gape wrote on 22.02.2012 at 17:19:23:miha- wrote on 19.02.2012 at 16:50:14:gape hudoooo , v risanki:)
zdej, kar je malce zavajoce je to, da FED je kao privaten, samo v resnici je tvor vlade....
Privaten je v smislu, da je neodivsen od političnih odločitev.
Naj bi bil, ampak v resnici tudi to ni.
risanka je kr huda
so jo nardil ti modeli k south park
da bi oni vedl slabš kt ti, kr mal dvomim ... da ne govorim o useh ostalih ki so doktoriral na to temo ...
zarota je dogovor usaj dveh proti drugemu ...
banke niso zgubile nič leta 2008
one so ferme
dobil so lastniki kapitala
ferme u zameno za neodplačane pufe
pa bajte
pa aute
banke so orodje, enako kot denar
davki v ameriki - na tak način kot so zastavljeni - jih ni treba plačevat ...
skratka je super film, tud če kašno zadevo poenostavi nekoliko ... ni problem
kot si reku - ni fed od države - čeprow u bistvu je - ampak u bistvu bistva pa ga furajo posamezniki ... ki majo svojo agendo
ja, preverjujem dejstva, kot vedno:)
Zdi se mi da je malo zarotniško naravnana in pa malo "izkrivljena".
Kot prvo, rek od rotschilda se glasi
http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/m/mayeramsch178084.html"Give me control of a nation's money and I care not who makes her laws."
V risanki pravi namesto "money" , "wealth". Kar je čist neki druzga v kontekstu.
Ok sem ter tja je malo tko, treba vzet z rezervo, samo glavna ideja je pa ta prava. Proti TEMU je treba protestirat. Če bi mel pošten denar bi pol težav odpravl.
še neki o free marketu, tisti ki ne veste kaj to je..
"A free market society is one where no individual may initiate violence against another individual. In other words, all exchanges in a free market are made voluntarily. "
"violence" misljeno kot prisila sodelovati v ekonomskem dogovoru, kjer nočeš!
Torej država nas sili biti udeleženi v ekonomskih modelih, hočemo ali ne. Torej država vrši nasilje nad našo svobodno izbiro. To spodkopuje našo svobodo in je oblika suženjstva.
Kaj je bistvo? Naj država naredi tak sistem, da bodo ljudje PROSTOVOLJNO hoteli biti udeleženi v sistemu. To bi pomenilo da je sistem pošten. Dokler je pa prisila, je pa nepoštenost.