Alojz in Sandib wrote on 15.03.2010 at 22:10:54:Optimus T. Prime wrote on 15.03.2010 at 10:51:37:Alojz in Sandib wrote on 15.03.2010 at 09:59:36:OTP
Papagaja v Karantanskem emblemu-ponazarjata ponavljajoče življenjske cikle na drevesu življenja-Črn -Zlat- Črn-pad Zlat dvig-civilizacijsko dno in civilizacijski vrh --znotraj enega 28ooo letnega galaktičnega cikla. 14000 let tema 14000 svetloba.
Kar-gora Ant-star-Agniji-varuhi ognja življenja-
Karantanci!!Karantanski panter,ki ga nihče ne zna obrazložiti samo tale Alojz + knežji kamen,ki ga tudi nehče ne razlaga pravilno.Naši predniki niso bili -bebčki.
Viteza Parzivala v mitu o kralju Arturju- imajo tudi Karantanci-iskalec vesoljne resnice je ta vitez Parzival. Mnogi zadev sploh ne razumejo-kurčijo se pa tule na veliko!!

Mnogi(nihče) sploh ne razumejo mita o Kralju Matjažu, a to je največja personifikacija dobesedno ''Kralja sveta''-tega niti en narod razen Slovencev nima. Potem bodi pa vesel,da v takšni temi okrog sebe živiš!!!
Glej jaz vem de mamo slovenci vecjo danost kot ostali narodi ,...
Mit o kraju matjazu razumem ker sme ga raziskal.
kar se tice papagajev pa nimam pojam vem sma za panterja in se mi zdi da vem tudi kaj panter pomeni itd. tkao de malos em posikal tele reci smao papagajih pa nsim slisal nikoli.
Panter je simpel rec in lohak recemo de mso slovenci vojni anrod vojna nam ni tuja in smo vedno se borili azto pa je panter vec pa ne bom povedal.
K bi rad s emalo zivel.
Lp
Mit o kralju matjazu je ensotaven,. celo simpel,.
ko izves,..
OTP
Verjemi mi na besedo,da ti pomena črnega panterja-Karantancev sploh ne poznaš-ti misliš da ga -poglej ga dober in mi povej kaj vidiš v njemu-dober ga glej!!Potem ti bom jaz napisal kaj dejanjsko predstavlja panter na tvoj messeg.
Ravno tako ne verjamem,da poznaš vsebinsko mitološko sporočilo o Kralju Matjažu,ki je čisti slovenski mit,bolj pomemben kot vse,kar govori o nas Slovencih-mogoče mu je Trimužjat-Triglav edini blizu in dvanajst manujev ,ki s staroveško-''vedsko'' tradicijo opiše geografsko področje Slovenije, ko se s pravim imenom opredeli nosilca ponovnega razodetja na Zemljo.
Vedi preveč,da bi ti vse naenkrat obrazložil.Probal ti bom napisati messeg-na to temo!!
No tokole.
.......
Ko sme mel krvavitve in nism mogel iz polje vstati smemalo gruntal sej drugega ni bilo. Problem je bil v tem,.. .
Resno sme se vprasal kako lohakmajo vsi drugi mite sam mi ne. MIslim, kemtje kot mso, mislim kr neki. Pol sme videl ene videje na you tubu, in nekako semi je dzelo de mso slovenic malo vecji anrod itd kot sem mislil. Pol sem se dvignil ponoci in zacel kopati .......
.......
TOrej, prisle sme do tega da je slovenija bial precej vecja in mi ni ajsno koko ej to ratalo, toda nekako vem zakaj smo tako mali.
Tisti grm kranjske k je napisan in je na zastavi, si mislim de me je kar zrmazilo kos em videl dejasnki izvor.
joj
.......
