
 
se je una sesuvala
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: intuicija2
Reply #1 - 17.05.2001 at 10:47:26
 
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
veronika
5
*****
Offline

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno
Posts: 1502

Gender: female
Re: intuicija2
Reply #2 - 17.05.2001 at 21:36:33
 
Jaz zmeri nekaj čvekam in se sama s sabo pogovarjam, če bi me gdo zalotil, bi bil prerpičan, da sem malo uplena, še posebi, ko se sama seb smejim.
Saj, mogoče sem pa večkrat preveč zaposlena s sabo, da bi slišala intuicijo. Se mi je že naredilo, da je bila tako jasna, da je malo manjkalo, pa bi me po glavi, pa jo nisem poslušala. Na srečo ni šlo za hujšo stvar. Tongue (pa ta je tud dober)
Back to top
 

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
 
IP Logged
 
Andres
5
*****
Offline


Posts: 3724

Re: intuicija2
Reply #3 - 07.06.2001 at 01:52:29
 
Zanima me koliko se vi ravnate po vaši intuiciji oziroma se prepustite dogodkom kar tako na slepo. Napisal bom današnji dan ko se mi je dogajala intuicija. Popoldne sem iz šihta odšel za sebe delat in sicer sem imel sprva namen iti v dve trgovini ponuditi Herbo bonbone.  No ja, da ne bo pomote. Andres prodaja vse živo in zato ni nič čudnega če prodajam vse od copat do softwera ali TV programa za nacionalne TV. Ok gremo naprej.  Parkiral sem avto in ko sem se stegnil, da bi iz mape vzel dve fakturi in sem se istočasno  spomnil na forum. Potem sem pa sam sebe vprašal. "Res je, grem k dvema trgovcema, toda dveh računov ne potrebujem. Eden Herbe ne bo kupil." No, vseeno sem vzel obe fakturi in čez nekaj minut sem se vrnil s plačilom le za prvo. Eden od trgovcev Herbe pač ni hotel vzeti v prodajo. Potem sem se odpeljal še deset kilometrov, čisto na drugo stran Reykjavika  in sem tam našel še eno novo stranko.  Pogledam pred trgovino, zgoraj je bil napis Petursbuđ  (Petrova trgovina) In potem sem vprašal intuicijo pa mi je rekla, da naj grem kar notri. Šel sem in ven sem se vrnil seveda z nasmehom na obrazu. Več kot to, imam celo malo možnosti, da mi kupijo še kaj drugega, ne le Herbo.
Potem sem šel naprej po cesti in ko sem že hotel nazaj v službo sem slučajno videl eno starejših lekarn v mestu v kateri še nikoli nisem bil. Seveda intuicija je rekla kar notri pojdi.
Fakturo sem si stlačil v žep, v prtljažniku tako ali tako po 20 škatel Herbe s seboj vozim in že tretjič sem ga odprl ter vzel ven eno škatlo. Tam so me pričakali vsi z nasmehom. Kot bi se poznali že dolgo. Prav čudno sem si rekel. Vsakomur sem dal za poskusit nakar je prišel nabadni referent. Sklenjeno je bilo tudi pri njih.

Pride vam Andres nazaj na v službo, si natoči kavo in vpraša instinkt če bi malo dregnil v Zunanje ministrtvo kjer imajo probleme na enem od računalniških področij. Ok instinkt ne laže. Ker šefa na ministrstvu ni bilo mi je podrejeni povedal več kot bi lahko.  Prodal seveda nisem nič, vendar sem s tem klicem dobil v šah zunanje ministrstvo, saj druge izbire kot pa nabavljati pri meni ta hip sploh ni.
Ok poslovim se in pokličem mojega najperspektivnejšega kupca. (še vedno na računalniškem področju)
Ta mi pač pove, da imajo v firmi nove plane dela ter da bodo prevzeli na svoj server celoten Icelandair s skupno 20 poslovalnicami doma in ravno toliko v tujini. Ker sem z Icelandairom v stiku je za njih ceneje, če kupijo od tega kupca storitve on pa meni plača software. In tako bržkone tudi bo.

