Quote:sem res malce pošpegala v mojo sanjsko bukvo
www.kupid.com/dchat/icon_smile_tongue.gifptica - bitje zraka, razlagamo jo duhovno-duševno, pripada mislim, ki polnijo naš vsakdanjik oz. duševnost nasploh.
ptičje gnezdo (v mojih sanjah se pojavi 2x) - če je uničeno, razdrto (kot v mojih sanjah) - nekdo, ki ga cenimo nam bo obrnil hrbet
in to se je potem naslednji dan celo res zgodilo
www.kupid.com/dchat/eek.gifsedaj ne vem ali naj bom vesela, ker sem v sanjah prejela svarilo o prihajajočem dogodku ali pač naj bom žavostna, ker se mi je ta dogodek moral vseeno zgoditi

je nekaj na sanjah
www.kupid.com/dchat/icon_smile_approve.gif Joooojjj, pa nisem imel v mislih sanjskih bukev !!??? Sanjske bukve ti mogoče lahko pomagajo s kakimi asociacijami, ne smeš jih pa brati kot kake šifrante, kakor so zasnovane. Treba je vzeti kako bolj resno stvar v roke, Chevalier-Gheerbrant Slovar simbolov ti priporočam, tam najdeš arhetipske vsebine. Na subjektivnem nivoju pa se moraš sama vprašati, kaj ti določen simbol pomeni. Naše interpretacije, ki si jih tu privoščimo, bazirajo na kolektivnem zavednem, ki pri večini deluje na predzavednem nivoju in tudi na nezavednem (tu bi sanjske bukve mogoče bile deloma uporabne, vendar s hudo rezervo). Se pa da stanje duha družbe in raznih družb, združb, skupin videti, če imaš izkušnje in intuicijo. Arhetipske vsebine so nekaj čisto drugega, gre za zgodovinski pomen določenega simbola, za kolektivni spomin, ki je nekje v nas ali pa pride k nam od bog ve kje. Tudi v pripovedkah in pravljicah najdeš odgovore na arhetipske pomene simbolov.
Recimo moj subjektivni pogled na ptice: je žival,ki za razliko od drugih obvlada letenje, sposobna se je dvigniti od tal in tam relativno varno (odvisno, ali je ujeda ali kaka revica ptičica) jadrati, tamg or ima lep razgled in možnost, da vidi večjo površino od nas, ki smo prikovani na zemljo. Dom ptic je gnezdo, mesto, kjer spijo, počivajo, se regenerirajo in imajo potomce. V teh stvareh lahko vidiš kak simbolizem. Tvoj subjektivni pogled se verjetno razlikuje od mojega. Kakšenj e tvoj odnos do ptic, kaj je zate pri njih pomembno, kakšne so tvoje izkušnje znjimi,mogoče gre celo za objektivni nivo, če imaš takega ptiča ali si ga imela alipa si ga želiš imeti, mogoče tisanje želijo sporočiti nekaj v zvezi s konkretnim ptičem.....? Mogoče te sanjski ptič spominja na kako osebo,.... Treba se je malo izprašati,ne pa iskati odgovore v sanjskih bukvah....
Tvoja pripomba, da ti je nekdo obrnil hrbet, kaže na tvoje naivno zaupanje ljudem, ki jih sploh nepoznaš. Mogoče gledaš ljudi preveč emocionalno in ti to megli pogled in si preveč zaletava. Domnevam, mogoče se motim, da ljudi hitro obsojaš s površinsko moralo in se ne trudiš razumeti, zakaj hudiča je oseba tako odreagirala ? Če bi človeka bolje poznala, bi poznala njegov način funkcioniranja in te ljudje ne bi mogli tako na lahko presenetiti, ker bi znala predvideti. Če poznaš način funkcioniranja človeka, ga tudi ne obsojaš s tako intenzivnostjo, ker veš, da pač takšen je in dela kar zna.
Na pretirano emocionalne reakcije kažejo sanje, kjer drviš z avtom, kjer si na nekih nemogočih vzpenjajočih poteh. Emocije so nekaj normalnega, vendar so posledica našega vrednostnega sistema, ki pa je duhovne narave. Bolj je človeku neka stvar pomembna, bolj emocionalno odreagira. Verjetno boš morala prevetriti svoje vrednote in si jih malo pobliže pogledati, kako vreči stran, kako zamenjati, kaki na novo določiti pomembnost, kako na novo pridobiti,...... Namen emocije je adaptivne narave; prilagoditi okolje sebi ali prilagoditi svojo notranjost okolju. Ker je okolje in ljudi težko spreminjati, je bolj pogosto potrebno spremeniti kake svoje poglede. Premočne ugodne in neugodne emocije so lahko nevarne. Povzročijo lahko neumne reakcije, akcije, dolgoročno pa povzročijo tudi kake psihosomatske bolezni.
Celo življenje se učimo in smo v nekih fazah transformacije, jebi ga !!!