Robi wrote on 07.01.2011 at 18:35:31: Quote:tale moj Resnični Stvarnik-Bog je po Robijevem domnevanju le nek obledel odsev mojega izgubljenega uma
Bošti.....
Čemu pa potem v tebi strah, če ni tvoj Bog le odsev lažnega jaza, ki si si ga ustvaril kot obrambo pred trpljenjem ?
S sočutjem lahko počasi razgradiš zidove lažnega jaza, ki si jih zgradil kot obrambo pred trpljenjem, in obnoviš resnični jaz. Vse strahove in nasilje lahko odstraniš z ljubeznijo, sočutjem in zdravljenjem.
A zato je pa potrebno pogledati globlje vase...Kot piše ML.
Ej, Robi, kak strah ? Ti sanjaš o enem strahu , kot Poet, in Omen in še kdo .
Vidiš, lažno odsevanje lažnega jaza je laž, ki ima "kratke noge" , je torej neobstojna, in obsojena na propad - slej ko prej .
Vidiš, o tem jaz nimam govora .
Jaz si nisem nič "ustvarjal" , temveč sem bil ustvarjen, od Stvarnika tako kot tudi tvoja duša .
Obramba pred trpljenjem ? Heh, če pa misliš , da sem res taka reva, da bi si moral "dajati obrambni zid iz peska , kot kak noj z glavo pod peskom" , potem si se pa že trojno zmotil, ne samo dvojno , ob vsej tvoji najboljši volji
Kaj pa če bi se ti polovico mojih "globljeuvidevnih" kratkih 16 let od mojega 37 letnega lajfa, probal tudi sam poglobiti približno vsaj polovico tako globoko , a ?

Lp + #