Poet wrote on 07.08.2008 at 17:27:49:Poet wrote on 07.08.2008 at 13:55:32:Bamby, preveč si stvari jemlješ k srcu. Moj namen ni bil nekomu, ki ne "razume" "pojma" 'sokratno' povedati, da ne ve, da nič ne ve. Ja, sem pogledal v SSKJ, ni niti "sokraten" niti nič od nič, to smo skonstruirali zgleda čisto po jezikovnem občutku, kjer se "sokratno" sliši kot "vse se dogaja hkrati" - smislu "so-krat-ni-pojav-nečesa-drugega".
Tak da to je tista razlaga, najbolj hecno pri vsem pa je bila tvoja silna "resnost" pri tem vprašanju, kot da bi na vsak način hotel razlago, recimo če si zdele zmislim neki kot "gnojmarela!" in bi ti uletel s svojimi vprašanji kaj za hudiča je "gnojmarela!" - a je to za gnoj kidat, al je to marela, ki štiti pred dežjem, ki je gnoj ali pa je to nekaj tretjega kot recimo marela, ki je zrasla iz gnoja. Evo, tako je to.
Živeli!
Bamby
Tako kot v zgornjem postu, tako tudi v spodnjem!
Dajte si vzeti malo dopusta od sebe - to je od svoje lastne osebnosti.
Poglej, in to mi svetuje nekdo,
ki je tako poln samega sebe, da se mu zdi pomembno citirati samega sebe, hahaha, malo smeha, da mi ne boš očital resnost, pa še smajlija

ah še enega
Poet wrote on 07.08.2008 at 17:27:49:Predstavljajte si, da je nimate in da kot nebesno lahek kolaček lebdite prek vesolja. Kak fino, a ni res?
Ne fino, ni res ampak je bedasto.
Prvič: ne vem koliko tehta nebesno lahek kolaček ali 0,1 N ali 1 N ali mogoče več? A ti ni ravno Alojz, ki ga nenadoma tako občuduješ in mu kot priden kuzlič "ješ iz roke" nakazal, da se je potrebno zadeve lotiti znanstveno. Torej dal si premalo podatkov.
Drugič: Ne vem kako naj bi nekdo lebdel prek vesolja, pojma nimam.
Tretjič: Ne vem zakaj naj bi nekdo, ki ga je narava namenila, da hodi po zemlji lebdel preko vesolja, preko žimnice Dormeo (TM) že mogoče ampak preko vesolja? ccccccc.
Četrtič: Nisem kot kolaček.
Petič: Če iščeš popolnost kar v bistvu pomeni, da iščeš resnico bi lahko vedel:
Resnica niso stvari kakršne naj bi bile ampak stvari kakršne so.Torej, ti Poet, popolnosti oz. resnice ti Poet ne boš našel, če se boš pretvarjal, da si kot kolaček, tudi ne, če se boš pretvarjal da si kot nebesno lahek kolaček.
Do resnice boš ti Poet najlažje prišel, če stanja ne boš na silo in s sugestijo spreminjal ampak boš pustil zadevo tako kot je v resnici, torej, da boš lepo ostal to kar si, to je en navaden tepec.
Poet wrote on 07.08.2008 at 17:27:49:No, potlej pa tudi sprevidite, da je vsak človek sam sebi sokraten bog in človek obenem!
Kaj je
človek vem, kaj pa je
sokraten bog pa pojma nimam. Še za navadnega boga mi ni čisto jasno kaj naj bi to bilo zato mi je še toliko manj jasno kakšen neki naj bi bil
sokraten bog.
In če vzamem v obzir Bool-ovo algebro morata biti izpolnjena (oba) pogoja na obeh straneh logičnega operanda IN:
A = človek
B = sokraten bog
Torej:
Da sprevidim mora biti A IN B
Torej, če izpeljem tvoj stavek je jasno, da ne morem sprevideti, ker ne vem kaj je to
sokraten bog.
Poet wrote on 07.08.2008 at 17:27:49:Ko boste to spoznali, boste videli, da je preteklost vselej bela, četudi je še tako rdeča ali pa črna.
A te ni Alojz učil, da preteklosti ni?