Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 
(Read 9171 times)
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
24.11.2011 at 11:37:54
 
tko sm pisu po emailu in isto vam pišem sm (priponk kle ni - je pa zato spodaj text ali povezava na material(e)):to je zdej to

v priponki najdete nagovor ... ki je nekak muštr, ki so nam ga prštimal in je tolk super, da nimam kej dost dodajat al pa spreminjat ... Tongue

tole vam pošiljam zato, ker čakamo ustavno sodišče da odloči al se je ena enota zmotila, ko nam ni potrdila kandidatne liste al ostalih 7, ki so jo potrdile, ker oddal smo povsod enako.
in ker smo brez ene volilne enote - ne pridemo na televizijska soočenja in nismo vključeni v ankete ...
tko da ... ni pozornosti medijev, zato mormo tolk več migat vsi

navodila so v nagovoru, če komu ni kej jasno, veste kje me najdete

če kdo extra ne bi hotu dobit na to temo še 5 emailov u naslednjih 10 dneh, naj mi odgovori na to sporočilo in ga/jo bom pobrisu iz spiska ...

vsem ostalim ki boste pomagal pri prepošiljanju naslednjih mailov, pa najlepša hvala

če vsak naredi malo, lahko skupi naredimo velik

za začetek dam poleg priponkic tole povezavo
http://gape.org/2011/index.html
Tongue

...
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #1 - 24.11.2011 at 11:39:46
 
SEM – Si
STRANKA ENAKIH MOŽNOSTI SLOVENIJE
________________________________________________________________
Dunajska 184a 1000 Ljubljana info@sem-si.si  www.sem-si.siDržava je last državljanov! Vzemite demokracijo v svoje roke!

Spoštovani državljanke in državljani!
Upamo, da v poplavi predvolilnih nagovorov ne boste spregledali našega sporočila ali ga odrinili na stran. Z vašo pomočjo bomo lahko ukrepali, da se slabšanje razmer v Sloveniji konča.
V resnični demokraciji in pravni državi bi bile volitve prijetno opravilo. Ob nedeljskem sprehodu bi spotoma oddali svoj glas najprimernejšemu kandidatu in zvečer z zanimanjem pričakovali, kako se je uvrstil in kdo so ljudje, ki bodo v prihodnjem mandatu skrbeli za razvoj države. V Sloveniji ni tako – to zdaj vemo vsi. Vseh dvajset let t. i. samostojne države so se na oblasti menjavale garniture, ki jih je predvsem zanimala lastna korist, spotoma pa so na vse možne načine spodkopavali temelje naše prihodnosti. Kar smo v prejšnji državi v 50 letih ustvarili vsi skupaj, so nam v zadnjih 20 letih skoraj do konca uničili. Če uničevalcev ne ustavimo zdaj, bodo že jutri Sloveniji popolnoma gospodarili tujci, mi pa bomo ponižno prosili za kakršno koli delo, za kakršno koli plačilo. Bili smo gospodarji na svojem – zdaj hočejo iz nas spet narediti hlapce.
Navadni državljani brez privilegijev se nimamo več kam obrniti in na nikogar drugega računati: politiko moramo vzeti v svoje roke. To ni prijetno slišati – ljudje bi se mnogo raje brigali zase in za svoje delo, vendar so nam to možnost vzeli. Če hočemo preživeti, moramo delovati. Dajte možnost nam, da jo bomo lahko dali vam.
Ne ponujamo čudežnih rešitev. Naš program je preprost, celovit in realen. Delati skupaj in delati dobro, to Slovenke in Slovenci znamo od nekdaj. Vendar moramo prej storiti nekaj, kar je absolutno nujno: odstraniti od vzvodov oblasti vse tiste, ki so nam krojili usodo zadnjih dvajsetih let. Ne bo šlo čez noč, toda brez doslednega vztrajanja na tem je vse drugo zaman. Prejšnjih komunističnih oblastnikov ni več – postarali so se in odšli iz javnega življenja. Za jaro gospodo, ki nam je doslej gospodarila na poti v propad, pa ni več mesta pri krmilu države. Skrajni čas je za nove, neobremenjene ljudi. Sposobnih gospodarstvenikov in voditeljev imamo dovolj, le priložnost potrebujejo, da lahko začnejo delati.
Politične elite zadnjih dvajsetih let se delijo na leve in desne le zato, da lahko z nami manipulirajo. Za Slovenijo in njene državljane so vsi enaki. Kdor se norčuje iz nacionalnega interesa, se norčuje iz države. Kdor se norčuje iz države, se norčuje iz državljanov. Postavimo se po robu ponorelemu kapitalizmu in njegovim agentom, preden nam razprodajo in uničijo vse. Država je slab gospodar samo takrat, ko jo upravljajo in si jo prilaščajo slabi ljudje. Tudi vi ste državljan in državljanka. Vaše potrdilo o državljanstvu je vaša delnica države – vaš neodtujljiv lastniški in volilni glas! Skupaj si vzemimo si nazaj tisto, kar je naše!
Podprite nas in priključite se nam. Še je čas – toda ta priložnost je morda zadnja. Uničevalci slovenske države nas bodo prej ali slej prignali do obupa in pognali na ulice, da bi nam lahko zavladali z diktaturo. Zato pojdimo raje na volitve in skušajmo iz tega zlorabljenega instrumenta ljudske volje narediti tisto, zaradi česar smo izstopili iz nekdanje federacije: svobodno državo neposredne demokracije. Naj končno dobijo priložnost ljudje, ki si ne želijo biti bogati gospodarji brezpravnih hlapcev. Ljudje, ki jim zadostuje, če lahko pošteno delajo za pošteno plačilo. Če štejete k njim, štejete k nam.
Ne ostanite doma, ko bodo volitve, ne prepustite svoje prihodnosti drugim. Država je last državljanov! Vzemite demokracijo v svoje roke!

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #2 - 24.11.2011 at 21:40:46
 
Pozdrav vsem!


Obveščamo vas o naši KANDIDATURI za poslanke in poslance na bližajočih se parlamentarnih volitvah. Kandidiramo zato, ker menimo, da je treba v parlament izvoliti ne le druge, ampak tudi DRUGAČNE ljudi.

STRANKA ENAKIH MOŽNOSTI – SEM-Si namerava v našo družbo vpeljati bolj etične vrednote in rešitve. Le na tak način je namreč mogoče vzpostaviti PRAVIČNO družbo enakih možnosti za vse ljudi, v kateri bo prijetneje živeti.

