Ena od velikih neumnosti, ki jih opažam v svetu je tudi tale naslednja:
Športnik leta in leta dobesedno muči in trpinči svoje telesce, se odreka ne vem čemu, tekmuje sam s sabo in z celim svetom, da bo ja prvi, da bo ja osvojil medaljo, tekmovalnost mu gleda že iz vsake pore in kaj se zgodi potem? Potem pa ta športnik osvoji nek turnir ali pa medaljo na olimpijskih igrah in izjavi naslednje: Joj, jaz se še ne zavedam prav dobro, kaj se mi je zgodilo. Joj, postal/a sem olimpijski prvak/inja a se v tem trenutku sploh še ne zavedam, kaj sem dosegla, po mojem me bo zadelo čez par dni, tednov, mescov, ne vem. Ampak res je, ne zavedam se še sploh kaj sem dosegel/la!!!!!!!

Razlaga je naslednja: vsi ti športniki živijo v iluziji tekmovalnosti, da je "dobro" če človek tekmuje proti človeku. In potem leta in leta trenirajo, se odpovedujejo ne vem čemu, so pod stalno napetostjo ali jim bo uspelo ali jim ne bo, in na koncu ko vendar po silnih pritiskih le osvojijo "nekaj" vidijo da je osvojen naslov ali medalja le megla!!!! Ko jo le osvojijo, je to tako "prazno" in sploh ne obstaja, da vse kar ti bebci lahko izdavijo je: se še ne zavedam, kaj sem osvojil. Kaj sem naredil, zavedal se bom šele čez nekaj dni, tednov, etc.
To je taka idiotska traparija, da bi nekdo moral povedati tem športnikom kako zavedeni so!!!! Prvič se znotraj človeškega rodu naredi pregrada - človek tekmuje proti človeku in od tu izvirajo vse vojne in zlo in bedarije tega sveta, potem pa ti športniki niti toliko lastne integritete nimajo, da bi sprevideli, da je to za čimer se pehajo popolna megla in prevara, kar spoznajo ko končno le osvojijo naslov in potem ... ni kar nič od nič in veleumno izjavijo: jazst se pa še ne zavedam v celoti, kaj sem osvojil!!!!!! Kakšno zavajanje in pranje možganov na veliko ravneh!!
No, in to pričujoča traparija se megalomansko vrši ravno v tem trenutku v Pekingu. He he, le poslušajte izjave teh veleumov potem, ko osvojijo kakšno medaljo, hja, a ste slišali Saro Isakovič? Ona je tudi izjavila to ob osvojitvi srebrne medalje. Ampak to je tema - šport/tekmovalnost človek proti človeku - to je bistvo kozmične teme na tem našem planetu.

Lp, Poet