Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 56 57 58 59 60 ... 68
(Read 192571 times)
Poet
4

Ljubljana
Re: Modeli pravičnejše družbe
Reply #855 - 09.03.2012 at 15:44:22

Alojz in Sandib wrote on 09.03.2012 at 15:23:21:
Poet

Kaj ti sedaj Tomaža ponižuješ s Tomažkom.Ti človek kaj žalega naredil? Ti pa mu delaš krivico! Kdo je sedaj bolj pokvarjen? KOga ti ponižuješ,saj si še ust ne upaš odpret, če se srečas pravimi deci.Zakaj, zato,ker boš celo življenje en sfrustriran, nevzgojen, zahrbten, neodkrit mamin sinček. Wink

Ej, veličina, če bi ti vsaj malo bral za sabo svoje tekste bi kaj hitro videl kdo je daleč najbolj nevzgojen in primitiven in sploh zahojen od vseh tu gori. Sam te s takimi pridevniki nisem obkladal, ker je to pod vsakim nivojem, pa vendar to očitno tebi ni tuje. Nekdo ti napiše en post v katerem se ne strinja s tvojimi nebulozami in takoj se ti začneš repenčit.

Jaz že vem v kateri družbi se ne splača bit in v kateri nima smisla odpirat ust, ker to tako ali tako že ti najbolje počneš, razpredaš do onemoglosti, kot da to potrjuje verodostojnost tvojih besed.

Tak da ne bi o tem kdo si najbolj zasluži pridevnik "primitiven" , "nevzgojen" in še kaj drugega. Farbaj ti raje take zgubljence, ki v tebi nekritično vidijo utelešenje mesije in se nekritično klanjajo vsakemu tvojemu klobasanju ala etrex, Tomaž, kateremu si sam rekel tomažek jaz ne.

Pa še glede neke moje mantre, ki mi jo pripisuješ: hej veličina malo ti spomin peša. Nisem nikjer rekel nič je obstoj, to ti skoz ven nekaj mečeš. Da pa ne boš še naprej klobasal ti rečem tole: nič je pred-obstoj. Tale tvoj obstoj s katerim si tako okupiran ti na koncu ne bo pomagal nič - vsak "obstoj" se vrne od koder je prišel, v nič, in tako naprej. Veličina velika, kaj bolj razumeš?  Shocked

Pa še nekaj ti nizko raslo bitje: vsakemu enkrat zmanjka potrpljenja za te tvoje "sočne" pridevnike. Malo se brzdaj ali pa zapri to svojo neverjetno butasto megalomansko  gofljo.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #856 - 09.03.2012 at 16:34:40

Nič je predobstoj. Če mi tole obrazložiš si genij. Torej je vse nastalo iz nič. In ti si pameten oz se imaš za normalnega??? NIČ je predbstoj. Poet res se moraš pokrit čez glavo.Če že bereš kakšne svete spise moraš vsaj pojme razumet.Sedaj te bom še bolj zajebaval.To pa samo zato,ker ven mečeš same bedarije. NIČ JE PREDOBSTOJ????

A to si razumel ko si prebral

AJIN -AJIN SOF OR - AJIN SOF??

Včasih niso razumeli akumulirano in realizirano vrednost,pa so si zadeve tako razlagar.Hkrati pomeni,da bog (vesolje )ni neobstoj.

Daj ti meni pričaraj iz nič ene dve tri kile možganov,da ti jih bom zlil v tvojo trdo bučo. Ti si pomirjen,Poetek bosopetek?  Grin Grin Roll Eyes Shocked Kiss

ŽE znanost ve,čeprav malo ve,da je vesolje nastalo iz proto meglice,ko je staro umrlo.Vsaj to načelo si znajo obrazložiti.Oni vsaj ne trdijo,da je vesolje nastalo iz NIČ dočim je Poetek tukaj izumil čist nekaj drugega. Smiley.

Poetek celo za Osončje pravijo,da je nastalo pred 4,6 milijarde let iz t.i medsončne meglice,ker ne razumejo gravitacijske konfiguracije medsebojnih masno-energetskih vezi znotraj  galaksije. Če hočeš pa res razumeti zadeve ti bom povedal,da ima Sonce energije še za cca 7 milijard let potem se bo tri milijarde let širilo.Da bi na koncu Jupiter kot bela pritlikavka nase potegnil vso ostalo maso osončja,ki jo je komaj 1%,da bi se osončje zopet samorodilo točno tu kjer je sedaj. Sonce samo ima 98%vse mase osončja.Bi rad še kaj vedel? Grin Grin        Po samozlitju bo minilo 2-3 milijarde let,da bi naše osončje (na Zemlji) lahko spet gostilo življenje.Take pametnjakoviče,kot smo mi danes.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #857 - 09.03.2012 at 21:19:08

