ego-3p wrote on 07.06.2010 at 15:44:55:Eh telo je vse kar mas dusa je skrito znanje v piksni pira duh pa em sile in to bos ko umres plus pa minus hohohoho
no nej bi bil to joke : )
Zanimiv link, ta tip je sodeloval tut v da secret ani : )
Zanimivo js sm se pred kasnim letom ravn to spraseval , kaj sem kdo sem , ok a sm moje telo ? ocitno ne ker je se nekdo tukaj ki rece jaz nisem moje telo , a sm um ? afkors not in tut nism moje misli niti moja custva , kaj potem ? energija a sm energija , nop nism energijo se da videt cutit ...kaj sm pol benti , in nekak se prsu do tega da sm vse to ampak ne samo in v bistvu je clovk cisti potencial haha : ) no in res tukaj je o tem tut govora : )
lp : )
Ja, čisti potencial oziroma nič otipljivega, oziroma zavest v katero je vsak trenutek vključeno vse kar se v danem trenutku izkuša. Z drugimi besedami: zavest je celotna soba v kateri sedaj tipkam in vse notri vključno z "mojim" telesom in telesnimi občutki in mislimi.
Ha! Pa še nekaj je zelo interesantno - če dobro pogledam, če res dobro pogledam, lahko vidim, da v vsakem trenutku obstaja samo 2d slika sveta. In potem vsak občutek, vsaka misel, vse, se občuti na točki 0, kjer je tudi 2d slika sveta. Potem pa seveda stopi na sceno um in ustvari občutek 3d oz globine, in se zdi, kot da je "moje" telo tu blizu in sem zatorej moje telo jaz sam, svet je pa tam "malo naprej".
Ampak v resnici je pa vsak trenutek samo 2d slika in vse emocije se izkusijo na točki 0, um pa ustvarja iluzijo "tu" in "tam". Tako da naposled pridemo do spoznanja, da je zavest "celotna slika", ki se je vidi v danem trenutku, in da "jaz", ki sem zavest, nisem telo ampak da je telo že vsebovano v 2d sliki, ki se jo gleda.
Torej če poenostavim: če bi sedaj v tem trenutku "umrli", bi se samo zamenjala 2d slika, ki se jo vidi. Recimo da bi ta 2d slika šla iz "sveta barv in whatever" takoj v stanje globokega spanca, kjer je zavest v počivanju, že nekaj trenutkov kasneje bi pa spet morda vznikla nova 2d slika, na kateri bi se videlo novo telo in preostali svet.
A je kdo lačno-žejen?