El Pesnik wrote on 07.05.2010 at 08:30:57:Tomaž, dejmo najprej razčistit, če telo sploh lahko sproducira zavest. Če se telo sploh lahko zaveda sveta, kar pomeni, da ima materija lahko zavest kar telo namreč je, kompleksna al pa tudi ne tolk kompleksna materija. No, a telo lahko sproducira občutek zavedanja, obstajanja, dej mi to povej, karamba!
Ajde pa ocistmo motno steklo

Glej kristalno!
Zivo telo- clovek= samozavedno
Kos elementarne materije- kamen= nezavedno
Kje je razlika? V kateri luknji tici zajec?
Tako clovek kot kamen ima EM polje, to isto polje je pri cloveku na tako visoki ferkvenci da mu recemo zavedanje, v kamnu pak na nizki ferkvenci- nezavedanje ista pasta samo druge ferkvence, vmesne clene flora in favna pa ni potrebe razlagati, ker je ze bilo to 1000X povedano.
Fora je v temu da mi nosimo v sebi tudi vse pod sabo, kamen ne more postati zavesten, clovek lahko kot kamen- nezavesten, njet probljem udaris z glavo v kamen in si nezavesten

, ce hoces biti na nivoju kamna

Po drugi strani pa lahko clovek pride v stanja ko neposredno zavestno izkusa kamen, objekt subjekt razpade, ni razlike med tabo in kamnom, lahko izkusas tudi enost z vsem vesoljem, ampak to izkusamo mi, ne nobena druga oseba ne sosedov pes ceprav so takrat tudi oni enost, ampak le ZATE, tvoj uvid tvoja izkusna v tvojem telesu.
Ne vem meni se zadeva zdi vedno bolj enostavna in nic misticna, drugace si ne predstavljam kako lahko sploh stojijo zadeve, ker ne morejo.
[/quote]
El Pesnik wrote on 07.05.2010 at 08:30:57:Pišuka, od kje nam ideje, da lahko neka kompleksna materija, ki je sestavljena iz popolnoma istih snovi kot vse ostalo v neživi naravi, kako naj taka stvar ustvarja zavedanje in občutek obstajanja - to je Hamlet po Hamletu!
DNK ni sestavljen iz istih snovi kot vse ostalo, to pa je tako, da ne mores narediti zivo iz nezivega, ker ce imas se naprednejso tehnologijo, vedno bos prisel do manjsega delca ki nosi informacijo, da ponaredis delec pac potrebujes koncno informacijo- nacrt, ampak ne prides do tega, ker ni koncnega najmanjsega gradnika, tako da bolj kot kaksen trden delec, je vse skupaj kot nekaksen zametek ferkvenc, tako vidim jaz svet kot nihanje vsega na dolocenih ferkvencah, o temu govori tudi teorija strun.
Pa tko se mimogrede:
Skoda za vse duhovneze je razocaranje, da je zavest vezana v sam DNK in ce ta dnk razpade pred reanimacijo, nas nasega zavedanja ni vec, nic angelckov, svetlobnih bitij in obiskov gospoda osebno.
Zalostno dejstvo (sicer za EGO) ane?

Mislis da se bojo verniki s tem kdaj sprijaznili? Bolje je v miru verjet v evolucijo duse, torej kjer si to zivljenje koncal napredujes naslednje zivljenje naprej, dokler ne brebijes materijalnega ovoja in naprej v nove nivoje juhej

L.P.