aleks123
1
I Love YaBB 2!
|
Pozdravljeni, obema hvala za odgovor. Glede mojega osebnostnega profila moram povedat, da sta ga kar zadela. Še ena zanimivost se je pojavila. Sanje so bile v soboto. Sedaj pa resnični dogodek. V ponedeljek se je v službi pojavil gospod, ki sem ga poznal, pač priložnostno službeno. Lahko da sva se v obdobju, ne vem, sedmih let srečala trikrat in še nekajkrat v obliki tel.pogovora. Prosil me je za uslugo (čim hitrejšo rešitev njegovega problema) in sem mu pomagal. Tega človeka poznam (brez da bi ga srečal) še iz pripovedovanj prijateljev pred petnajstimi leti, ko je bil vplivni v določenem poslovnem sektorju in je na podlagi pogovorov prijateljev, ki so ga občudovali še meni utrnilo njegovo ime v spomin. Potem, ko sem njegov problem rešil sva se pač sproščeno pogovarjala, tako kot vsakič, od prvega spoznanja naprej, čeprav sva se samo parkrat srečala v življenju je bil pogovor sproščen, kot da se dobro poznava. Je starejši od mene, njegovi otroci so mojih let. Debata je slučajno nanesla tudi na podjetniško raven in je pripovedoval o »čudesu tehnike«, ki jo je želel pripeljat v takratno Jugoslavijo, a je ni. Tako sem mu tudi sam povedal, kako sem poskušal uresničiti idejo, a jo zaradi ostre (v primerjavi z EU) slovenske zakonodaje na tem področju ni bilo mogoče izpeljat. Zamisel mu je bila všeč in me je začel spraševati če razmišljam še kaj v tej smeri. Odgovoril sem, da še razmišljam in je še nekaj kar bi rad uresničil a sedaj si ne morem privoščiti iz finančnega vidika (majhni otroci, sem v tridesetih). Potem me je močno presenetil z izjavo, da ni problema, da finančno pokrije on, raje kot da ima denar na banki, normalno z pričakovanim donosom. Pojavil se mi je dvom, če ne misli »podjetniški maček« samo ukrasti idejo in jo sam izpeljati in dvom o moji ideji, če je sploh lahko zanimiva za trg in njega ali je neumna in smešna. Da se nekaj izpelje je bil celo bolj zagret kot jaz. Njegovi posli so še vedno dokaj močni ampak mislim, da nima več takih pogojev kot jih je imel. Mogoče je tudi to kaj povezano z sanjami? In da postaja zgodba okrog sanj še zanimivejša sem v torek dobil ugodno ponudbo za najem stanovanja na katerega sem ciljal že pred letom in pol. V tem času sem nekako stanovanjski problem rešil, me pa vseeno vleče k selitvi. Je mogoče to povezano z sanjami? lp
Aleks
|