Mit o kralju matjazu je bil enkako povezan z slovenijo in vojno. Hec nj bi ibl de nj bi ibl matjaz en navaden kmet neki nizekga. Nic visoekga. In pol je popidzil in anredil upor. No resno to so biel stale kot sme bralč. hec je bil v tem de so se v eni dolini zbrali in resno so popizdili. Pol pa je en kemt bodi ga treba izdal celo gruco. Pol so jih obkolili in pobili.
.......
....... ....... .......
Ko je matjaz padel so mu rekli Kralj matjaz in ko bo ponovno vstal ko mu brada zraste okol 9 okol mize pol bo stala ratala. Torej model je bil resen tip, obstaju je itd. Tok sem jaz do tega prisel. Pol sem nekako nehu iskati ker mi ej bilo logis.
Zele res ne vem ce bi tole reku toda bom napisal pa lepo rposim ne me ubit.
.......
Ne vem sicer koko je panter prsiel na nas prapor. To mi je uganka, nekako ne vem ce mamo panterje v sloveniji vem de mamo rise in medvede ne vem no. Hec je v tem, de v rusiji je isla knjig ak jo nocejo prevesti in jo skrivajo o Nasem rodu. Zelo tole resno recem.
Em,... nek zgodovinar je potegnil vse o nas ven, in pol je bila stala. Knjig anikoli ni izsla en izvod je baej se ok. Potem so jo prenesli v slovneijo in ne vem kje je in kako se ji rece. Dejstvo je de psie v njej kdo smo itd. Se husj edejstvo je de vse kar nas o zgodovini ucjjo ni res bolj ko beres vec vidis de ni res.
Pol gremo k bistvu.
.......
Torej! Em, ....... .
Panter je prijatlej vseh zivih bitij. Povdarjam VSEH TOREJ! Em,... resno pa ne mara zmaja.
Em, .............................. .
.......
Resno receno, zmaja ubije. Zakaj panter sme malo pogeldal emd zveri pol pa sel malo te zveri cekirati. Panter je najbolj divja in nora zival za boj. Tokole nekako.
Em , ....... .
Zveri imamo razlicne vrste in velikosti. Lev je neokreten in pride ubiti ozirma zlomiti plenu vrat ko levinaj tega en zmore. Gepard je najhitrejsi. Hijene morejo s epaziti vsi ker majo nahujse misce za drobiti vratove.
.......
Panter pa je najbolj srborit in nor v boju. On je v bistvu miren smao ko popizdi je najbolj divji premeten in nor ne vem kako bi opisal. Nekako krvolocen ozirma ko se te loti je noro. Pise de nej bi ta zival, ubila zmaja in bila samo sovrazna zmaju. .......
Resno sem dobil opis de nj bi nejv dah neki anredu zmaju ap en vem tocno kaj. MIslim de tudi porpavja zivali itd neki taekga oziram bolj pomebno je pisalo de naravi poamg aiin jo sciti itd. .......
Em, ....... resno tole mi je pa pol anredilo en velik spin v glavi. Filem je dolg 12 ur. Pol sem lepo to pregledal dvakrat in lepo sme pol krenil pogeldati karantaijo. Lepo sem videl nene neznane zastave itd. In veste kaj je zanimivo de je en karantanec nekej spremnil nase prapore. In to se do danes ni znano zakaj.
.......
Torej: ....... .
Osebno moje mnenje je, de je nekdo na tem svetu unicil zgodovino in nas ucil napak. To pomeni de je mogoce panter ostal nek cuden znak na eni krucevi cerkvi in to ej gorzno v celi nasi domovini. Torej nekdo ej toel vs epojebal in zbil. TOrej. Predpostavimo de smo bili veliki in de mso meli vojsko kar ni novo. Torej smo mogli v nasi zgodovini se boriti proti zmajem. Povedano drugace, ni novost de so dolocene frakcije unicile dolocene frkacije z unicenjem krlaejv in princev in tkao je dezela padla v last nekomu drugemu.