Kakor ste opazili, se v medijih vseskozi pojavljajo ene in iste politične stranke in njihovi veljaki – kot da v Sloveniji ne bi bilo nikogar drugega. Tudi javna RTV gledalkam in gledalcem ne omogoča seznanitve z novimi, drugačnimi, izvirnimi in inovativnimi pristopi ureditve družbe, ki jih zastopamo ostali, ampak vseskozi favorizira le 'ta močne'. Zato se vam lahko drugačni ljudje, ki letos kandidiramo za poslanke in poslance, predstavimo le v osebnih stikih, v živo ali prek spleta, kjer je pretok informacij na srečo še svoboden.

Prejemnice in prejemniki te e-pošte tako predstavljate EKIPO za izvedbo tega eksperimenta in obenem naš volilni štab – vsak kandidat ali podpornik vas je izbral med svojimi osebnimi stiki. Zato osebo, od katere ste to pošto prejeli, najverjetneje poznate dovolj dobro, da ji lahko ZAUPATE in da jo boste podprli z aktivnim sodelovanjem. Če niste pripravljeni sodelovati, nas o tem prosim obvestite, da vas ne bomo obremenjevali proti vaši volji.

Svojo intenzivno predvolilno e-akcijo smo zastavili in jo izvajamo zelo resno, in sicer z namenom ustvariti 'PRELOMNO TOČKO', pri kateri lahko tudi 'majhne stvari povzročijo velike spremembe'. Izvajanje takšne akcije v sebi dejansko nosi tudi potencial REALNE možnosti za izvolitev v parlament, obenem pa je to zanimiv preizkus naše skupne moči, ki se je zaenkrat sploh še ne zavedamo. Seveda pa je predpogoj za to, da naslednjih 10 dni VSI izvajamo iste aktivnosti – to za vas pomeni, da na OSEBEN, sebi lasten način, nagovarjate svoj socialni krog oz. svoje omrežje. Pri tem lahko po svoji presoji poljubno uporabljate tudi vsa poslana gradiva, tako naše e-pošte (vključno s to) kot tudi poslane priponke, linke ipd.

Zelo pomembno se nam zdi, da določena RESNICA doseže čim več ljudi, da se ob tem zbudimo oz. ozavestimo ter prepoznamo, da smo že vrsto let podvrženi medijski in politični manipulaciji, ki potekata v korist vzdrževanja neučinkovitih družbenih ureditev ter podaljševanja ekonomske in politične krize (Naomi Klein: Doktrina šoka). S temi prepričanji smo namreč 'okuženi' že vrsto let, zaradi česar se nam je pričelo dozdevati, da ni mogoče ničesar več spremeniti na bolje. Nenazadnje pa je navedeni eksperiment zanimivo preizkusiti tudi v praksi in ugotoviti, kakšen je sploh lahko naš SKUPNI POTENCIAL, kadar to hočemo – kdo ve, kdaj in zakaj vse nam to lahko koristi tudi v prihodnje. Smiley

Pričnemo jutri – do takrat pa malo razmislite in se poskusite vsaj malo navdušiti nad predstavljeno idejo oziroma akcijo ter vašim sodelovanjem – naj OPTIMIZEM in USTVARJALNOST premagata naš siceršnji odpor do politike in apolitičnost. Če pa bi nam morda celo uspelo, bi nedvomno imeli kaj praznovati. Se vam ne zdi?


Kandidatke in kandidati za poslanke in poslance SEM-Si,
STRANKE ENAKIH MOŽNOSTI


http://www.sem-si.si/KANDIDATNA_LISTA_ZA_VOLITVE_2011.html
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #3 - 24.11.2011 at 21:41:33
 


Spodaj in v priponki pošiljamo naš 1. korak ustvarjanja Prelomne točke.
Priponka je sformatirana v A4, tako da jih je možno uporabljati tudi kot letake oz plakate.
GO! GO! GO!  

______________________________________________________________________


Pozdrav vsem!


Hvala, da ste pristali na povabilo k sodelovanju v mojem volilnem štabu in ste torej za izvedbo eksperimenta 'prelomna točka'.Kot rečeno: Akcija bo potekala v 5 korakih – predvidoma vsake 2 dni (sreda, petek, nedelja, sreda, petek) – lahko pa jo izvajate tudi bolj strnjeno in po svoje, kajti sami najbolje poznate svoj krog ljudi. Najprej si oblikujte oz. dopolnite mailing-liste oziroma izberite svoje sodelavke in sodelavce ter druge načine vašega dela – pri tem pazite, da na posamezni e-listi (lahko jih imate več) ne bo več kot 50 naslovov, kar je pri večini strežnikov maksimum za poštno dostavo. Zadnje aktivnosti (javno pozivanje – tudi preko e-pošte, plakatiranja ipd.) moramo zaključiti najkasneje do petka 2. 12. 2011 do polnoči, ko nastopi volilni molk.  

Še tole o volitvah:

- vsaka stranka mora v celi državi skupaj dobiti 4 % glasov, da je uvrščena v parlament, oziroma okrog 20 % da 'zmaga',

- v parlamentu bodo stranke zastopali poslanke in poslanci iz tistih volilnih enot (vseh v državi je 8), v katerih stranka prejme največ glasov.

Akcija 'prelomna točka' poteka po vsej državi – izvajajo jo kandidatke in kandidati, članice in člani pa tudi simpatizerke in simpatizerji STRANKE ENAKIH MOŽNOSTI – SEM-Si, in kar je najpomembnejše, vsak s svojim volilnim štabom. Kakor vidite, tako veliko število vključenih prav gotovo predstavlja potencial za 'prelomno točko', pri kateri lahko 'majhne stvari povzročijo velike spremembe'. Predpogoj za to je naše medsebojno sodelovanje.  

V okviru izvajanja akcije lahko vsi vključeni oz. pridruženi v korist akcije po svoji presoji uporabljamo vse poslane tekste, vključno z besedili e-pošte.
Poznalo se bo že to, da e-pošto posredujete naprej in ljudi seznanjate z našimi pogledi – če pa jih uspete še na svoj način motivirati in s svojimi razlogi in stališči PRITEGNITI k razmisleku h glasovanju za nas, potem so možnosti za uspeh še toliko večje.Hvala,
SEM – Si

______________________________________________________________________To so posnetki iz tega tedna. Veliko posnetkov najdete še na naši spletni strain. Mogoče jih bo kdo dodal tekstom naše PRELOMNE TOČKE.

