Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 ... 7
(Read 55059 times)
klimax
3
***
Offline

there is moment as you're
waking, when you become
aware of the real world
around you, but you're
still dreaming
Posts: 176

Gender: male
Salvia divinorum
22.08.2001 at 11:28:55
 
A je kdo ze probu to zadevo, k pravjo da je najmocnejsi naravni psihadelik(salvinorin-A), kar jih je poznanih...in sploh se ne vedo nc kaj in kako deluje...celo legalno je se.
Najbolj zanimiv je k takoj k skadis prime, drzi pa
ene 10 min, tko da si v pol ure cist normalen:) Gre pa za cist novo sfero....zgubis stik z realnostjo(zato tud potrebujes nekoga, ki te pazi) in dozivljas izventelesne izkusnje v svetu, ki je lahko se bolj realen kot fizicni svet...ponavad se znajdes v ksnih preteklih dogodkih.  Tud feelingi k jih dozivis so taki, da se spomnes tega stanja kot da si to ze nestetokrat pocel in se ti realnost zdi kot da je samo odsev celotne realnosti.
Uglavnem...huda zadeva samo za izkusene samane:)

http://sagewisdom.org/  -  pa preberte trip reporte:)
Back to top
 
 
IP Logged
 
teonanacatl
1
*
Offline

I love YaBB 1 Gold!
Posts: 14

Re: SZa vse tiste pa, ki jo znajo alvia divinorum
Reply #1 - 23.08.2001 at 12:39:44
 
FOAF ima kaj nekaj izkušenj s Salvio divinorum. To je vsekakor ena izmed najbolj nenavadnih svetih rastlin. Že vsaj stoletja, če ne tisočletja, jo uporabljajo Mazatec Indijanci iz Mehike. Podobno kot druge svete rastline (recimo gobice), se tudi ta uporablja za diagnostiko bolezni in za pomoč šamanom pri zdravljenju le teh. Zanje je to sveta rastlina in globoko jo spoštujejo - prav zato pa smo na zahodu zvedeli zanjo šele zelo pozno, saj so jo Indijanci skrivali pred Evropejci, saj so se (povesem upravičeno) bali, da jih bodo preganjali zaradi te rastline, tako kot jih je inkvizicija preganjala zaradi uživanja gobic, ki so tudi sveta rastlina Indijancev iz področja Mehike. Pravzaprav Indijanci dosti bolj spoštujejo gobice, vendar pa kadar te niso dosegljive posežejo po S. divinorum, da lahko izvajajo svoje zdravilne obrede.

Zanimivo je pri tej rastlini, da v naravi sploh ne raste - edini znani primerki so iz umetnih nasadov, ki jih gojijo šamani, kar kaže na zelo veliko povezanost te svete rastline z indijansko kulturo. Prav tako se domneva, da je rastlina nastala s cepljenjem različnih vrst, saj skoraj nikoli ne proizvede semen.

Kar se pa tiče kemične sestave - Salvorin A in B, ki sta aktivni substanci v tej rastlini nista alkaloida kot je to pogosto v drugih svetih rastlinah, torej gre za povsem drugačno kemično strukturo, kar pomeni, da ta rastlina vpliva na povsem drug del možgan kot klasične svete rastline. Resnično je nekaj posebnega in v dovolj velikih dozah pokaže ta sveta rastlina izredno moč.

FOAF, ki ima osebne izkušnje s salvio, pravi, da je občutek, kot da bi vstopil v novo dimenzijo, ki je tako nenavadna, da je sploh ni smiselno opisovati ljudem, ki niso imeli podobne izkušnje. FOAF pravi, da je imel izkušnjo, ko ni imel več fizičnega telesa - bil je samo žoga svetlobe, in lahko se je povsem svobodno premikal po nekem čisto drugem svetu, ki je bil izrazito nenaveden in nabit z nenavadnim življenjem. Se sliši bizarno, noro??? Prav gotovo - vsekakor je ta sveta rastlina nekaj posebnega - verjetno najbolj nenavadna sveta rastlina kar jih je.

