Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 19974 times)
Poet
Ex Member

Re: KR' NEKI TOPIK!
Reply #15 - 01.08.2008 at 09:36:35

Alojz in Sandib wrote on 31.07.2008 at 16:46:07:
Iščem in iščem v sanjah,v blodnjah, v ekstazi,v  omami,pri vedeževalki,duhovnežu,v cervi,na oltarju in pod oltarjem,pri psihiatru,ženi,otrocih,mami stari mami,na nebu in Zemlji in večno-sedaj  in na koncu srečam sam sebe. Se malo začudim in spoznam da furam večno-sedaj veselo naprej zgolj jaz sam,ti sam,on sam, mi vsi sami,ki smo vsi in vse večno-sedaj  CoolON SAM .

Lp Alojz Wink Cool

Pr'mej duš, če to ni res bom snedel svoj klobuk na horuk!  Smiley
Sicer je pa hudo smešno dejstvo to, da vidimo vsi mi v tem trenutku toliko "votle materije" a veste kaj mislim = da smo v nekakšnem neskončnem votlem žepu materije, povsod okrog nas je materija, tudi živali so hudo nezavedne, in potem po sredi tega neskončnega votlega žepa materije hodi človek!

Živeli!  Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #16 - 01.08.2008 at 11:14:18

Poet wrote on 01.08.2008 at 09:36:35:
Alojz in Sandib wrote on 31.07.2008 at 16:46:07:
Iščem in iščem v sanjah,v blodnjah, v ekstazi,v  omami,pri vedeževalki,duhovnežu,v cervi,na oltarju in pod oltarjem,pri psihiatru,ženi,otrocih,mami stari mami,na nebu in Zemlji in večno-sedaj  in na koncu srečam sam sebe. Se malo začudim in spoznam da furam večno-sedaj veselo naprej zgolj jaz sam,ti sam,on sam, mi vsi sami,ki smo vsi in vse večno-sedaj  CoolON SAM .

Lp Alojz Wink Cool

Pr'mej duš, če to ni res bom snedel svoj klobuk na horuk!  Smiley
Sicer je pa hudo smešno dejstvo to, da vidimo vsi mi v tem trenutku toliko "votle materije" a veste kaj mislim = da smo v nekakšnem neskončnem votlem žepu materije, povsod okrog nas je materija, tudi živali so hudo nezavedne, in potem po sredi tega neskončnega votlega žepa materije hodi človek!

Živeli!  Smiley

Poet karkoli narediš vidiš misliš večno je to odsev in delo vesoljne samobitnosti- to je tebe samega. Čiri biri bu! Majduš tale vesoljna samobitnost je pa pametna,da k'r glava peče!!! Igor pekač,da to vesoljno jajce prostovoljno samo spečem na žaru samopekla!
Misliš,da bodo uklopl 'jajco peki'?

Lp Alojz Grin Grin Grin Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #17 - 01.08.2008 at 13:04:43

Quote:
Zadnji Rambo je dober , vsaj meni.   Smiley

hja, saj ni slab, ampak sem vseeno pri taglavnem klanju raje stran gledala.

zgleda, da sem se z leti pomehkužila, ker sem pa recimo ob filmu P.S. I love you, ful uživala... tale igralec Gerard Butler je men tko njami.... za vse prste polizat.  Wink Grin
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #18 - 01.08.2008 at 21:30:19

Petra. wrote on 01.08.2008 at 13:04:43:
Quote:

zgleda, da sem se z leti pomehkužila, ker sem pa recimo ob filmu P.S. I love you, ful uživala... tale igralec Gerard Butler je men tko njami.... za vse prste polizat.  Wink Grin

Petra

Premišljeno vendar kljub temu spregledano. Malo dolga povezava,se ti ne zdi? Malo nas 'ta trapaste'želiš tko malo pod preprogo pomest se mi zdi.
Nobene jeze zamere, sam tko malo licemersko pa kljub vsemu zgleda- a ne? Lahko pa tudi,da nisi imela časa,da bi v primernem času odgovorila. Možno, vendar malo verjetno!

Lp Alojz Grin Grin Grin

Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #19 - 01.08.2008 at 21:44:05

Alojz in Sandib wrote on 01.08.2008 at 21:30:19:
Petra. wrote on 01.08.2008 at 13:04:43:
Quote:

Petra

Premišljeno vendar kljub temu spregledano. Malo dolga povezava,se ti ne zdi? Malo nas 'ta trapaste'želiš tko malo pod preprogo pomest se mi zdi.
Nobene jeze zamere, sam tko malo licemersko pa kljub vsemu zgleda- a ne? Lahko pa tudi,da nisi imela časa,da bi v primernem času odgovorila. Možno, vendar malo verjetno!