No, malo sem še delal potem pa se je bližala že naslednja kava in potem že kar konec delavnika. Šel sem naprej Herbo prodajat in kljub temu, da mi je instinkt rekel naj ne hodim v trgovino na poti iz službe sem vseeno šel. Malo morgen. Oni mislijo Herbo kupovat jeseni, ko bo več prehladov. Sedaj poleti pa nič zeliščnih  bonbonov.   Grem pač naprej proti domu in ponovno vidim lekarno, že drugo danes. Instinkta takrat sploh nisem več potreboval. Kar notri sem jo udaril. V tej lekarni bi bilo sicer težko prodati karkoli, ker je vezana na nabavnega referenta iz one prve lekarne. To jaz nisem vedel, toda, ko sem jim povedal, da tista lekarna Herbo že ima je bilo veselje še toliko večje tako na moji kot na njihovi strani.

Sedaj ko sem vam tako mastno zatežil s Herbo in softwareom se je tik pred polnočjo še sonce skrilo. Ampak vprašam vas vseeno. Koliko se vi ravnate po intuiciji????

Lahko noč:  Andres
Back to top
 
 
IP Logged
 
Dejana
Ex Member
Re: intuicija2
Reply #4 - 07.06.2001 at 10:11:54
 
No, jaz sem se šele v zadnjem času začela zares poslušati. Zdaj tudi bolj upoštevam notranji glas in se opazujem.
Meni se je zadnjič zgodilo tole. bila sem v neki trgovini in v nekem trenutku sem se spomnila na neko dekle, ki sem jo do sedaj samo enkar bežno videla (čeprav mi je nekdo veliko pripovedoval o njej).
V tistem trenutku v trgovini mi je nekaj reklo: zdaj bo pa ta Gabriela prišla in se bom srečala z njo. Pa sem potem kupovala naprej. Čez 10 min sem postala živčna in začela gledat naokrog - v tistem trenutku je res prišla z možem in otrokom in sem vedela da je ona. To mi je potrdil tudi prijatelj, ker njega pozna.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: intuicija2
Reply #5 - 07.06.2001 at 20:54:58
 
Kadar se ravnam po intuiciji, se mi navadno vse izide. Kadar se ravnam po razumu, pa navadno ne.

Včasih mi je težko izklopiti razum, tako, da se mi je včasih težko zavestno priklopiti na intuicijo. Kadar pa mi to uspe, je super.

Velikokrat se mi je zgodilo, da sem rešil težak matematični problem s pomočjo intuicije. Sprva se mi je zdelo naključje, sedaj pa že razmišljam, da bi iz tega naredil nekakšen alternativni sistem učenja, s katerim bi prihranili ogromno časa.

Kadar zdravim z Reikijem, imam občutek, da brez intuicije ne bi mogel narediti nič. Pri Reikiju intuicija pride sama od sebe.
Back to top
 
 
IP Logged
 
herby
5
*****
Offline


Posts: 503
SLO - NM
Gender: male
Re: intuicija2
Reply #6 - 09.06.2001 at 11:53:36
 
Isto se je men zgodilo zdej pozim. Reševal sem matematične naloge in so mi čisto VSE prišle narobe. Skoraj sem obupal, da nimam možnosti in sem vse skup pustil. En mesec kasneje pred ispitom pa sem še enkrat šel iste naloge reševat in so mi (skoraj) VSE prav prišle. Na koncu sem med prvimi tremi naredu matematko. 8) Roll Eyes

Pa še ena fora je bla z knigo Martina Kojca: Učbenik življenja; ko sem ga prvič bral mi je bil čist neprebavljiv, čez pol leta sem pa samo požiral strani. Vrjetn mi je v pol leta podzavest predelala snov, da je bila meni bolj dostopna.
Back to top
 

Why not help one another, makin it much more easier... bob marley
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1