pozitivec66
09.02.2019, 16:20:20
+44
Sem že par dni nazaj opisa POTOVANJE mesa...Vsak teden meso iz Poljske, šlepar govedine, mogoče celo iz EKOPOLA....kebab iz Duisburga globoko zmrznjen vna Šmartinsko skladišče Goya.... svinjina iz Steierfleisca ali od Krainer Graz… se vprašam... kje je naše meso??? Slovenska govedina ge v AT, IT...ker je cenjeno, mleko tudi..... delam v tem poslu transporta.... tudi če ni iz PL, je iz FR Quimpele, iz NL, iz DE.... Celjske mesnine, redno meso iz DE, NL.... Meso Kamnik, Anton mmesnine, 3x tedensko iz firme VION Bavarska..., Mlinarič, Čadež isto....kakšna sledljivost.....jo ni....res jo ni....kakšen kmet še zakolje kaj na šverc, pa ga ukinejo....tukaj ko se pa dnevno dovaža šleparje mesa...resno...vsak dan....pač sem v logistiki....organiziram prevoze....lahko povem tudi za mlečne izdelke, ali pa čokolado...kje se proizvaja.... bluzijo teli inšpektorji....rajš grem po konjske salame v Kamno gorico....je sigurno bolj domače.... Mesarstvo Kalan...mi je povedal da svinjina je od Krainerja iz Graza….pa poznam g. Krainera, je dokaj u redu....kje pa on kupuje robo? ??? Ja, Poljska, Francija, Nord DE, NL...kjer je ceneje... verjemite...vsak dan nakladamo vsaj 5 šleparjev svežega mesa po EU....pa nisem edini....pač delam pri prevozniku...Za vsako razlago sem na razpolago...tudi UVVHR...ker to je pa šlo...preko meje...
ODGOVORI
https://www.24ur.com/novice/slovenija/prehranski-varuh-za-popolno-sledljivost-su... pozitivec66
09.02.2019, 17:02:09
+10
Sem napisal, da veste kaj nesete v usta...perutnina še nima trenutno oznak...vse, kar je sezonsko, daj euro več, pa kupi na vasi....kaj naj ti rečem...tudi perutnina je gjena, PP Ptuj, Pivka....tisti ki poznamo, ne kupimo.... ko ima moj sosed na vrtu zelenjavo prvo, je tega preveč, mi podari....preko zime pa....zelje, od lokalca, vse ostalo je iz Španije in posledično Dunaja( Grossmarkt) ali Padove ( Agroalimentare di Padova) en del mogoče Verona za SLO, za AT, Grossmarkt Wien (Laxenburgerstr. 365) skladišča neomejeno....vsa zelenjava iz Španije gre tja...za celo EU... paprika od oktobra do marca iz Izraela gre v Rotterdam, pa potem po EU, kromir iz Egipta, sicer oporečen reko luke Trieste v EU...samo vprašaj kar te zanima....ja Milfina ( Hofer) blagovno znamko sedaj že nekaj let proizvedejo v LJ Mlekarne, Celeia je drugo...Slovensko mleko gre v IT, AT....prevoznik Forbitz iz Naklega....dnevno šleperji...