El Pesnik wrote on 27.01.2010 at 08:36:56:M.L. wrote on 27.01.2010 at 06:01:40:Kaj so pa prenosljive bolezni, kot so aids, sifilis in še več takšnih je. Ali niso to bolezni, ki si jih je človek pridobil/okužil z napačnim življenjem, tudi sladkorna, srčne bolezni in vse podedovane bolezni imajo skupni imenovalec v nepravem/napačnem/grešnem življenju. Tudi rak se podeduje, ali je njegov vzrok morda drugačen od ostalih, tudi ne.
M.L., zdaj pa upam da boš dovolil, da ti razsvetlim pogled na te stvari. Prvič, AIDS je bil umetno ustvarjen v laboratoriju, tisti ki so ga ustvarili ga nimajo interesa pozdraviti, ker prodajajo na milijone zdravil za AIDS in je to zelo profitno, poleg tega pa še desetka prebivalstvo, da ne omenjam, da je to posledica tega, da je človeški imunski sistem direktno napaden prek cepiv, škropil, toksinov v hrani in tako, če ne bi naš sam imunski sistem opravil z AIDSom po vsej verjetnosti.
Da ti še povem o raku: rak ni nič podedovan, nič od tega, zdravilo za raka že obstaja, italijanski zdravnik, ki je poštekal kaj rak je je bil zaprt za tri leta. Raka ne želijo ozdraviti, ker je to izredno profitabilen biznis. Če še nisi poštekal do sedaj: vse te bolezni ustvarja človek po človeku za izkoriščanje in trpljenje sočloveka in tu ni nobenega Boga, ki bi odrejal kdo bo za čem zbolel, samo človeška zloba. In še nekaj: če boš ti zbolel za rakom in nato verjel zdravnikom, boš preživel navkljub kemoterapiji in obsevanju, ne pa zaradi tega, to naj ti bo jasno.
M.L. wrote on 27.01.2010 at 06:01:40:Če bi ljudje živeli v ljubezni do bližnjega s tem pa pravilno in brez grehov, bi bolezen že najmanj po petdesetih letih izginila. Tako pa kako naj že z vsemi boleznimi bolani starši, spočnejo in rodijo zdravega otroka. To vendar ja ni mogoče.
Ljudje ne živijo v grehu, greh je ljudem vsiljen s strani zunanjih avtoritet, ki stalno pridigajo o ljubezni in pravilnemu ravnanju, delajo pa nekaj čisto drugega in za svoje interese.
M.L., ne izkazovat kako malo poznaš delovanje našega civilizacijskega sveta. Ne misli, da lahko koga učiš z uporabo istih pravil in prevar, ki so jih vsilili tebi in jih ti sedaj naprej prenašaš. Tu se boš znebil vseh iluzij, ki so ti jih prodali, naprej pa jih ne boš prenašal, ker ti ne bo dovoljeno. Sprevidi v kakšnem svetu živiš in ga nehaj podzavestno potrjevati in v njemu sodelovati prek neznanja in lastne zaslepljenosti. Daj no, saj si človek, saj nisi papiga, uporabi svoje višje kognitivne funkcije in imej malo hrbtenice, da se boš uprl tej korupciji "na visokih mestih".
Lp
Zakaj ne bi dovolil, da me razsvetliš, saj nisem Lojzek. Pa kaj potem, če je tudi aids umetno ustvarjen, a se potem mogoče umetno prenaša naprej? Dobro vemo, kako se prenaša. Če bi ljudje odgovorno in pravilno delovali in se obnašali, bi aids in njemu podobne bolezni že zdavnaj izginile, ker pa delamo nepravilno ali grešno, se bolezen prenaša in širi naprej.
Res je, da je interes kapitala čim več bolnikov, ker je v zdravstvu dober posel, ampak to ne opravičuje naše odgovornosti do skušnjav in slabih dejanj.
Naš imunski sistem bi z lahkoto opravil z vsako boleznijo, če bi se držali odgovornega življenja in ločili od ne pravega življenja. ( ne bom rekel greha, ker ne dojameš pojma greh ).
Bog vsekakor ne odreja, kdo bo zbolel, ampak vsak si sam določa svojo bolezen ali pa ima že prirojeno ali pa podeduje preko vzorcev načina življenja svojih staršev. Ko že enkrat zbolimo, je že pozno, vendar velika večina še takrat noče spregledati in spremeniti svojega načina življenja. A, ni to beg pred odgovornostjo in nadaljevanje in prepuščanje v vse vrste nepravilnosti, ki jih nudi brezskrbno življenje.
Da ne bo pomote, jaz nikogar ne učim in nikomur ne vsiljujem svoje vedenje, ampak čisto normalno, da se skozi debato razvije takšen konstrukt, ki pa mislim, da ni žaljiv in avtoritatoren. Veš, tudi jaz sem nekoč enako mislil, kakor ti, in imel veliko povedati proti tistim, ki so opozarjali na greh. Takrat še nisem dojel pomen greha, zato sem ga iz nevednosti ignoriral in mislil, da delam prav, takrat ko sem grešil. Vidiš, v tem je problem, samo v spoznanju, dokler človek nekaj ne spozna, lahko sto ali pa več let gleda vsaki dan, pa ne bo vedel kaj gleda. In kakšen je rezultat tega gledanja, enak je nič, kot da ne bi nikoli videl gledanega.
Greh je samo pojem in označuje neodgovorno in nepravilno delo, dejanja, ki jih človek počne, zato greha ne moremo potisniti nekam v ozadje in se ga kar tako znebiti. To ni mogoče. Edino, da opustimo nepravo delo, neprava dejanja, neprave misli, vse kar škoduje drugim in nam, le tako se lahko rešimo greha. Greh pa je samo duhovni pojem za slaba dejanja, če lahko to dojameš.
Slaba dejanja pa slabijo človeški imunski sistem, zato jaz pravim, da vse bolezni tičijo v grehu ( upam, da se že razumemo, kaj greh predstavlja). A, še nisi nikoli videl nekoga, ki ga je zaradi slabega dejanja, tako pekla vest, da je naposled zbolel, ali nekoga, ki se je pranajedal z razimi jedačami in pijačami in potem od tega zbolel. Ali od prekomernega popivanja dobil drugi ali še isti dan " mačka", a, ta maček mogoče ni bolezen. Ali niso vse to in še več, slaba dejanja neodgovornost in nepravo življenje, a ne poimenujemo vse to z pojmom " greh". Ni dovolj, samo misliti, da živimo brez greha in že smo brez njega. Treba se je znebiti slabih dejanj, slabih misli in zaživeti v pravi ljubezni do bližnjega.
Zakaj se ljudje tako bojimo besede "greh", nepravega in neodgovornega življenja pa ne priznamo za greh, zato ker se skrivamo pred resnico, s tem pa imamo samega sebe za norca. Zato, ker bežimo pred odgovornostjo življenja, nočemo nič slišati o "grehu", saj ta za nas ne obstaja v neodgovornem življenju, kakršnega mi hočemo.
Na koncu pa še o moji hrbtenici, ker jo že omenjaš. Če bi vsi imeli takšno hrbtenico, kakršno imam jaz, potem bi bil že danes raj na Zemlji.
No pa lep pozdrav.