Predvolilna oddaja Elena Pečarič

http://vimeo.com/32417125

Promo-Predvolina oddaja Elena Pečarič

http://vimeo.com/32422340


gape - Konoplja kot razvojna priložnost

http://www.youtube.com/watch?v=owOKNW_gUYYgape - Gašper Petrač, kandidat SEM-Si , okraj 1 in 2

http://www.youtube.com/watch?v=4hycN_w5dC8

Lep pozdrav,

Elena Pečarič


______________________________________________________________________


With Love & Light
gape
www.gape.org
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #4 - 25.11.2011 at 00:36:09
 
1. prelomna točka – SEM - SI

Nemogoče je mogoče - predvolilna budnica

Ali tudi vi že verjamete, da bo letos na volitvah zmagal … npr. j ?
Zakaj tako mislite?
Ker ga boste vi volili ali ker vas o tem vsak dan prepričujejo mediji?
Ne verjemite medijem!
Mediji so postali odvisni od politike in kapitala - zato nas v resnici ne informirajo, ampak vodijo volilno kampanijo za 'glavne in slavne'. Javno-mnenjske ankete razlagajo tako, kot da bi izprašali vse ljudi, ne pa le peščice in še tem ne ponudijo v izbiro VSEH strank - četudi je večina vprašanih še neopredeljenih, tega niti javna RTV ne upošteva pri predstavitvah novih političnih strank volilvkam in volivcev - ves čas se predstavljajo in favorizirajo le ene in iste 'stare' stranke in veljaki.
http://www.storyofstuff.org/movies-all/story-of-stuff/

Če medijem uspe, da jim verjamemo (da bo zmagal npr. j), nam pa to npr. ne bi bilo všeč, se odločimo na volitvah dati glas proti (npr. če v medijih dobro kaže 'desnici', damo glas najmočnejši 'levici' in seveda tudi obratno). Tako politika postane šport, v katerem nekritično navijamo drug proti drugemu (dolgoročno gledano pa si zabijamo avtogole).

In glasujemo PROTI, namesto ZA.

Morda letos tudi vi razmišljate, da se sploh ne bi več udeleževali volitev, ker se za oblast spet potegujejo eni in isti obrazi, politika pa se vam zdi vse bolj 'umazana'? Ste zaradi tega postali tudi strankarsko neopredeljeni ali pa ste se strankarsko opredelili samo zato, da bi spet dali glas proti (kot tudi že kdaj na preteklih volitvah)?

Toda … kako se bomo potem počutili, če bomo ravno s takšnim ravnanjem vodenje naše države ponovno zaupali enim in istim ljudem? Za to bomo namreč soodgovorni!

Letos lahko volimo drugače - častno, po svoji vesti, srcu, pameti!

Zakaj ravno letos?

Nikoli še ni bilo toliko ljudi nezadovoljnih s slovensko politiko.
Slovenija je mala - volilno pravico ima približno 1,7 mio ljudi, volitev se jih udeležuje 1/2 do 2/3. Pri udeležbi npr. 1 mio je za vstop v parlament potrebnih 4% ali 40.000 glasov (zmagovalci volitev pa ponavadi dobijo okrog 20% pa tudi manj glasov).
Vse to so majhne in obvladljive številke, zato lahko tudi manjše število ljudi doseže spremembe - le verjeti moramo in tako tudi ravnati ter o tem vsem in povsod pripovedovati ter objavljati.

Možnost "prelomne točke" (malcolm gladwell) je letos povsem realna!
4. decembra 2011 lahko (iz)volimo druge in drugačne ljudi ter nov parlament!
Ljudem, ki so ustvarili družbo, v kakršni živimo, namreč ne gre več zaupati:
- ker so že imeli svojo 1001 priložnost in so že pokazali vse, kar znajo,
- ker niso preprečili spornih dejanj korupcije. klientelizma, kriminala,
- ker ne razumejo bistva politike in ne iščejo družbeno sprejemljivih rešitev,
- ker imamo predčasne volitve zato, ker niso več našli načina za vodenje države.

Na volišču ne stavimo - volitve niso šport.

Začnimo voliti častno!

Kandidatke in kandidati za poslanke in poslance na listi stranke enakih možnosti SEM - SI
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Optimus T. Prime
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 836

Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #5 - 25.11.2011 at 18:39:47
 
Gape sam eno ti bom reku.

Bruha se mi o tej politki k jo pises tuki gor.

Mislil sem da ej tale forum na nivoju, ne ap da nabijas politko ap folku muris tuki.

Mislim sme slisal da je to tuki sam sedaj ko vidim pa nsim mogel vejret.

Veš dal ti bom sam en nasvet. Zakopli se nekam renso mislim, in to nizlo namerno. Poznam apr folak k so tak hotl kaj narest, ko te popisejo ap te majo na listu m vejremi, da mas sam dve ocpije.

1.) moli da pades an volitvah pa da nic ne rata iz tega sam moli
2.) ce ti kar kol rata zacni delat zalogo kesa pa veliko nivo ker folk k ga jaz poznam so mel po koncu mandata tako hude probleme otroke prezvet da je blo noro.

Politak je kurba,..


Demoracija pomeni valdanje drhali, ne kdo ima prav, ce manipuliras drhal mas vse, nikol ne bo ratal tak k hoces. sori

Res, pa prosim ne si nakopavat dreka na glavo, ker kto sem slisal ga mas ze neki.

brez zamere.

mir z teboj.

lp.


p.s.: pa se neki, ce hoce smog glas mi podpis papir da dobim siht za 2000 evrov ko bom volu za vas, ap s eto pdo pogojem da bost eukinil stipednije v solstvo in in to vse stipednije ter delo rpek studenta,.. vsi k jih poznam pa k jih rpasam k so naredil faks podpirajo ukinitev solanja sploh stipednijarnej in dela prek stuenta ker ko koncas solo nemreo sdobiti ok palce zarad teh psocaih mrhovinarjev ,.. pa vsi so prej dlal rpesk studenta
sam povem

itak bo jansa dobil pa upam da dobi

al pajankovic sej on je iz gospdasrtva,..

to ej to.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Optimus T. Prime
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 836

Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #6 - 25.11.2011 at 18:45:46
 
gape wrote on 24.11.2011 at 11:39:46:
SEM – Si
STRANKA ENAKIH MOŽNOSTI SLOVENIJE
________________________________________________________________
Dunajska 184a 1000 Ljubljana info@sem-si.si  www.sem-si.siDržava je last državljanov! Vzemite demokracijo v svoje roke!