Naj opozorim, da je ta rastlina v dovolj velikih dozah izredno močna in zato tudi nevarna. Je samo za eksperte, ki imajo že veliko izkušenj z drugimi naravnimi psihedeliki. Indijanci žvečijo sveže liste rastline in s takim načinom konzumiranja nikoli ne dosežejo dovolj velikih količin salvorina A in B v svojem telesu, da bi doživeli vsa tista najbolj nenavadna stanja zavesti, ki jih te spojine omogočajo. Poleg tega jo jemljejo v kontroliranih okoljih, v spremstvu ekspertov - šamanov, ki so svoje celotno življenje posvetili preiskovanju nezavednih delov naše zavesti in obvladovanju takih stanj zavesti ter seveda tudi uporabi stanj zavesti, ki jih omogočajo svete rastline, za pomoč sočloveku, kot je recimo zdravljenje. Toda neumno bi bilo misliti, da je to lahko doseči. Sploh so lahko psihedeliki v kontroliranih okoljih izredno koristni, ampak če se jih uporablja brez temeljitih predpriprav in brez kompetentnega vodstva lahko postanejo tudi nevarni, saj oni odprejo vrata nezavednega in kar koli je že tam, s tem se je treba soočiti. Takrat ni mogoče več bežati in potisniti negativne izkušnje, strahove in podobno globoko v nezavedno in jih ignorirati - takrat se morate soočiti s samimi sabo in z vsem kar nosite v sebi. Kar je lahko zelo koristno, če veste kaj delate ali to delate v kontroliranem okolju (dobro vodstvo - recimo šaman), ne pa če ste vrženi v to nepripravljeni.

No, da se vrnem na temo - Salvia divinorum je zelo močen psihedelik, ki pa je izrazito prilagojen za šamanistično uporabo. Je enostavno premočen, da bi se lahko uporabljal kot rekreacijska droga. Poleg tega je lahko ta rastlina včasih tudi nekoliko 'sramežljiva' - včasih ni tako lahko doseči zaželenih izkušenj z njo. In seveda je ta rastlina še legalna in nekateri bi tudi radi videli, da čim več časa še ostane. Zato bi prosil, da ste nekoliko previdni pri omenjanju te rastline in da je ne uporabljate brezglavo, še najmanj pa bi bil vesel, če bi se pojavil kdo, ki bi jo prodajal nevednim otrokom. To bi bilo resnično neprimerno. Za vse tiste pa, ki jo znajo uporabljati, pa je lahko nadvse koristna.

Poleg tega bi omenil, da so psihoaktivne še druge rastline iz družine Salvia. Točno katere in kakšni so stranski učinki, ni še znano. Podobni komponenti kot salvorin so bili najdeni tudi v Salvia splendens in drugih vrstah Salvie. Salvio occidentalis uporabljajo Cuna Indijanci za lokalno anestezijo, nekateri omenjajo tudi Salvio persepolitana kot možni entheogen. Celo Salvia officinalis (žajbelj) naj bi imel določene psihoaktivne sestavine in učinke (J. Ott). Itd. Nekaj več o tem verjetno piše na Erowid in Lycaeum in na linku, ki ga je objavil klimax.


Back to top
 
 
IP Logged
 
teonanacatl
1
*
Offline

I love YaBB 1 Gold!
Posts: 14

Re: Salvia divinorum
Reply #2 - 23.08.2001 at 14:34:00
 
Uh, ko sem zgoraj govoril o 'ceplenju različnih vrst' sem pravzaprav mislil na križanje različnih vrst. Uh, se opravičujem.

teonanacatl
Back to top
 
 
IP Logged
 
klimax
3
***
Offline

there is moment as you're
waking, when you become
aware of the real world
around you, but you're
still dreaming
Posts: 176

Gender: male
Re: Salvia divinorum
Reply #3 - 23.08.2001 at 17:50:12
 
Najbolj zanimivo pr tej rastlini mi je to, k ne vedo kako deluje, saj nima nobene skupne veze z ostalimi psihadeliki(vsi psihadeliki delujejo na podobne receptorje) tko da bo to lahko prva rastlina k bo totalno zmesala teorije o nahajaliscu zavesti in nasploh kaj so to sanje...ker pri tej rastlini to niso halucinacije kukr jz berem
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13563
The Land of YaBB
Re: Salvia divinorum
Reply #4 - 23.08.2001 at 21:24:22
 
divja rastlina; keep us informed  Wink
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
MIKE
5
*****
Offline

Sonce    :)
Posts: 1011
Ljubljana
Gender: male
Re: Salvia divinorum
Reply #5 - 17.09.2001 at 18:40:52
 
Hja, jest bom kar pri DRUM-u ostal.
Back to top
 

Zdaj.....zdaj.....zdaj.....in spet zdaj.
heronero  
IP Logged
 
soled
1
*
Offline

I love YaBB 1 Gold!
Posts: 5

Re: Salvia divinorum
Reply #6 - 17.10.2001 at 16:53:34
 
hmmmm...ke točn bi bil kak nasad pri nas..?...kolikor poznam domače šamene jim je to neznano.
Back to top
 
 
IP Logged
 
matrix
2
**
Offline

saman
Posts: 60
saman
Gender: male
Re: Salvia divinorum
Reply #7 - 18.10.2001 at 08:57:57
 
kdo pa je domač šaman? brat?

sicer pa, kolkr nas jaz poznam, je enim kar lepo jasno tole.

sicer pa pozdrav domače...
Back to top
 

res, hočete vedeti?
 
