gape wrote on 19.01.2003 at 20:51:28:ne da se.
Glede na to, da "oznake" tudi odstopajo od petih omenjenih in trenutno veljavnih, ker imate "posvečeni" različne, ti pa nisi "svetovalec, mi je ta odgovor malček sumljiv, a ga bom pač vzela "zdravo za gotovo".
Hecno se mi pa zdi, kako je vsebina oznak zastavljena. Da sem bila "začetnica", je razumljivo; ko na forum prideš, si pač "začetnik". Biti poimenovan "član" je še razumljivo, če se za to smatra vsak, ki je registriran tu gor, a glede na to, da si to že ob začetku, že malo manj. Ker pa vem, da pa sploh nisem članica vašega društva (ali ostalih vaših "izvenforumskih" aktivnosti), pa postane sploh težko razumljivo. In zdaj sem "prijateljica", pa močno dvomim, da vsebina oznake ustreza realnosti ... To, da bi bila pa vsebinsko kdaj "delavka" ali pa "svetovalka" tule gor, pa res močno dvomim. In tudi s tega vidika, se mi zdijo te oznake mimo ... ne le z vidika "seksizma".
Meni bi, na primer (tudi z vidika špetirja, ki se ga želi sproducirati), povsem ustrezale in zadoščale zgolj zvezdice pod forumskimi imeni, tudi zato, ker je ta ikona nevtralna oz. "brezspolna". V nasprotnem primeru bo pa verjetno vedno kdo, ki bo imel kako pripombo ...
Če pa že res mora "oznaka" pisat, naj se pa predvsem vsebinsko in "jezikovno spolno" ustrezno reši, z ogromnim razponom v številu postov (če so le-ti osnova). N. pr.:
- na začetku
- na ovinku
- na križišču
- na naši poti
- proti cilju
(- na cilju)
ARS