Spoštovani državljanke in državljani!
Upamo, da v poplavi predvolilnih nagovorov ne boste spregledali našega sporočila ali ga odrinili na stran. Z vašo pomočjo bomo lahko ukrepali, da se slabšanje razmer v Sloveniji konča.
V resnični demokraciji in pravni državi bi bile volitve prijetno opravilo. Ob nedeljskem sprehodu bi spotoma oddali svoj glas najprimernejšemu kandidatu in zvečer z zanimanjem pričakovali, kako se je uvrstil in kdo so ljudje, ki bodo v prihodnjem mandatu skrbeli za razvoj države. V Sloveniji ni tako – to zdaj vemo vsi. Vseh dvajset let t. i. samostojne države so se na oblasti menjavale garniture, ki jih je predvsem zanimala lastna korist, spotoma pa so na vse možne načine spodkopavali temelje naše prihodnosti. Kar smo v prejšnji državi v 50 letih ustvarili vsi skupaj, so nam v zadnjih 20 letih skoraj do konca uničili. Če uničevalcev ne ustavimo zdaj, bodo že jutri Sloveniji popolnoma gospodarili tujci, mi pa bomo ponižno prosili za kakršno koli delo, za kakršno koli plačilo. Bili smo gospodarji na svojem – zdaj hočejo iz nas spet narediti hlapce.
Navadni državljani brez privilegijev se nimamo več kam obrniti in na nikogar drugega računati: politiko moramo vzeti v svoje roke. To ni prijetno slišati – ljudje bi se mnogo raje brigali zase in za svoje delo, vendar so nam to možnost vzeli. Če hočemo preživeti, moramo delovati. Dajte možnost nam, da jo bomo lahko dali vam.
Ne ponujamo čudežnih rešitev. Naš program je preprost, celovit in realen. Delati skupaj in delati dobro, to Slovenke in Slovenci znamo od nekdaj. Vendar moramo prej storiti nekaj, kar je absolutno nujno: odstraniti od vzvodov oblasti vse tiste, ki so nam krojili usodo zadnjih dvajsetih let. Ne bo šlo čez noč, toda brez doslednega vztrajanja na tem je vse drugo zaman. Prejšnjih komunističnih oblastnikov ni več – postarali so se in odšli iz javnega življenja. Za jaro gospodo, ki nam je doslej gospodarila na poti v propad, pa ni več mesta pri krmilu države. Skrajni čas je za nove, neobremenjene ljudi. Sposobnih gospodarstvenikov in voditeljev imamo dovolj, le priložnost potrebujejo, da lahko začnejo delati.
Politične elite zadnjih dvajsetih let se delijo na leve in desne le zato, da lahko z nami manipulirajo. Za Slovenijo in njene državljane so vsi enaki. Kdor se norčuje iz nacionalnega interesa, se norčuje iz države. Kdor se norčuje iz države, se norčuje iz državljanov. Postavimo se po robu ponorelemu kapitalizmu in njegovim agentom, preden nam razprodajo in uničijo vse. Država je slab gospodar samo takrat, ko jo upravljajo in si jo prilaščajo slabi ljudje. Tudi vi ste državljan in državljanka. Vaše potrdilo o državljanstvu je vaša delnica države – vaš neodtujljiv lastniški in volilni glas! Skupaj si vzemimo si nazaj tisto, kar je naše!
Podprite nas in priključite se nam. Še je čas – toda ta priložnost je morda zadnja. Uničevalci slovenske države nas bodo prej ali slej prignali do obupa in pognali na ulice, da bi nam lahko zavladali z diktaturo. Zato pojdimo raje na volitve in skušajmo iz tega zlorabljenega instrumenta ljudske volje narediti tisto, zaradi česar smo izstopili iz nekdanje federacije: svobodno državo neposredne demokracije. Naj končno dobijo priložnost ljudje, ki si ne želijo biti bogati gospodarji brezpravnih hlapcev. Ljudje, ki jim zadostuje, če lahko pošteno delajo za pošteno plačilo. Če štejete k njim, štejete k nam.
Ne ostanite doma, ko bodo volitve, ne prepustite svoje prihodnosti drugim. Država je last državljanov! Vzemite demokracijo v svoje roke!
Em kot jaz vem slovenije ne bo vec. Mislim, kot vem ane s eje ze odločilo akter del slovenije bo sel kam. In es ne vem kaj boste lahko spremnili.

Huh Huh Huh

Ne vem,...
ne vem
Back to top
 
 
IP Logged
 
ik.kanu.na
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 918

Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #7 - 25.11.2011 at 21:23:48
 
Transformers Optimus T. Prime -> Zakaj misliš, da Slovenije ne bo več, daj povej malo več razlogov?
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #8 - 26.11.2011 at 14:01:39
 
gape wrote on 25.11.2011 at 00:36:09:
1. prelomna točka – SEM - SI

Nemogoče je mogoče - predvolilna budnica

Ali tudi vi že verjamete, da bo letos na volitvah zmagal … npr. j ?
Zakaj tako mislite?
Ker ga boste vi volili ali ker vas o tem vsak dan prepričujejo mediji?
Ne verjemite medijem!
Mediji so postali odvisni od politike in kapitala - zato nas v resnici ne informirajo, ampak vodijo volilno kampanijo za 'glavne in slavne'. Javno-mnenjske ankete razlagajo tako, kot da bi izprašali vse ljudi, ne pa le peščice in še tem ne ponudijo v izbiro VSEH strank - četudi je večina vprašanih še neopredeljenih, tega niti javna RTV ne upošteva pri predstavitvah novih političnih strank volilvkam in volivcev - ves čas se predstavljajo in favorizirajo le ene in iste 'stare' stranke in veljaki.
http://www.storyofstuff.org/movies-all/story-of-stuff/

Če medijem uspe, da jim verjamemo (da bo zmagal npr. j), nam pa to npr. ne bi bilo všeč, se odločimo na volitvah dati glas proti (npr. če v medijih dobro kaže 'desnici', damo glas najmočnejši 'levici' in seveda tudi obratno). Tako politika postane šport, v katerem nekritično navijamo drug proti drugemu (dolgoročno gledano pa si zabijamo avtogole).

In glasujemo PROTI, namesto ZA.

Morda letos tudi vi razmišljate, da se sploh ne bi več udeleževali volitev, ker se za oblast spet potegujejo eni in isti obrazi, politika pa se vam zdi vse bolj 'umazana'? Ste zaradi tega postali tudi strankarsko neopredeljeni ali pa ste se strankarsko opredelili samo zato, da bi spet dali glas proti (kot tudi že kdaj na preteklih volitvah)?

Toda … kako se bomo potem počutili, če bomo ravno s takšnim ravnanjem vodenje naše države ponovno zaupali enim in istim ljudem? Za to bomo namreč soodgovorni!

Letos lahko volimo drugače - častno, po svoji vesti, srcu, pameti!

Zakaj ravno letos?