IP Logged
 
Miha
Guest
Re: Salvia divinorum
Reply #8 - 23.03.2002 at 20:59:23
 
Ja, jst mam pa na poštni carini 2g-ja rastlince (10x ekstrakt), pa pravjo, da morm tja jim mal razložit namen uporabe.
A ma kdo kakšno idejo?
Še dvajset dni mam cajta!!!
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: Salvia divinorum
Reply #9 - 27.03.2002 at 20:40:11
 
ma tao je tud čez carino vozu, sam ga zdej ni blo gor neku časa?

upam, da je uspel za čaje?
Back to top
 
 
IP Logged
 
deepinside
Guest
Re: Salvia divinorum
Reply #10 - 30.03.2002 at 22:07:17
 
Miha, enostavno se zapelji do carinske sluzbe in jim povej, da gre za ekstrakt Salvie, da gre za legalno psihotropno substanco in da jo bos skadil ter se prbil kot mrjasec - in pri tem ti nic ne morejo. Klasifikacijo pa naj opravijo kot "dodatek k prehrani".  Wink

Lp,
DeepInside
Back to top
 
 
IP Logged
 
klimax
3
***
Offline

there is moment as you're
waking, when you become
aware of the real world
around you, but you're
still dreaming
Posts: 176

Gender: male
Re: Salvia divinorum
Reply #11 - 09.05.2002 at 21:28:29
 
Let us first tell you a little about LUCID DRAGON. It's like no other product, herb, technique or substance on the planet.  It's is completely original in form, but yet the extract is made mostly from what is called "the most potent plant in existence!" In fact, Ancient Shaman have used LUCID DRAGON for centuries for out of body experiences and communication with the spirit realm and entities within. Some other past uses of this powerful extract have been divination, meditation, healing, sorcery and the exploration of conscious and unconscious realms.  Read on to discover how this amazing extract can help you to discover the Astral Realm....

Working almost instantaneously, Lucid Dragon acts as a Astral Projection/Out of Body Induction Tool!
It is 100% Safe.
Believe it or not, it's 100% Legal in the United States!
This extract is 5x more potent then the original.
Shaman have used the original version of Lucid Dragon for more then 200 years in their spiritual practices with spirits and entities.
Lucid Dragon is not a hallucinogen, it's actually mostly composed of the most powerful entheogen herb on the planet!
It's not habit forming or addicting at all!
This 5x more potent extract is still brand spankin' NEW being first released in Oct. 2001!
Over 1500 satisfied customers!

85% Quality Salvia Divinorum Extract with 12.mg Salvia-A per Gram
10% Wild Dagga used to further relax the body and prepare for projection.
5% of our secret ingredient! (100% Natural)

This is by far the biggest thing to EVER hit the Astral Projection crowd.  This changes everything." - Sylvan Muldoon (Author of Projection of the Astral Body)

http://www.lucid-dragon.com/
Back to top
 
 
IP Logged
 
BRUS-LI
5
*****
Offline

sanje so več kot sanje...

Posts: 665

Gender: male
Re: Salvia divinorum
Reply #12 - 16.05.2002 at 10:13:51
 
a je kdo slišou za eno podobno foro kt je to u Braziliji da majo kr ena srečanja družine in si kuhajo ene čajčke in pol debatirajo o tekoči problematiki valjda vsi munjeni .....ampak baje da tko u iber problemov rešijo in zato vlada namenja dodaten denar za prostore in čajčke, kjer se srečujejo??

Gledou sem eno oddajo otem

plp

brus-li

p.s. me pa zanima tale Salvia......zlo.......kar se pa gob tiče ....rastejo pa vse tiste  o katerih mnogi sanjajo že neki stoletij ako ne još više u naših gozdičkih alias jasicah.......govnarke po imenu
Back to top
 

Kar 1 neumen dobro naredi, 100 pametnih zlepa ne popravi...
BRUS-LI  
IP Logged
 
m
5
p
*****
Offline


Posts: 6632

Gender: female
Re: Salvia divinorum
Reply #13 - 16.05.2002 at 10:47:55
 
v Braziliji se mi zdi da pijejo mate čaj. tako kot mi kavo. samo da je malo bolj mocen, te menda ful naspidira. Smiley
Back to top
 

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy
 
IP Logged
 
BRUS-LI
5
*****
Offline

sanje so več kot sanje...

Posts: 665

Gender: male
Re: Salvia divinorum
Reply #14 - 16.05.2002 at 14:04:39
 
ma ne gre za eno foro k te ful uleni ampak zbistri pa introspekcijo........

plp

brus-li
Back to top
 

Kar 1 neumen dobro naredi, 100 pametnih zlepa ne popravi...
BRUS-LI  
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 7