titud wrote on 09.03.2012 at 13:37:33:
Reciva namesto sočutja rajš razumevanja za to, da ti zaradi let zmanjkuje potrpljenja. Predvidevam, da bi ga pri tridestih do poeta imel več, če bi se vajine poti križale tedaj. Na podlagi tega predvidevanja tudi apleiram na poeta, ki je sedaj v tridestih, da  iz sočutja pokaže več razumevanja za to, da ti do njega zmanjkuje potrpljenja.  

Človek naj bi z leti duhovno zorel in se tudi notranje vse bolj umirjal, zato je potrpežljivost odlika zrelega človeka. Mislim, da bi moral biti Alojz tisti, ki bi pokazal več razumevanja in potrpežljivosti do mladega človeka, kateri se pravkar podaja na pot zorenja in mu je še potrpežljivost nepomembna, saj še nima časa za potrpljenje. Sicer pa je poetova potrpežljivost že zdaj neprimerno bolj izoblikovana od Alojzove.

Če človek v zrelih letih nima potrpljenja in razumevanja do drugih, potem to kaže na velik napuh, samopašnost in veliko samoljubje tega človeka.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #858 - 10.03.2012 at 09:32:38

M.L. wrote on 09.03.2012 at 21:19:08:
titud wrote on 09.03.2012 at 13:37:33:
Reciva namesto sočutja rajš razumevanja za to, da ti zaradi let zmanjkuje potrpljenja. Predvidevam, da bi ga pri tridestih do poeta imel več, če bi se vajine poti križale tedaj. Na podlagi tega predvidevanja tudi apleiram na poeta, ki je sedaj v tridestih, da  iz sočutja pokaže več razumevanja za to, da ti do njega zmanjkuje potrpljenja.  

Človek naj bi z leti duhovno zorel in se tudi notranje vse bolj umirjal, zato je potrpežljivost odlika zrelega človeka. Mislim, da bi moral biti Alojz tisti, ki bi pokazal več razumevanja in potrpežljivosti do mladega človeka, kateri se pravkar podaja na pot zorenja in mu je še potrpežljivost nepomembna, saj še nima časa za potrpljenje. Sicer pa je poetova potrpežljivost že zdaj neprimerno bolj izoblikovana od Alojzove.

Če človek v zrelih letih nima potrpljenja in razumevanja do drugih, potem to kaže na velik napuh, samopašnost in veliko samoljubje tega človeka.

Pa lep pozdrav.

ML naprej se moraš ti pomiriti.Kdo tebe sili in kaj te sili,da ti RKC fanatik mene ocenjuješ.TVoj napuh ,je tako.Ti se imaš za zrelega? Ti si na nivoju otroka,ki hodi k verouku in vse verjame kar šliši.Potem pa sošolcem ven meče bedarije .Jaz pa vem ,ti pa ne.Daj ML ne se delat modrega ,če se ti očitno vidi,da si navaden fanatik. Rad bi tule pomirjal a v resnici se ti vidi,da igraš nekekega  'zabitega' in zaostalega modrijana. Grin Grin Grin ML zdi se mi,da ti beseda  BOg preveč prdi tam v
tvoji glavi. Grin Grin
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #859 - 10.03.2012 at 23:43:10

Quote:
Farbaj ti raje take zgubljence, ki v tebi nekritično vidijo utelešenje mesije in se nekritično klanjajo vsakemu tvojemu klobasanju ala etrex, Tomaž, kateremu si sam rekel tomažek jaz ne.

Pa še glede neke moje mantre, ki mi jo pripisuješ: hej veličina malo ti spomin peša. Nisem nikjer rekel nič je obstoj, to ti skoz ven nekaj mečeš. Da pa ne boš še naprej klobasal ti rečem tole: nič je pred-obstoj. Tale tvoj obstoj s katerim si tako okupiran ti na koncu ne bo pomagal nič - vsak "obstoj" se vrne od koder je prišel, v nič, in tako naprej. Veličina velika, kaj bolj razumeš?

Pa še nekaj ti nizko raslo bitje: vsakemu enkrat zmanjka potrpljenja za te tvoje "sočne" pridevnike. Malo se brzdaj ali pa zapri to svojo neverjetno butasto megalomansko  gofljo.