Lp Alojz Grin Grin Grin

ne razumem na kaj ciljaš?
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #20 - 02.08.2008 at 11:14:26

Petra

Nič ne ciljam.K'r tko nekaj je šlo mimo mene,se bo že vrnilo.Saj topic je Poet imenoval K'r neki topic!
Vse ok.

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #21 - 02.08.2008 at 11:25:39

Maš kaj v planu za novi topic?

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #22 - 04.08.2008 at 21:57:02

O jebem ti vse svete...meni se zdi ta kr neki topic, kr neki...

Sta ležali dve miški v travi in gledali v nebo.
Pa ju preleti netopir in pravi ena od mišk:
"Jooj, a si tud ti vidla angelčka?"

Mamo lahko netopir al pa brutopir Cheesy

No še najboljš od vsega je pa blo, ko smo stari mami kupili motor za 75 rojstni dan. Ko ga je zagledala je čisto osupnila, se zavihtela brez besed nanj in z očitno vajenim gibom noge, močno pitisnila na kurbl...v pol minute smo lahko slišali le brenčav zvok krosa znamke Kawasaki KX250F, ki se brez težav vzpenja v bližnji hrib po peš poti...čez 10 minut, ko smo se vsi samo spogledovali je mamca že pridrvela nazaj, snela čelado in sopihajoč izdavila:
"Tole je najbolj cool darilo, kar sem jih dobila od leta 1955...a gre kdo en krog?"
Seveda ni noben imel jajc, da bi se šel peljat...pa stara mama rukne v drugo in se odpelje, brez dodatnih pojasnil...

...tole je plod moje domišljije, in v času, ko sem doživljal-izmišljal to zgodbo v glavi, so se sokratno tudi moje misli ukvarjale z nadaljevanjem...ali to pomeni, da nisem doživljal tistega trenutka v stanju popolne pozornosti-osredotočenosti in doživetjem (tistega) sedanjega trenutka v polni meri? Kajti mislil sem!
Torej ali je misliti res ne živeti v zdaj?
Kako, če sem bil v tej zgodbi tukaj in zdaj, le sokratno sem razmišljal o nadaljevanju zgodbe, da bi se zgodba odvijala naprej in jaz bi jo doživljal v polni meri (takratnega) sedanjega trenutka?!
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #23 - 04.08.2008 at 22:45:19

Mož in žena sedita ob steklenici vina in on pravi: ''Grem stavit, da mi ne moreš povedat nič takega, kar bi me hkrati razveselilo in razjezilo'' Žena nekaj časa razmišlja in mu odgovori: "Imaš večjega tiča kot naš sosed!"
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #24 - 05.08.2008 at 11:48:23

Sašo, sej ta topik ni mišljen sam za vice. Ker vici po mojem velikokrat nastanejo, ko se človek ne more sprijazniti z neko realnostjo, pa si potem izmisli nek štos, da bi mu bilo lažje, in tako naprej in naprej in naprej.

Tukaj sem si jaz zamislil, da bi (no, tudi poleg vicev) dajali ven razne neumnosti, ki jih vidimo v svetu. Kot recimo tale naslednja ...
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #25 - 05.08.2008 at 11:57:33

Evo, največja neumnost, kar sem jo jaz videl v življenju.

Na planetu Zemlja je (kok točno?) že skor 7 milijard zemljanov inu zemljank, pa noben ne ve, kaj zaboga sploh počnemo na tem planetu!

In najbolj absurdno se meni zdi, da če pogledate človeštvo, vidite, da sploh ne živi v tem svetu! V smislu: človek se pelje skozi gozd, pa gozda sploh ne vidi, ker se mu nekam mudi, ima nek cilj, ki ga more doseči, ker drugače bo joj kaj bodo rekli ostali. In tako človeštvo sploh ne vidi vesolja, sploh ne vidi tega sveta: vidi krompir, pa se človeštvu zdi to jako familiarna zadeva, pa sloh ni, ker krompir je vesoljna samo-manifestacija, nam se pa zdi tako običajen, in ga sploh več ne vidimo kot odraz vseobsežne vesoljne pojavnosti, temveč kot samo nekaj kar preprosto vržemo v vamp. Pa vse v tem svetu se nam zdi tako jako samoumevno, nevihta je tako samoumevna, gozd je tako samoumeven, nebo, reke, gore, vse je tako presneto samoumevno, da je že povsem zvodenelo. In v bistvu več sploh ne vidimo sveta okrog sebe, v to sem prepričan.

