Metulj
1

I love YaBB 1 Gold!
Ja se strinjam. Vsi smo razlicni, in vsi bi morali sprejemati druge taksne kot so. Vendar lahko vsak dan vidis, da temu ni tako. Druzba je polna rasizma, nestrpnosti, jeze in nasilja. Ne zdaj mislit, da je to moj nacin dojemanja sveta - ker temu ni tako. To je le opazanje reakcije ljudi na stvari, ki odstopajo od njihovega vzorca druzbenih norm. Pravis, da se nisi slisal, da bi bil kdorkoli na tej konferenci odstekan. Jaz pa mislim, da smo vsi odstekani - za ostale, ki jim je taksen nacin razmisljanja tuj. In za nekatere izmed nas lahko recem - da so vsi ostali, ki ne razmisljajo tako odstekani. Vendar jih razumem(o) in sprejemam(o).
Sluzbo imas odlicno, in IT smer je ena izmed najbolj liberanih vej sodobnega kapitalizma. Tako, da imas sreco. Vendar ni v vseh panogah tako. Poglej samo npr. teste za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih substanc, ki jih cedalje vec podjetij uvaja v postopke sprejemanja novih delavcev. Ne bi se tukaj zapletel v debato PRO et CONTRA, ampak bi samo nakazal da je to eden izmed nacinov omejevanje svobode posameznika. In cedalje vec (ne manj) je podjetij, ki omejujejo in bodo omejevale nove zaposlitve ne po kriteriju cenene delovne sile, ampak po kriteriju pripadnosti, pripravljenosti odrekanju sebe in svojega prostega casa za dobro podjetja. Nekdo, ki tega ni pripravljen storiti in misli, da je v zivljenju vec kot le strmenje h kopicenju kapitala in masovni potrosnji pac ne bo dobil sluzbe. Svoboda v tej druzbi je le navidezna, prostor za manevriranje ti je vnaprej dolocen.
Glede ubijanja, je mogoce res skrajna opcija. Vendar poglej primer II. svetovne vojne ali pa se bolje obdobje hladne vojne. Ce si se v tem obdobju v ZDA razglasal za komunista si zagotovo pristal za zapahi (verjetno bi se danes). Pred tem casom, to ni bil nikakrsen problem (do konca 1940-ih) in ljudje so se lahko svobodno zdruzevali v komunisticne skupine. Tajne sluzbe niso imele nikakrsnih problemov z iskanjem clanov, ker so obstajali spiski, dokumenti. Nikoli ne ves kaj te caka v prihodnosti. Lahko bomo sodili mi, lahko bomo mi tisti ki bodo obsojeni.
Metulj
|