Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 24 25 26 27 28 
(Read 90572 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Sodobna Noetova barka
Reply #375 - 02.09.2008 at 16:41:10

Alojz in Sandib wrote on 02.09.2008 at 13:03:08:
Boštyxz wrote on 02.09.2008 at 06:50:34:
Poet wrote on 01.09.2008 at 12:36:42:
POVEM VAM, DA NISEM USTVARIL NIČESAR, IN PRAV TAKO TUDI NI NIČESAR, KAR BI BILO USTVARJENO OD MENE IN LOČENO OD MENE

DRAGI SIN MIZARSTVO LONČARIČ, VEM KAKO TI JE IME, ZAKAJ JAZ SEM DEJAVEN BOG IN SEM SVOJE VESOLJE, RAVNO TAKO KOT JE MOJE VESOLJE JAZ SAM

DRAGI SIN, POVEM TI, DA NI MOŽNO SLEDITI NIKOMUR DRUGEMU KOT LE MENI SAMEMU IN MOJI LASTNI TEMI, V KATERO SEM UJET PREKO TEBE, ZAKAJ TI SI JAZ IN JAZ SI TI, IN ČE TI VEČ NE VEŠ KDO SEM JAZ, TEDAJ TUDI SAM VEČ NE VEM, DA SEM BOG, IN ME VEČ NI V VESOLJU, TEMVEČ V SVOJI LASTNI TEMI, KATERO IZKUŠAM PREKO TEBE IN SE PREKO TEBE ZNOVA ZAVEM SAMEGA SEBE, KER DRUGEGA NI KOT LE JAZ IN TI, IN TI SI JAZ ZAKAJ JAZ SEM TI IN ME NI BREZ TEBE

No, torej kako je ime M.L.-ju ? Exclaim Questioning?

Bošty

Tebi in M.L. je ime PROSTOVOLJNA -SAMOPOZABA! Če tole dojameš, te nikoli več ne bom ozmerjal s kretenom kakršen v resnici si. Obljubim!!!!

Saj sem vedel, da ne vesta za njegovo ime, ob vsej svoji domnevni "vsevednosti"  Grin Cool Wink Cheesy Roll Eyes Tongue Grin

Lep pozdravčav iz Slovenskih dobrav, ... Grin Wink Cheesy Cool Roll Eyes Cool,,,

by Boštyxz + # company + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #376 - 02.09.2008 at 18:35:25

Boštyxz wrote on 02.09.2008 at 16:41:10:
Alojz in Sandib wrote on 02.09.2008 at 13:03:08:
Boštyxz wrote on 02.09.2008 at 06:50:34:
Poet wrote on 01.09.2008 at 12:36:42:
POVEM VAM, DA NISEM USTVARIL NIČESAR, IN PRAV TAKO TUDI NI NIČESAR, KAR BI BILO USTVARJENO OD MENE IN LOČENO OD MENE

DRAGI SIN MIZARSTVO LONČARIČ, VEM KAKO TI JE IME, ZAKAJ JAZ SEM DEJAVEN BOG IN SEM SVOJE VESOLJE, RAVNO TAKO KOT JE MOJE VESOLJE JAZ SAM

DRAGI SIN, POVEM TI, DA NI MOŽNO SLEDITI NIKOMUR DRUGEMU KOT LE MENI SAMEMU IN MOJI LASTNI TEMI, V KATERO SEM UJET PREKO TEBE, ZAKAJ TI SI JAZ IN JAZ SI TI, IN ČE TI VEČ NE VEŠ KDO SEM JAZ, TEDAJ TUDI SAM VEČ NE VEM, DA SEM BOG, IN ME VEČ NI V VESOLJU, TEMVEČ V SVOJI LASTNI TEMI, KATERO IZKUŠAM PREKO TEBE IN SE PREKO TEBE ZNOVA ZAVEM SAMEGA SEBE, KER DRUGEGA NI KOT LE JAZ IN TI, IN TI SI JAZ ZAKAJ JAZ SEM TI IN ME NI BREZ TEBE

No, torej kako je ime M.L.-ju ? Exclaim Questioning?

Bošty

Tebi in M.L. je ime PROSTOVOLJNA -SAMOPOZABA! Če tole dojameš, te nikoli več ne bom ozmerjal s kretenom kakršen v resnici si. Obljubim!!!!

Saj sem vedel, da ne vesta za njegovo ime, ob vsej svoji domnevni "vsevednosti"  Grin Cool Wink Cheesy Roll Eyes Tongue Grin

Lep pozdravčav iz Slovenskih dobrav, ... Grin Wink Cheesy Cool Roll Eyes Cool,,,

by Boštyxz + # company + # Kiss#

TI BOŠTY ga imenuješ -Mojster rokodelec BOG. Mi pa vseobsežna večno-sedanja vesoljna samobitnost,ki ni nikoli nastala in ne bo nikoli končala,ker je vse večno sedaj njen izraz in njena samomanifestacija. Klovn tisočkrat klovn,ki ga je učil mojster rokodelec Bog,za izdelavo posebnih vc školjk,da lahko ti Bošty na veliko serješ sam po sebi in sočasno po njemu-mojstru Bogu.