Nikoli še ni bilo toliko ljudi nezadovoljnih s slovensko politiko.
Slovenija je mala - volilno pravico ima približno 1,7 mio ljudi, volitev se jih udeležuje 1/2 do 2/3. Pri udeležbi npr. 1 mio je za vstop v parlament potrebnih 4% ali 40.000 glasov (zmagovalci volitev pa ponavadi dobijo okrog 20% pa tudi manj glasov).
Vse to so majhne in obvladljive številke, zato lahko tudi manjše število ljudi doseže spremembe - le verjeti moramo in tako tudi ravnati ter o tem vsem in povsod pripovedovati ter objavljati.

Možnost "prelomne točke" (malcolm gladwell) je letos povsem realna!
4. decembra 2011 lahko (iz)volimo druge in drugačne ljudi ter nov parlament!
Ljudem, ki so ustvarili družbo, v kakršni živimo, namreč ne gre več zaupati:
- ker so že imeli svojo 1001 priložnost in so že pokazali vse, kar znajo,
- ker niso preprečili spornih dejanj korupcije. klientelizma, kriminala,
- ker ne razumejo bistva politike in ne iščejo družbeno sprejemljivih rešitev,
- ker imamo predčasne volitve zato, ker niso več našli načina za vodenje države.

Na volišču ne stavimo - volitve niso šport.

Začnimo voliti častno!

Kandidatke in kandidati za poslanke in poslance na listi stranke enakih možnosti SEM - SI

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #9 - 26.11.2011 at 22:35:30
 
LETOS VOLIMO DRUGAČE – PRELOMNA TOČKA (2)

Na letošnjih volitvah lahko poskrbimo za "prelomno točko" in dokažemo, da imajo "majhne stvari lahko velike posledice" (Malcolm Gladwell).

Majhni smo le navidezno, ker smo izključeni iz javnega predvolilnega dogajanja:
- politično, ker smo izvenparlamentarni in dejansko nimamo enakih možnosti,
- medijsko, ker nismo ne glavni ne bogati ne slavni,
- finančno, ker za svoje delovanje ne prejemamo javnih sredstev.

Veliko lahko spremenimo z razmišljanjem, vztrajnim delovanjem in povezovanjem.

- Ustvarimo svojo "majhno stvar", ki bo imela, velike posledice.
- Poskrbimo za 200.000 informiranih somišljenikov.
- Zbudimo in ozavestimo se ter ustvarimo svojo poslansko ekipo.
- Preglasimo medije. Odslej vsem in povsod povejmo, da bomo letos volili drugače, po svoji vesti, pameti in srcu – za drugačno, pravično družbo.

V ta namen prihodnji teden počnimo naslednje:
- o tem, za kaj se zavzemamo, seznanjajmo svojo družino, prijatelje, sodelavce, sosede …;
- ljudi osebno nagovorimo ter jih seznanimo z globljim smislom, pomenom in namenom našega programa in predvolilnih dejavnosti;
- razpošiljajmo in objavljajmo prejete predvolilne lističe po svojih socialnih krogih in omrežjih (e-pošta, Facebook, Twitter, blogi, spletne strani …), da se čim več ljudi pridruži našim aktivnostim – tako bo iz malega zraslo veliko.
In to je to. Akcija naj se izvaja neprekinjeno do polnoči 2. decembra 2011. Wink

Vzemimo si čas in informirajmo svoj krog ljudi o prednostih našega programa.
Ne preračunavajmo – volišče ni borza.

LETOS VOLIMO BOLJ POGUMNO!

kandidatke in kandidati za poslanke in poslance na listi SEM – Si
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #10 - 28.11.2011 at 18:03:19
 
3. PRELOMNA TOČKA SEM-Si

Država je naša – kdo naj odloča v našem imenu?
Na parlamentarnih volitvah volimo poslanke in poslance, ki bodo sprejemali odločitve v našem imenu.
Ljudje na volilnih listah kandidatk in kandidatov so različni.

Kakšne oziroma katere bomo volili?
  • od njih ne zahtevajmo, da bi se na vse spoznali
  • od njih ne pričakujmo, da so specializirani strokovnjaki
  • od njih ne terjajmo, da nam dajejo nepremišljene obljube

Od naših poslank in poslancev zahtevajmo etična ravnanja:
  • da pri svojem odločanju pogumno in pošteno sledijo plemenitim ciljem kot so družbena blaginja in dobro za vse ter enake možnosti za vse ljudi …
  • da pri svojem odločanju uporabljajo vrline človečnosti kot so pravičnost, preudarnost, strpnost, zmernost, sočutje, širokosrčnost, ponižnost …
  • da pri svojem odločanju varujejo in spodbujajo naše skupne temeljne vrednote, kot so čovekove pravice in enakopravnost, svoboda in solidarnost, pomen družine in prijateljstva oz. zaupanja, pomen dela kot zaposlitve in prostega časa, pomen zdravja in zdravega okolja …

Poznamo takšne, dobre ljudi? Seveda – a žal ne tudi v naši politiki.

Kaj je bistvo politike in kaj mora politika znova postati?
Politika je skrb za skupno dobro družbe – skupnosti državljank in državljanov oz. države. Vladanje je torej etično početje in ne mešetarjenje.
v krizi smo se znašli izključno zaradi dolgotrajne prevlade slabe politike
  • politika, ki se podreja interesom oblastnih elit in kapitala, pri tem baranta s svojo državo, kar pomeni s pravicami, koristmi in interesi oziroma življenji svojih državljank in državljanov (naomi klein: doktrina šoka). kako lahko temu naredimo konec? tako, da na letošnjih volitvah:
  • ne volimo 'starih' obrazov dolgoletnih političnih elit,
  • ne izbiramo med dvema slabima opcijama (npr. med levico in desnico),
  • volimo nove obraze, drugačne ljudi, novo politiko.

S tem bomo v parlament vnesli tudi drugačne etične norme in vrednote.
Letos dajmo svoj glas dobrim ljudem - volimo bolj etično!

Kandidatke in kandidati za poslanke in poslance stranke enakih možnosti sem-si
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #11 - 29.11.2011 at 21:01:10
 
PREOSTALE PROGRAMSKE IZTOČNICE SEM.Si

Nove družbene vrednote – pravičnost / varovanje osebnega dostojanstva / skrb za sočloveka. Vsaka posameznica in posameznik sta lahko ustvarjalca lastnega življenja in soustvarjalca skupnosti, ki ji pripadata.

Država – v politiki je treba izkoreniniti klientelizem in korupcijo ter delovati zgledno (osebna etika in spoštovanje predpisov). Za potrebe pravne države bomo vzpostavljali norme pravičnosti in zakonodajo, ki bodo ljudi spodbujale k dobremu ravnanju. V državnem proračunu bomo preučili strateško pomembnost dosedanjih izdatkov, temeljito prevetrili razvojne prioritete ter jih prestrukturirali in na novo ovrednotili kot standard oz. nadstandard. Kadrovska politika v državni oz. javni upravi nadpovprečno sposobnega kadra ne bo več izločevala oz. odganjala, ampak vključevala oz. favorizirala, še posebej na vodilnih in vodstvenih položajih, kjer bo pričela udejanjati tudi osebno odgovornost.        

