me je ena dobra zadesila učeri, no ja boste povedal če je dobra.
FILMI in NADALJEVANKE
kratke vsebine, njih namen, (ne)priporočamo ...
pač zadnje čase gledam mnogo malo tvja in filmov, če že pol une zripane z dvdjev - piratske. no in ker sem že mnogo časa nazaj slišu mohoriča (ivana) rečt po televiziji neki v smislu:
kar glejte malo filme ki nastajajo, kakšna je vsebina, kakšno je sporočilo, ti filmi so skozi ljudi kanalizirani (ni bilo te besede tam izrečene sicer), pač danes je tak čas da če hočeš nekaj sporočit ljudem jim to sporočiš čez medije in film je pač eden močnejših medijev. in pol seveda se mi je enkrat mind začel odpirat in sem filme začel razumet (v njih nisem več vidu samo akcije ipd , jokastih itak nikol nism gledu), iz njih izluščil precej pomembnih reči in zdej se mi dogaja da kar gledam ima neko sporočilo, pa ne vem mogoče samo take reči gledam, ali pa povsod vidim sporočila. sej veste ena so bolj prikrita, ena manj.
npr.
že tadrug film ki sem ga gledu od Segala, The patriot ima sporočilo v stilu, vojska lahko zagadi svet s svojo biološko bombo (in antidope ne dela ker reč mutira ipd), ampak stari indijanec ima čaj iz takih rožic da ne zboliš. na koncu filma seveda ne dajo vsem ljudem ne čaja ne injekcij ampak kar celo mesto zasujejo z rožicami ...

prvi ki je bil tak segalov je bil pa ... neki od nafte na severu nekje in od globalizacije in to, mam celo njegov govor nekje na satu stipkan
pa sej veste
Matrix-lepo pove kako reči stojijo,
Sfear-lepo pokaže kaj lahko naredi strah,
Stigmata-no ta mi je pa upadu glih ko me je blo najbolj strah u lajfu, kao tebe bomo določl, teb bomo zlil znanje
...
no pa da ne pozabim Star gate in film in nadaljevanka, materiala za razmišljet k dreka
pa The red planet-k je uletu glih takat ko sem ga rabu, kao znanstveno in to s citatom ki je tud na forumu bil napisan - pa ga bom kr še enkrat pastu:
Ugotovil sem, da znanost ne more odgovoriti na nobeno od zares zanimivih vprašanj, zato sem se obrnil proti filozofiji in od takrat naprej iščem Boga. [Chantilas - The red planet (the movie)]
no a bi naredil še eno novo alinejo na glavni strani kjer bi bili filmi in nadaljevanke notr, sej zarad mene so lahko tud žajfnce, če v njih kej vidite in se vam zdi da morate komu kej povedat
no that's tha idea, nism hotu kr na svojo roko postavt nove alineje, ampak tole se mi zdi hudo dobr, pa seveda, nujno se rabi nova glavna zato da lahko potem threade imenujemo po filmih, ker če bi naredil en thread - pač filmi in to, bi bla notr precejšnja zmeda.
lahko pa tud tale ostane sam samcat in bom kle notr zlivu vtise iz filmov
no kaj pravte???