Poet
Kaj jaz nekriticno verjamem?
Mogoce v cikle? Mogoce to da ni zivljenje samo na zemlji? Kak mesija kje sem jaz to rekel, daj ne blodi. Jaz sem samo povedal, da je Alojz se najbolj razumno pojasnil zadeve, najbol jasno do zdaj.
Zgubljenost pa sam kazes z nebulozami o neobstoju kot predobstoju. Tudi sam bi rad slisal razlago tega.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #860 - 11.03.2012 at 10:14:08

Vse je že  obstoju samem.Ne vem zakaj Poet ne dojame,da vesolje vedno v dimenziji sedaj,kjer se cikli sami krožno vračajo ampak to ne spremeni dejstva da je vse zaobjeto v dimenziji sedaj.Npr.Sonce se navidezno dviguje 6 mesecev in 6 mesecev pada,ko zemlja kroži okoli Sonca.Mi smo kjub  vsemu v tej krožni izmenični menjavi  letnih časovS/J vedno samo v dimenziji sedaj.Za nas ni ne preteklosti ne prihodnosti,za nas je vedno izhodišče točka sedaj,ki nam omogoča miselno ovrednotiti čas- preteklost prihodnost. Wink
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #861 - 11.03.2012 at 21:23:29

Jaz cisto razumem kaj on s tem misli, o tem nicu- neobstoju namrec.
Ampak me jezi ker mu nic noces in ze ti predpise da si omejenec ki sledi nevem cemu. Je ze tako, da kar pisemo v fanaticnih izpadih, smo to globoko v nas mi sami, neozavesceni.

Jaz to ciklicnost cisto razumem, razumem tudi ta nic, Poet pa me obsoja da to slepo verjamem.

Poet je imel tisto zloglasno spiritualno izkusnjo in zdaj se je pac zapicil v to.
Ocitno pa ne ve pa da se s tem bori sam s sabo, saj ni se dojel da cim zacnes razmisljat o tem, kaj sele filozofirat, si se ze cisto izgubil v tem in dosegel ravno kontra efekt od zeljenega.

On govori o neobstoju- nicu, ki ga lahko recimo primerjamo z praznim prostorom ali tisino. Je hkrati nic in hkrati vse. Prazen prostor recimo omogoca materijalnemu da je, a je hkrati nic, kot recimo tisina omogoca zvoku isto. Za prazen prostor ne moremo trditi da ga ni, normalno v temu prostoru se ve da je tudi EM polje, zrak itd., zato se samo rece "prazen", lahko pa si predstavljamo to praznino- nic v ozadju. Ceprav ga nic ne definira in hkrati ga definira ravno nic sam. Zanimivo Smiley A hkrati hodis po tankem ledu v teh debatah, zaradi nerazumevanja drugih.
Bolj simbolicno lahko primerjamo z praznim papirjem, ki je nic na katerem je narisana slika. Zato naj bi verjetno tudi bil predobstoj.

To je tudi odlocilnega pomena pri meditaciji, kjer prazen prostor predstavlja misel brez vsebine, kot smo se ze pogovarjali. No Poet se je zgleda mocno navezal na to izkusnjo in zdaj mu ne da miru.

O tej temi je pravzaprav razen osnove, brezveze debatirati, ker se tezko najde besede za to, vse je bolj simbolicno in se nahitro zamotas, te ljudje ne zastopijo in podobne nevsecnosti, kar lepo dokazuje ravno Poet.

Tako jaz razumem Poeta in nimam nic proti njemu in proti njegovemu razumevanju, upam da se bo tudi sam malo umiril in prenehal z njegovimi neargumentiranimi napadi.
Ce ze kdo napada bi bilo lepo, da vsaj argumentirano napada.
Ce se ze ne moremo zadrzat tega, bodimo vsaj fer.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ego-3p
5

Reply #862 - 12.03.2012 at 09:54:01

Dejansko dojemanje neomejene svobode v kateri se svet dogaja in katera si tudi sam  ni izkušnja ki je memorizirana in s tem zahteva primerjavo odnos in zopet iskanje .
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #863 - 12.03.2012 at 11:42:50

ego-3p wrote on 12.03.2012 at 09:54:01:
Dejansko dojemanje neomejene svobode v kateri se svet dogaja in katera si tudi sam  ni izkušnja ki je memorizirana in s tem zahteva primerjavo odnos in zopet iskanje .

