Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 6698 times)
kornjack1
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 1

Višina
13.05.2013 at 14:39:29
 
Večkrat se ponavljajo podobne sanje in sicer se mi zgodi, da se znajdem nekje na višini (npr. bloku), kjer me je zelo strah, izhod iz tega pa je včasih nemogoč oz. težek (npr. zelo visoke stopnice), kar mi še bolj povzroči občutek panike. Občutek strahu mi poveča ravno ta del, ker ne vem kako bom našel izhod pot iz tega objekta na katerem sem...Drugače imam tudi strah pred višino.

Hvala za odgovore.

Lp
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: Višina
Reply #1 - 14.05.2013 at 02:36:51
 
kaj te bo strah višine u sanjah?
ti se rajš pofuri da se zaveš u sanjah - odpikaš strah in akcija Wink
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
ego(3p
Ex Member
Re: Višina
Reply #2 - 14.05.2013 at 13:48:32
 
Dobro da si na varnem lepo pod koutrom ko sanjaš ja ,sanje same so pa seveda lahko strašne .
Nič kaj takega so obdobja manj in bolj intenzivnih sanj to pride in gre,tako pač je .
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Višina
Reply #3 - 14.05.2013 at 20:12:55
 
jes bi rekla, da so sanje, v katerih se pojavi neka posameznikova fobija, zelo dobre oz bistvene za določanje al pa reševanje nekega problema. kot prvo, ker gre za fobijo, jih takoj lahko ločiš od drugih sanj in se zelo verjetno pojavijo takoj al pa hitro po problemu al pa ekspanziji kakega že obstoječega. ker je v njih fobija, imaš že vsaj eno izhodišče (občutek ujetnosti, nemogoč pobeg). to je po moje en boljših dialogov z dušo. zdej moraš samo zgruntat, kaj v tvojem življenju bi lahko sanje poosebljale in ali so stvari dejansko res take, kot izgledajo. probaj najt, kje si ujet in iz katere življenjske situacije se ti zdi absolutno nemogoče rešit. poglej, kolk je to res nerešljivo, kolk pa tvoja nepripravljenost videt rešitev ali pa prevzet določeno odgovornost. lahko je odgovornost tud to, da spustiš odgovornost v kaki stvari, za katero se ti zdi, da je na tebi, da jo rešuješ, pa v bistvu ni al pa ne tolk al pa na tak način, kot se ti zdi..
fobija običajno pomeni nezmožnost al pa nepripravljenost spremenit pogled na nekej. ni ti treba spremenit pogleda na fobijo. ampak so pa druge stvari v življenju, kjer bi pa mogoče lahko kaj naredil, mogoče spremenil sebe v kaki mali stvari, drugače počel kako stvar, drugače k čemu pristopil, našel drugačno pot, si zagarantiral kako stvar drugače al pa drugje. mogoče ne z vrha stolpnice, ampak vsaj do neke točke varnosti. v življenju običajno ni, da se nečesa absolutno ne da rešit. zmer se da kej (mogoče vsaj malega) naredit in včasih je kej malega zadostna garancija varnosti, da ti nasanja vsaj kake stabilne, prehodne stopnice
pač v tej smeri bi jes šla, če ti to sploh kej pove..
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1