Petra.
|
Poet wrote on 16.06.2021 at 08:51:18:gape wrote on 31.05.2021 at 12:02:47:Poet wrote on 25.05.2021 at 08:10:59:Po mojem svet sploh ne bi mogel obstajat, če ga ne bi že davno prej točno takega 'nameraval'. Razumeti to ... lahko da je bila tudi namera, da se dolgo časa to ne bo razumelo ... js skor verjamem da je svet seštevek vseh naših namer, žal pa tud strahov in podobnega sranja Ja, vsega skupaj. Sej namera je lahko oboje, dobra in slaba. Nič ne preprečuje nekomu imet slabo namero v tem svetu, zgleda je to že po defaultu ustroj, verjetno ravno zato, da se ustvarja toliko drame. In zgleda te drame ne bo nikoli konec, oz. nikoli se ne bo spucala do konca, tak da je treba samo izprežt iz kolesja. karkoli nameravam, nameravam vedno v najbol dobro vseh, pol pa itak vesolje odloči katero namero bo uresničil, pa mi jih je kar nekaj. že buda je reku, da so želje slabe, namera je ključ delovanja. unim k pa zlobne namere nameravajo, pa sam tko rečem, kdor živi od meča, umre od meča. in tko to je... če sta edini pomembni točki našega obstoja rojstvo in smrt, pol je itak vmes vse skupaj samo igra med tema dvema trenutkoma. to, da je planet trenutno na taki točki kot je, samo pove, da smo zabluzili brez povratka. te zlobne ljudi, ki delajo vojne, umetno delajo lakote in pomanjkanje surovin na sploh, to je čisto zlo, vsaj kar se mene tiče.... svet brez denarja je solušn, sam so ljudje preneumni, da bi dojel poanto. raje so sužnji in služijo gospodarju še naprej.... ej se še spomne kdo, da smo včasih nameraval met vas pa to... pa nam ni ratal nikol neki resnega narest, sem pa zvedla, da osbtaja prav neka reč, kjer so po celmu svetu takšne vasi, kamor greš lahko probat živet in delat. https://www.camphill.org/
|