Oldio wrote on 30.09.2008 at 20:45:31:V članku je po moje daleč premalo povdarjeno, kaj lahko naredimo na kratki rok. To je detabuizacija sexa pri rosno mladih, od vrtca napej. Otrok mora biti v stanju prepoznati zlorabo in to povedati nekomu, ki bo ukrepal. Slednje pa je druga stvar, ki jo je treba narest.
Žau je situacija katastrofalna, članek sem poslal cca 20. sodelavcem, reakcij skorajda ni bilo. Eden se je čudno smejal in govoril neumnosti, drugi me je pa v zaničljivem smehu vprašal, če sem že začel delati otroke - jih namreč nimam. Itak pa, reakcije tu na forumu in sodelavcev potrjujejo tehtnost članka.
Ej ti, Oldi, kaj pa če človek s svojo lastno svobodno voljo IZBERE, da bo verjel tabuizaciji sexa? Saj vsi tega ne sprejmejo, jaz recimo tega nikoli nisem sprejel, ne vem zakaj so morali drugi, to se raje najprej vprašaj preden greš brat članke butastih in malo manj butastih ljudi, pa še kaj za povrhu, jeli.
Oldi, Oldi, namesto da vidiš Hudiča v svetu se raje vprašaj, kaj imajo ljudje od tega, da želijo videti Hudiča v svetu (vsega grozno groznega v svetu Hudič je prispodoba

) - ker a se ti ne zdi da butasta človeška raja prostovoljno nase sprejme določe zadeve, in potem tudi prostovoljno jamra kako naj je hudo? Tako kot tebi sedaj, ko vidiš da ni nič prav v svetu in si ves nesrečen na stara leta. Ne razumeš koncepta svobodne volje in kaj človeštvo sploh počne za Zemlji - počne pa ravno tisto kar se sedaj dogaja - izkuša stanje kozmične teme kjer ni čisto nič prav, ampak povsem prostovoljno, koliko dolgo pa spet zavisi od vsakega posameznika.
Z drugimi besedami, Oldi: svet vidiš skozi projekcijo lastne teme. Skuliraj se.
Bok