titud wrote on 07.03.2012 at 15:50:05:miha- wrote on 07.03.2012 at 15:15:07:
hhehhe......
1. jaz sem prepričan, da neveš kaj je to prosti trg.
2. neveš , kaj je to suženjstvo, prosim poglej v slovar.
3. UTD je oblika suženjske države. Torej, nekdo more dat denar v skupno blagajno, da se izplača UTD. Imenujmo te ljudi "plačniki". "Dobitniki" so ljudje, ki prejmejo UTD. Torej sklepam da vsi.
Plačniki nimajo izbire sodelovati v sistemu UTD . Vzeta jim je svobodna volja, tako kot SUŽNJI nimajo pravice izražati svobodne volje na področjih svojega življenja. Recimo da so davki 50%. To pomeni poenostavljeno , da je 6 mescov življenja plačnikov vzeto od njih, in pripada državi. V tem času nimajo pravice do "plačila" svojega dela (ker gre za plačilo UTD ostalim) in so po definiciji sužnji pol leta na leto.
Precej očitno je, da ta sistem ni primer nesuženjskega razmerja.
Prosti trg je točno to, za kar se med sabo zmenimo, da prepustimo urejat prostemu trg. Že etimološko dodatek 'prosti' pomeni, da je prost od tam naprej, kjer ni več omejen/podrejen. 'Prosti/svobodni' nikakor ne pomen, da je nujno vseobsežen/neomejen, ampak da je tam, kjer je, prost in svoboden, ker optimlano lahko izpolnjuje svojo družbeno poslanstvo samo pod pogojem te svobode/prostosti.
Plačniki pač sami sebi že zdaj palčujejo utd v obliki plač, vsaj 3/4 delavno aktivne populacije. Če tud drugim, to itak počnejo v drugih oblikak že zdaj, pa ne iz kakšnih prisiilnih držvanih razlogov, ampak čist iz sebičnih, saj s tem vzdržujejo vsaj 1/4 populacije na eksistincilanem minimumu iz čist tržnih razlogov: kot vsaj minimalne potrošnike in kot rezervno/odvečno delovno silo, ki znižuje ceno dela.
1. Plačniki proporcionalno plačujejo še za tiste, ki ne dajo dovolj v skupno blagajno. Če bi vsi dali dovolj v blagajno, sploh ne bi rabu UTD:). Torej vsi plačniki plačujejo UTD še za druge.
hahaahah tak si k RTV. K ti dajo prostovoljni obvezni prispevek:)
2.Plačilo seveda more bit prisilno, kajti drugače sistem ne bi deloval.
3. Torej ti praviš v imenu plačnikov, da je ta sistem dober za njih in da to plačujejo z sebičnim namenom.
a)A si njihov gospodar in oni tvoji sužnji?
Če oni niso tvoji sužnji, zakaj se ne morejo sami odločit kaj je dobro za njih in kaj ne? Zakaj more avtoriteta diktirat ukaze ljudem, kaj je za njih dobro in kaj ne.
Zakaj se nimajo pravice svobodno odločit, ali je UTD dobro za njih ali ne?
Če posameznik nima pravice odločat o temu, kaj je za njega dobro, je vzeta njegova svobodna volja in s tem postane ta posameznik suženj.
b)In še naprej:
tudi če to, kar ti mislis dejansko JE dobro za njih(AMPAK NI),vseeno , predpostavimo da JE dobro za njih(čeprav ni), nimaš pravice silit ljudi v nekaj, česar nočejo, z razlogom ker je to za njih dobro.
Analogno na enostavnejem primeru:
Zakaj nas potem država ne sili jest zdrave hrane?To je dobro za nas? Zakaj nam ne diktira to?
To je očitno dobro za ljudi, torej zakaj tega ne dela?
ZATO K NIMA PRAVICE ODLOČAT(na temu področju, hvala bogu) O ŽIVLJENJU LJUDEH.
Če jaz hočem jest pomrfi, ga bom pač jedu!
Ker to je moje telo in jaz nosim posledice svojih dejanj. Kaj za vraga ima država tu pravico ni govorit kaj lahko jem in kaj ne?
In tudi če sebi škodujem, IMAM TO PRAVICO.Zakaj?
ZATO KER JE ŽIVLJENJE MOJE IN SAMO MOJE IN NI LAST DRŽAVE ALI DRUGIH LJUDI. In recimo tukaj je spoštovana svoboda ljudi. Zakaj ne bi bila svoboda spoštovana na vsem področju? Zakaj bi moral imet na področjih diktaturo oz. obliko suženjstva? Spet vprašanje ideologije. Eni verjamete v suženjstvo, jaz pač ne.
Pa nej nam potem država še predpiše, da moramo telovadit 3x na teden. Telovadba je zdrava za nas. Od danes naprej morajo vsi telovadit!. Če ne telovadite, greste v zapor.
Po isti logiki lahko samo naštevam, če je UTD res dober, potem so vse te stvari dobre: dajmo ljudem predpisat kaj smejo jest in koliko, in koliko morajo telovadit.
Ker na srečo ljudje niso tako nori, da bi to sprejeli, zakaj naj ne bi imel posameznik svobodno voljo biti udeležen v sistemu UTD ali ne.
Če lahko prostovoljno odstopil iz plačila UTD, bi sistem propadu.
Povzetek: Zagovarjanje suženjstva z argumentom, da je to dobro za njih enostavno ne zdrži iz 2 razlogov.
1)krši svobodo
2)v tvojem primeru, to kar ti mislis da je dobro, pač ni dobro:)
Zarad mene si ti lahko udeležen v tem sistemu. Če je tok dober, boš imel prostovoljce, ki bodo kar sami uletavali v sistem - če je tok dober. Ampak v resnici je tako slab, da je treba prisilit ljudi da deluje:)
Torej jaz ti ne preprečujem, sam zahtevam da pusti meni(in vsem ki mislijo isto) svobodno izbiro