Evo, to je največja človeška traparija, če pozna kdo še večjo naj se izprsi in razpiše.

Živeli!  Smiley
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #26 - 05.08.2008 at 12:05:14

No sej sem povedal še kaj drugega razen vicev, poglej malo višje...

...drugače pa se strinjam, kar si napisal...ne doživljamo okolice v svoji (po)polnosti, ker nas um zavaja in zaposluje..

Lep pozdrav,
Sašo
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #27 - 05.08.2008 at 12:31:33

Poet wrote on 05.08.2008 at 11:57:33:

Na planetu Zemlja je (kok točno?) že skor 7 milijard zemljanov inu zemljank, pa noben ne ve, kaj zaboga sploh počnemo na tem planetu!

In najbolj absurdno se meni zdi, da če pogledate človeštvo, vidite, da sploh ne živi v tem svetu! V smislu: človek se pelje skozi gozd, pa gozda sploh ne vidi, ker se mu nekam mudi, ima nek cilj, ki ga more doseči, ker drugače bo joj kaj bodo rekli ostali. In tako človeštvo sploh ne vidi vesolja, sploh ne vidi tega sveta: vidi krompir, pa se človeštvu zdi to jako familiarna zadeva, pa sloh ni, ker krompir je vesoljna samo-manifestacija, nam se pa zdi tako običajen, in ga sploh več ne vidimo kot odraz vseobsežne vesoljne pojavnosti, temveč kot samo nekaj kar preprosto vržemo v vamp. Pa vse v tem svetu se nam zdi tako jako samoumevno, nevihta je tako samoumevna, gozd je tako samoumeven, nebo, reke, gore, vse je tako presneto samoumevno, da je že povsem zvodenelo. In v bistvu več sploh ne vidimo sveta okrog sebe, v to sem prepričan.

Evo, to je največja človeška traparija, če pozna kdo še večjo naj se izprsi in razpiše.

Živeli!  Smiley  

Poet

Na mojo osebo si pa k'r pozabu. Ti falotek bosonogi. Sem bil danes mal po ministrstvih za 7 OP EU -še sedaj jokam.Katastrofično zabluzeno, omejeno.Sam še jooooookam. Cry

Lp mAlojz Cheesy Shocked Roll Eyes Undecided
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #28 - 05.08.2008 at 12:48:39

Alojz in Sandib wrote on 05.08.2008 at 12:31:33:
Poet wrote on 05.08.2008 at 11:57:33:

Živeli!  Smiley  

Poet

Na mojo osebo si pa k'r pozabu. Ti falotek bosonogi. Sem bil danes mal po ministrstvih za 7 OP EU -še sedaj jokam.Katastrofično zabluzeno, omejeno.Sam še jooooookam. Cry

Lp mAlojz Cheesy Shocked Roll Eyes Undecided

He he, Alojz, če v 7 milijardnem človeštvu jih samo nekaj ali samo ene par dejansko RES živi v tej vseobsežni realnosti, potem jaz to še vseeno smatram kot "noben", ker gledam človeštvo kot celoto, četudi sodim po sebi in izhajam iz sebe (kak fin paradoks, ane?).

Alojz, vi se nikarte ne hudujte. Še vedno je to fina človeška traparija, kak se po sveti sprehaja toliko zemljanov in zemljank, pa vsi kar neki v tri krasne živijo, in sploh ne vidijo sveta okoli sebe, pa sploh ne vedo kaj počnejo tukile, tlelele, gremo v mižule.

Bok
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #29 - 05.08.2008 at 15:43:13

Dober si tule vkup sklanfu gospodek Poet. Ja sej zato pa nas je neki samosklanfanih vkup,da bomo potem še druge vkup sklanfali.

Sej veš krompir posadiš,pa jih enih par najprej ven na svitlo pogleda. Potem pa toti na svitlem  unim ta temnim u zemljici  povejo,da je svetloba blagodejna. A ne? Ja tko je to vaša samoodklanfana gnada!

Wink Smiley Cool
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4