To Poe non-stop počne.Išče razlago,ki je nič drugega kot stanje biti v sami izkušnji. Grin Grin Cool
Back to top

IP Logged

Poet
4

Ljubljana
Reply #864 - 12.03.2012 at 12:17:01

Alojz in Sandib wrote on 12.03.2012 at 11:42:50:

To Poe non-stop počne.Išče razlago,ki je nič drugega kot stanje biti v sami izkušnji. Grin Grin Cool

Mutolog, kakšno razlago jaz iščem? Jaz ravno ne iščem razlage, ampak sem proti vsem razlagam, katere pa ti tako vneto stalno daješ na plano. Ravno ti si najbolj za razne razlage, za katere smatraš, da ti bodo razsvetlile tvojo bit, kaj se zdaj sprenevedaš?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #865 - 12.03.2012 at 15:10:55

Poet wrote on 12.03.2012 at 12:17:01:
Alojz in Sandib wrote on 12.03.2012 at 11:42:50:

Mutolog, kakšno razlago jaz iščem? Jaz ravno ne iščem razlage, ampak sem proti vsem razlagam, katere pa ti tako vneto stalno daješ na plano. Ravno ti si najbolj za razne razlage, za katere smatraš, da ti bodo razsvetlile tvojo bit, kaj se zdaj sprenevedaš?

Poetek

Tvoj osnovni problem v življenju je,da si skozi svojo izkušnjo v sebi  zgradil mišljenje,da si pa ti nekaj posebnega. To je vsa resnica o tebi.Stavim,da bi vsak ki te pozna povedal ravno tole o tebi. Ti si pacient,ki misli,da je enkraten. Grin Grin
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #866 - 17.03.2012 at 10:43:48

Zanimivo je spremljanje piara neoliberalcev in zagovornikov svobodnega trga o obveznem spoštovanju pravne države. Sedaj, ko so nam nabutali neživljenske, parazitske zakone, trobijo, kako jih moramo obvezno uresničevati in spoštovati. Izgovor najdejo v finančni krizi, ki pa je nastala prav zaradi teh parazitsko neetičnih zakonov. Preko zakonov uveljavljajo strahospoštovanje. Strah razjeda našo družbo in ljudje v strah verjamejo, kot v dobro. Kje je zdrava pamet, ki pomeni opče dobro.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #867 - 17.03.2012 at 13:38:11

Quote:
Zanimivo je spremljanje piara neoliberalcev in zagovornikov svobodnega trga o obveznem spoštovanju pravne države. Sedaj, ko so nam nabutali neživljenske, parazitske zakone, trobijo, kako jih moramo obvezno uresničevati in spoštovati. Izgovor najdejo v finančni krizi, ki pa je nastala prav zaradi teh parazitsko neetičnih zakonov. Preko zakonov uveljavljajo strahospoštovanje. Strah razjeda našo družbo in ljudje v strah verjamejo, kot v dobro. Kje je zdrava pamet, ki pomeni opče dobro.

DA bi tole papagajčki dojeli Igor se morajo še najmanj desetkrat roditi.
Paraziti delajo zakone zase. J jim jaz mater.Dober napisano Igor.! Smiley
Lp,Igor

Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #868 - 17.03.2012 at 14:00:01

Problem je, da smo imeli ministre, ki so bili v bistvu piar parazitov/lopovov/kriminalcev. Lažje je biti piarovec, kot pošten človek.

Ko ti predsednik reče, da je biti ovaduh prijateljev v dobro države, katero sestavljajo prijatelji, vemo, da smo etično na psu.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #869 - 17.03.2012 at 18:20:23

Quote:
Problem je, da smo imeli ministre, ki so bili v bistvu piar parazitov/lopovov/kriminalcev. Lažje je biti piarovec, kot pošten človek.

Ko ti predsednik reče, da je biti ovaduh prijateljev v dobro države, katero sestavljajo prijatelji, vemo, da smo etično na psu.

Lp,Igor

Si videl to jeguljo od Meršola.Turk je isti,njegov brat je pokradel pol Slovenije na Elektro sedaj pa v parlamentu svet. Černač je minister za okolje,po občini pa govorijo da je podkupnine pobiral za zazidljiva zemljišča in spremembe namemnosti zemljišč. Pezdeti nas vodijo.Tamali Cerar govori o pravni državi ko so tajkuni kradli pa ni imel ene besede,da bi jih orakteriziral kot mafijo,ker se boji za svojo parazitsko rit in stolček.Ko pa mali človek naredi greh  za 123 evrov pa barabe parazitske kar v zboru pojejo kako je treba spoštovati pravno državo.Marš golazen parazitska. Angry Potem pa govorijo Slovenci smo najbolj samomorilen narod-normalno če te paraziti,ki prilezejo na oblast izdajajo.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 56 57 58 59 60 ... 68