Torej,.. po mojem mnenju je panter neke vrste znak in simpel odpora nekoc mocenga cloveksega rodu. Dejstvo je de ne vem in me tudi ne zaniam ali smo bili takrat se obojespolniki kot govore zanusiji oziram ze loceni genetsko. Nekako je renso bilo na zemlji 7 ras kaznjencev. To pomni mogoce 7 kontinetov zapora itd. Babilon je tuki tudi not ker so ga zradirali. Torej.
Ce je karantanija bila nekaj kar je vredno imena pol ej bilo veliko. Nekako ni znano kako ljudje milijo o tem. Dejstvo je de smo slovenci ponosni na soje korenine in smo rpisli iz dreka krvi in tepeza ven. Zgodovina je zgodovina. In temu rpiemrno ni za dvakrat az rect ce bi si neko uzel cas in pogeldal tele filme in malo rpebskal tele zanek opzirma prebral uno knjigo k sme jo omenil. Pol mislim de bi hitro answ3el kako hudo foro med vrsticami. De smo se karantanci klali proti zmjem in pokusili domovino ubraniti rped njimi.
KDo so zmaji pa poglejte filem.
.......
Nor ali ne nor. To sem dobilko dva dni in pol nisem spal pol leta nazaj. Toko de v tem oziru je to moaj razlaga. O papagaju nimam blage. Sloveni ok to je to. Se mi pa zdi de tele reci niso tkao zamotane za razumeti. Mislim,.. ko sme isakl an you tubu sme videl dolocene nemske vojake ko so z italijani in partizani klali neke slovenek vojake ne vem kako ej bilo no: smao vem de ni neki cisto ok. In s emi zdi de mi v soli niso povedali nic,. Vem smao to de je bilo beli rdeci in partiazni. Polap s eznajdi. In VEDNo ko to dko nacen to temo sme tih k rit, ker kokr koli gobec odprem bi me napiszil kdo. Sploh nocem vedeti.
In azto sem tudi psutil vse tuki. Hec je v tem,.. slovenija je mjcken preblizu,.. ....... . Dolocenim mestom in azto bom raje gobec drzal in nic vec iskal. Se mi pa zdi ce sta dva panterja in grozdje al kaj je na sveti mariji nasi (cerkev) resno gor nabito pol mislim de ni vse tkoa kot milimo. In bi bilo re slepo uno knjigo za prebrati.
Se mi pa zdi, de slovani oziroma veneti nismo bili ene picke. In bi bilo res zanimivo toel rpebrati. Kot veste kajne ce malo geldate te filme, em,. smo slovnai rpisli cez doanvo in , no ne vem tocno vem sam de smo bili nekje v aziji. In semi zdi logicno ....... .
Po unicenju atlanticde ozirma drgac receno po unicenju lemurije in atlatide.
.......
No, sej vest ezgodbo o kaci v raju,.. ....... .
Ne vse jemati toko k psi epomislite malo. Pol so bili rpeziveli okol teh tock. In recmo pol mso mi iz lemurije. In to ej malo freki ke rsmo bili uponiki in je logis de mormeo pocrkati. No, ej ap res de mso s enamnozili in zato imamo boljs epotrebe po blondinkah in po rjavolasih ljudeh,.. .......
.......
Resno tega pa ne mislim razrpedati, tole boste pa smai mogli vzeti kak clvoeksi leksikon in malo rpstudirati mozgane pol pa rpedrkati s ekaj drugega z resoancno itd,.. sma to je druga zgodba in pol bost eprisli do dreka .. .......
.
In zato zgelda da smo uproabni.
kne
..
.......
Sem zaspan dolg psot grem dijo
Ce hoces ziveti mirdno ne beri, ne polusaj in ne misli. Smao porivaj se in uzivja.
Ce mislis brati misliti in geldati, pol vzemi tabelto ker kar bos odkril te bo tok zejablo de ne bos niti spati mogu ....... .
Mingrede za vse uen ljudi k ne mroej sapti dream maschine.
Poglejte si jo,..
No pa maste pol uganke resene
hehe
hehehehehe
........
.
Lp.