Oblast ljudstva v državi – implementacija neposredne demokracije je dolgoročni cilj, na katerega se je treba ustrezno pripraviti. V vmesnem času je treba pričeti prakticirati neposredno osebno odgovornost poslank in poslancev v okviru ustavno zagotovljene poslanske svobode ter se odreči strankarskemu podrejanju v državnem zboru, v katerem je treba zagotoviti tudi enakopravno zastopanost obeh spolov, kar pomeni 50% poslank, kakor tudi 50% ministric.  

Dostojno življenje za vsakogar – uvedba Univerzalnega temeljnega dohodka – UTD v obliki rednega mesečnega prihodka za vse državljanke in državljane kot državne solastniške rente, kar bo zagotavljalo osnovno eksistenčno varnost vsakomur.
Avtonomen in enakomeren razvoj za vse – zmanjševanje razvojnih razlik med regijami ter ohranjanje in podpiranje kulturne raznovrstnosti regij oz. lokalnih skupnosti. Velik pomen za to ima tudi vzpostavljanje prometnega standarda (razvojne osi) in prometne varnosti (npr.: najprej je treba odpraviti nezavarovane železniške prehode (Andrejeve križe) in druge osnovne pomanjkljivosti ter prometne prekrške vezati na višino dohodka.
Nova ekonomija – uveljavitev  kriterija ravnovesja med potrebami ljudi, razpoložljivimi naravnimi viri in proizvodnimi sposobnostmi. Razvijanje novih modelov skupne lastnine, solastnine, souporabe, kooperative idr. Dobiček ne sme biti edini kriterij za uspešnost poslovanja.

Prehranska, vodna in energetska varnost – varna naravna pridelava hrane in samooskrba z živili; ohranjanje izvirov pitne vode; čim večja uporaba obnovljivih virov energije.
Varovanje okolja in narave – izhodišče odnosa človeka do narave naj postaneta sobivanje in spoštovanje biološke pestrosti naše države kot ene izmed temeljnih družbenih vrednot.
Varovanje našega zdravja – brezplačna osnovna zdravstvena oskrbo ter sistemska dostopnost do vseh učinkovitih, v svetu uveljavljenih in preverjenih doktrin zdravljenja.  
Prenova vzgoje in izobraževanja – šole naj opravljajo pedagoško dejavnost na način dopolnilnega 'družinskega' okolja, ki bo omogočal vsestranski razvoj otrok in mladine ob pedagoški avtonomiji šol. Izobraževanje ne sme biti ozko osredotočena podatkovno-storilnostna dejavnost, pri kateri se otroci in mladina počutijo in vedejo, kot da so v tekmovalnem 'službenem' okolju.    
Krepitev znanosti in razvoja – družbeno koristno in etično raziskovanje.

Mednarodni odnosi RS – naša država si lahko pridobi ugled z upiranjem implementaciji določenih slabših praks iz drugih držav ter si prizadevati ohraniti naše rešitve in standarde, ki po kvaliteti že presegajo posamezne ureditve v drugih državah oziroma se jih truditi preseči.

Odprava družbeno škodljivih predsodkov
– deinstitucionalizacija, zagotavljanje neosdvisnega življenja hendikepiranih, razvoj storitev v skupnosti in skrb za starejše ljudi, dekriminalizacija konoplje in dekriminalizacija naše mladine / družbena enakopravnost istospolno usmerjenih in spoštovanje raznolikosti družinskih skupnosti – namreč, boriti se je treba proti nasilju v družinah, ne pa proti ljubezni! /
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #12 - 30.11.2011 at 12:08:36
 
4. PRELOMNA TOČKA SEM-Si

VSI TI STRANKARSKI PROGRAMI – KATERI JE PRAVI?

KAKO SE VZPOSTAVLJA DRUŽBENA PRAVIČNOST ? (John Rawls: Teorija pravičnosti)

ČE BI LJUDI VPRAŠALI, V KAKŠNEM DRUŽBENEM SISTEMU BI ŽELELI ŽIVETI, BI VSAK RACIONALEN ČLOVEK PO RESNEM PREMISLEKU IZBRAL SOCIALNO DRŽAVO – KAKO TO, DA NAS NAŠA DOSEDANJA POLITIKA NA REFERENDUMU TEGA NI NIKOLI VPRAŠALA?

VSAKA DRUGA IZBIRA JE NAMREČ PREVEČ TVEGANA (npr. ko človek poglobljeno razmišlja o liberalnem kapitalizmu, se slej ko prej zave pomena države pri maksimalnem zagotavljanju pravic (zakonske
zaščite) v primeru, če bi se sam ali pa njegovi bližnji znašli v spodnjem delu družbene lestvice – ob tem oz. pred tem namreč občutimo nelagodje oz. eksistenčni strah)

NAŠA DOSEDANJA POLITIKA ŽE 20 LET VODI NAŠO DRŽAVO V NAPAČNI SMERI, proč od socialne države in vse bliže neo-liberalnemu kapitalizmu, kar je PROTI VOLJI LJUDSTVA.

KAKO OBRNITI TOK TAKŠNEGA NEZAŽELENEGA DRUŽBENEGA PROCESA?

NAJPREJ SI JE TREBA ZASTAVITI DRUGAČNE CILJE - CILJE PRAVIČNE DRUŽBE IN SOCIALNE DRŽAVE - POTEM PA UBRATI NOVE, DRUGAČNE POTI! TO PA JE MOGOČE DOSEČI LE Z DRUGAČNIMI LJUDMI V SLOVENSKI POLITIKI.

TAKŠNIH SPREMEMB SE NAM NI TREBA BATI – RAVNO NASPROTNO, NA POTI VZPOSTAVLJANJA PRAVIČNE DRUŽBE IN SOCIALNE DRŽAVE LAHKO UPAMO IN ZAUPAMO, DA SE BODO NAŠA ŽIVLJENJA IN PRIHODNOST NAŠIH OTROK S TEM IZBOLJŠALA.

DRUŽBO SMO RAZSLOJILI, PREMOŽENJE SMO PRERAZDELILI – ZA NORMALIZACIJO NAŠE DRUŽBE SO NUJNO POTREBNE SPREMEMBE – ZANJE PA JE POTREBNO DRUŽBENO SOGLASJE, NE PA SEDANJA MED-STRANKARSKA TEKMOVANJA in PREMOČEVANJA.

ŽAL SE NAHAJAMO V ČASU RECESIJE, KAR OD PRAVIČNE DRUŽBE TERJA, DA BREME KRIZE ENAKOMERNO PORAZDELI NA VSE – SOCIALNA DRŽAVA PA OD NAS TERJA, DA TUDI POTREBNE RAZVOJNE SPODBUDE PRIDOBIMO NA PRAVIČEN NAČIN - vsak sektor oz resor v državi mora prispevati določen delež za pokritje naših trenutnih primanjkljajev in bogatejši morajo
seveda prispevati nekoliko več, ker to zmorejo, revni pa nič, ker tega ne zmorejo. Za te potrebe pa so nam na
razpolago tudi razvojne rešitve, ki lahko breme krize olajšajo vsem – npr. Univerzalni temeljni dohodek UTD

MED TEM ČASOM PA JE TREBA SKRBNO PRIPRAVITI IN ZASTAVITI RADIKALNEJŠE PRISTOPE IN STRUKTURNE SPREMEMBE ZA VZPOSTAVITEV PRAVIČNE DRUŽBE in SOCIALNE DRŽAVE, KI PA MORAJO BITI POSTOPNE – REFORME SE MORAJO VEDNO
UVAJATI PREUDARNO, DA Z VZPOSTAVLJANJEM PRAVIČNOSTI V DRUŽBI NE USTVARJAMO NOVIH KRIVIC. ZA TO PA JE SEVEDA NAJPRIMERNEJŠI ČAS BLAGOSTANJA ALI KONJUNKTURE – TODA POMEMBNO JE, V KAKŠNEM STANJU GA BOMO DOČAKALI.

TUDI KAPITAL(IZEM) JE IN BO 'ŽRTEV' RECESIJE – A ŠKODA BO V LIBERALNEM KAPITALIZMU ZAGOTOVO VEČJA KOT BI BILA V SOCIALNEM KAPITALIZMU – TA PA NI PREPOVEDAN!

NA VOLITVAH DAJMO SVOJ GLAS ZA SOCIALNO DRŽAVO in NJENE UGODNOSTI!

Kandidatke in kandidati za poslanke in poslance STRANKE ENAKIH MOŽNOSTI SEM-Si
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #13 - 30.11.2011 at 12:13:17
 
UniverzalniTemeljniDohodek-SEM-Si

UNIVERZALNI TEMELJNI DOHODEK - UTD


»UTD« ali BREZPLAČNO KOSILO ZA VSE (Philippe Van Parijs)

»UTD« je INOVACIJA V SOCIALNI POLITIKI (uveden je v Skandinaviji, delno na Nizozemskem)
ZA UVEDBO »UTD« V NAŠO DRUŽBO IMAMO v STRANKI ENAKIH MOŽNOSTI SEM-SI ŽE PRIPRAVLJENA UPORABNA STROKOVNO-OPERATIVNA IZHODIŠČA (dr. Valerija Korošec na www.sem-si.si ).

KAJ JE IZHODIŠČE UTD?
IDEJA »UTD« IZHAJA IZ UNIVERZALNE PRAVIČNOSTI, PO KATERI SMO VSE DRŽAVLJANKE/DRŽAVLJANI TUDI SOLASTNICE in SOLASTNIKI SVOJE DRŽAVE.
DRŽAVA RAZPOLAGA Z NARAVNIMI BOGASTVI ter PREMOŽENJEM in NACIONALNIMI PRIHODKI (vode, rude, zemljo, gozdove / javna infrastruktura / prispevki, davki, dividende), PRI ČEMER SMO VSI UPRAVIČENI DO SORAZMERNEGA DELEŽA POVRAČILA ali RENTE.

»UTD« JE:
- UNIVERZALEN, KER BI BILI DO NJEGA UPRAVIČENI VSI V DRŽAVI (revni in bogati – to ni le pravično, ampak je tudi garancija za njegov obstoj),
- TEMELJNI, KER BI SE REDNO (mesečno ali letno) IZPLAČEVAL in BI LAHKO VSAK IZMED NAS NA TA DOHODEK VEDNO RAČUNAL!

VIŠINA »UTD«:
- CILJ JE, DA BI SE UTD IZPLAČEVAL V VIŠINI, KI PRESEGA EKSISTENČNI MINIMUM.
- TRENUTNI IZRAČUNI KAŽEJO, DA IMAMO V NAŠI DRŽAVI ZA TO ŽE NA RAZPOLAGO 300 EUR ZA VSAKEGA IZMED NAS (otroka in odraslega).
- S STRUKTURNIMI SPREMEMBAMI PA BI LAHKO »UTD« POSTOPOMA ŠE POVEČEVALI.

KAJ BI SE Z UVEDBO »UTD« SPREMENILO V NAŠI DRUŽBI?
- UKINILI BI DOLOČENE SOCIALNO-VARSTVENE DODATKE (najprej tiste, ki ljudi stigmatizirajo kot revne, kar povzroča občutke manjvrednosti in izključenosti – zatem pa še preostale),
- LJUDJE BI SE POČUTILI EKSISTENČNO MANJ OGROŽENE IN BOLJ VARNE, KAR BI SE ODRAŽALO NA NAŠEM SPLOŠNEM POČUTJU IN ZDRAVJU,
- LJUDJE BI POSTALI BOLJ SVOBODNI PRI IZBIRI SVOJIH ŽIVLJENJSKIH POTI (vstopanje in izstopanje na trgu dela, humanitarno oz. priljubljeno delo, prostovoljstvo) ter BOLJ USTVARJALNI (razvijali bi lahko več naših raznolikih osebnih potencialov),
- RAZMERJA in ODNOSI MED DELODAJALCI in DELOJEMALCI BI POSTALI BOLJ ENAKOPRAVNI IN DOSTOJNI ('kapital' bi pričel bolj ceniti človeške vire),
- LIBERALNI KAPITALIZEM BI SE SČASOMA SAMODEJNO PRELEVIL V SOCIALNEGA,
- POZITIVNO BI SE SPREMENILA SPLOŠNA DRUŽBENA KULTURA, ETIKA in VREDNOTE.

Z UVEDBO »UTD« BI VSI LAŽJE PREMOSTILI TEŽAVE PRIHAJAJOČE RECESIJE!
Revnejši bi lažje živeli, naša skupna potrošnja bi se povečevala, bogatejši pa bi lažje prispevali potrebna sredstva za revitalizacijo družbe – države in gospodarstva. LE KDO TEGA NOČE?

PODPIRAJMO UVEDBO »UTD« - VOLIMO STRANKO ENAKIH MOŽNOSTI SEM-Si!

Kandidatke in kandidati za poslanke in poslance STRANKE ENAKIH MOŽNOSTI SEM-Si
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13525
The Land of YaBB
Re: SEM-Si materiali za pomagat nabirat volilce - parlamentarne volitve2011
Reply #14 - 02.12.2011 at 20:21:51
 
boljš pozno kot nikoli
prelomna točka 5 in to Wink
u bistvu sploh ne vem kaj je še za filozofirat razen da vas vse še enkrat pozovem da podelite informacijo o tem, da obstaja tudi druga opcija ... opcija ki je tolk drugačna, da se ne sme pojavt na mainstream medijih ... 2 dni sm namreč stal na prešernovem trgu in sm ugotovu da je ogromen procent ljudi ki podpira in UTD in legalizacijo ampak niso mel pojma da sploh obstajamo ... ljudje sploh niso bli informirani in to je use kar je ... pa plačujejo naročnino za informacije (RTV)

tegale mogoče še nism dau
http://gape.org/2011/materiali.html

V preteklih 4 korakih smo poskušali poudariti svetovno-nazorska izhodišča, ki so v resnici skupna vsem ljudem - vse drugo pa nas bolj kot ne razdružuje in nam onemogoča potrebno povezovanje za skupno dobro.  Če smo bili ponekod malo predolgi, je to zato, ker na kratko (kot npr. v 1 minuti , ki je na voljo v TV soočenjih), ni mogoče spoznati človeka - tako se lahko reklamirajo le stvari - izrečene kratke všečne politične floskule pa dobijo svoj pravi obraz šele takrat, ko jih je treba tudi pojasniti - takrat šele vidimo s kom imamo v resnici opravka. Naši motivi za politično angažiranje na letošnjih volitvah izhajajo tudi iz naše ogorčenosti nad našim parlamentom - kdo nas zastopa in kako nas predstavlja - zaradi dosedanje nizke politične kulture, izkazovanja podpovprečnosti in primitivizmov  nas je bilo pogosto sram, da to počnejo tudi v našem imenu.

Vse to bi radi spremenili - in to znamo ter zmoremo - toda, ali lahko računamo tudi že na zadostno podporo somišljenic in somišljenikov glede na to, da smo bili medijsko povsem zamolčani?    

Če se strinjate z našimi razmišljanji o trenutni družbeni situaciji ter s postavljeno 'diagnozo' in ponujeno 'terapijo', nam lahko daste vaš glas zaupanja na predčasnih volitvah, ki bodo v nedeljo 4. 12. 2011.
Če si želite v zvezi s tem predhodno morda pridobiti tudi še 'drugo mnenje', vam enega že prilagamo tudi v priponki.  
V zadnjem, to je 5. koraku našega prizadevanja ustvarjanja 'prelomne točke', pa vam predstavljamo še NAŠO POSLANSKO EKIPO, in sicer nosilke in nosilce naših list kandidatk in kandidatov za poslanke in poslance:1. VOLILNA ENOTA - KRANJ (Idrija, Jesenice, Kamnik, Kranj, Radovljica, Škofja Loka, Tržič):

GOJKO STANIČ, prof.dr., pravnik in politolog  

Objavil je 42 knjig. Od leta 1989 je preko svojih zasebnih podjetij strokovno vodil 180 projektov lastninjenja, da so zaposleni prevzeli kontrolo nad svojim podjetjem. Večina teh podjetij, je zelo uspešnih. Razvil je strokovne rešitve na podlagi katerih je mogoče iz zasebnih virov v naslednjih letih odpreti preko 50.000 delovnih mest. V knjig Moč svobode septembra 2011 je razvil zamisel nove ekoistične družbene ureditve, ki presega delitev na delo in kapital in ustvarja pogoje za trajnostni način življenja človeštva.

http://www.gstanic.si

http://www.youtube.com/watch?v=OqoIKF4wg4M&feature=player_embedded


2. VOLILNA ENOTA - POSTOJNA (Ajdovščina, Ilirska Bistrica, Izola. Koper, Nova gorica, Piran, Postojna , Sežana)

ELENA PEČARIČ, univ. filozofinja in sociologinja kul. - predsednica STRANKE ENAKIH MOŽNOSTI SEM-SI in aktivistka brez meja

http://www.vest.si/2011/11/06/elena-portret-elene-pecaric/

Elena Pečarič je bila je začetnica in soustvarjalka neformalne skupine Youth Handicapped Depriviliged, iz katere je kasneje nastalo YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa, kateremu predseduje in kjer je od leta 2000 tudi redno zaposlena. V YHD-ju je zadolžena za stike z javnostjo in odgovorna oseba na projektu Neodvisno življenje hendikepiranih. Obenem je delovala kot soustvarjalka in voditeljica kontaktne radijske oddaje ˝Gastroskopija˝ na Radiu Študent, ki je potekala od leta 1996 do 2000. Že vrsto let je soorganizatorka številnih kulturnih dogodkov in prireditev, izvajalka izobraževanj neodvisnega življenja in teorije hendikepa ter sooblikovalka v akcijah, ki promovirajo solidarnost, spodbujajo sodelovanje različnih organizacij in razširjajo nov pogled na hendikepirane ter druge marginalne skupine. Je tudi sooblikovalka in koordinatorka mesečnih programov v klubu SOT 24,5 na Metelkovi.  
Projekti:
* soustvarjalka in uporabnica projekta Neodvisno življenje hendikepiranih
* aktivna pri projektu "Preobrazba storitev na področju socialnega varstva" (MATRA program)
* dolgoletna strokovna vodja programa Neodvisno življenje hendikepiranih
* avtorica knjige Eutropija (Založba Sanje, 2009)
* avtorica številnih strokovnih in poljudnih člankov in prispevkov
* predavateljica in mentorica študentske prakse na Fakulteti za Socialno delo
* aktivna udeleženka številnih konferenc in okroglih miz
* članica strokovnega odbora 1., 2. in 3. kongresa Socialnega dela
* avtorica treh prispevkov na kongresu Socialnega dela
* prejemnica nagrade za Dobro prakso na področju Socialnega varstva 2005
* bila je predsednica drugo-stopenjske komisije na področju Socialnega varstva
* udeleženka izobraževanja "Training the trainers programme", ki ga organizira Sklad Silva v sodelovanju z Univerzo v Leedsu
* soustanoviteljica društva YHD ter članica uredniškega odbora AWOL-Časopis za socialne študije in soorganizatorka številnih dogodkov in projektov v okviru društva YHD
Back to top
« Last Edit: 02.12.2011 at 22:25:19 by gape »  

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 2