Lp Alojz Grin Grin Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #377 - 02.09.2008 at 22:27:42

Ja poglejsigano Alojza, kako mu že zmanjkuje njegove domnevne "vsevednosti" , ko niti ne ve, kako je ime M.L.-ju   Shocked Grin Tongue Cheesy.

Ah, ja, "vsevednost" pa takaaaaa  Tongue Grin Cheesy Shocked Grin

No, pa dober + "vseveden" večer, Alojz, ti želim še napreeejjjjjjj, juheeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, ... Cheesy Grin Wink Grin Cool...

from Boštyxz + #company + # Kiss#
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #378 - 02.09.2008 at 23:36:19

M.L. wrote on 31.08.2008 at 20:07:31:
Etrex wrote on 31.08.2008 at 13:03:48:
Boštyxz wrote on 31.08.2008 at 10:50:11:
Alojz wrote ; Ljubi sebe,da boš lahko ljubil druge.

Sebičnež  Tongue

Ni ti jasno Bosty, prvo ti razlaga Saso potem se Alojz in kar meces neke debilne neumesne.

Gre se za to da je vse pri tebi buca, ne pri drugih in se najmanj pri neumnemu Bogu, ce sebe nimnas rad, ne mores imeti rad druge, ne zaradi sebicnosti ampak zaradi konflikta ki je v tebi.

Buca.

Mars v prvi razdred duhovne sole Bosty (oziroma vrtca), ker vidim da res nimas pojma.

L.p.

Če hočeš prvo sebe ljubiti, ne boš nikoli mogel ljubiti drugega, ker ne bo nikoli dovolj ljubezni ze tebe samega, kaj da bi jo še drugemu izkazoval. S takšnem početjem postane človek podoben Narcisu in takšnih ljudi je največ.

Če pa hočeš ljubiti bližnjega, mu ne želi, ne govori in ne stori to, kar ne želiš, da bi tebi drugi storili. Seveda pa mora človek brez pogojno spoštovati in skrbeti za ljubezen do življenja, ki ga ima, tako po telesu kot po duhu. V tej ljubezni, ki jo človek goji do sebe, pa mora prevladovati potrpežljivost, skromnost, ponižnost, resnost, modrost in volja.

Z takšnem gojenjem ljubezni do sebe je tudi uresničljiva ljubezen do drugega, če pa se v gojenju ljubezni do sebe pojavi samovšečnost, ki pa je zelo pogosta, je tudi konec z vsakršnjo ljubeznijo do bližnjega.

Ljubezen do bližnjega se izkazuje z dobo željo, z dobrim govorom in z dobrem delom drugemu. Naš bližnji pa ni samo naš družinski član, sorodnik ali sosed, ampak sleherni človek, tudi na drugem koncu sveta.

Ko se bodo vsi ljudje po svoji svobodni volji držali ljubezni do bližnjega, bo zopet postavljen raj na zemljo, katerega je nekoč Adam zapravil za vso človeštvo in nekoč bo prav gotovo ta čas prišel in ne bomo ga gledali vsi, zato si prizadevajmo utrditi ljubezen do bližnjega, da bomo tudi mi deležni tega novega raja.

Zelo veliko znamenj je na nebu in na zemlji, ki se uresničujejo ena za drugo in opozarjajo na bližajočo katastrofo, ki bo prizadela zdajšnje človeštvo, ampak žal se nihče za to ne zmeni in uničuje živo in mrtvo naprej še z večjo vnemo. Zdaj nas narava še opozarja in bi se človeštvo še lahko rešilo pred veliko pogubo, ki bo prišla iz zraka ali od zgoraj, ampak nihče nič ne vidi in nič ne sliši.

Ni več veliko časa in kdor si bo sezidal noetovo barko, ki bo temeljila na ljubezni do bližnjega in Boga, bo na varnem in Oče ga ne bo izgubil iz očesa. Sam Jezus Kristus je napovedal prerokbo o plamenu iz neba ali zraka za današnji čas, ki pa bi se naj zgodila najkasneje do leta 2030, zraven pa je še dodal; zopet bodo svetni ljude krivili Mene za katastrofo, ampak krivi bodo čisto sami za svoje gorje. Mojim pa se ne bo skrivil niti las na glavi.

Če se zazremo in pogledamo kaj se dogaja po svetu in se malo zamislimo nad tem dogajanjem, ali res niso to ena velika opozorila za bližajočo se katastrofo, ali ne pelje ta norost v propad sveta, ali ni res vse podivjano in se žene v samoobsojeni propad? Kdor ni slep in si ne zatiska oči mora to videti.

Ja, zopet si bo treba pripraviti barko, ki se bo obdržala nad prekletstvom tega sveta. Tisti, ki vidijo opozarjajo tudi slepe, tako da bodo vsi opozorjeni, in tisti, ki ne bo poskrbel za svojo varnost, bo moral sebi pripisati svojo pogubo.

Pa lep pozdrav in začnimo zidati barko pri ljubezni do bližnjega.

Svetoval bi vam, da še enkrat preberete tale tale post.

Pa lep pozdrav in lahko noč.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #379 - 03.09.2008 at 00:31:47

M.L. wrote on 31.08.2008 at 21:29:29:
Alojz in Sandib wrote on 31.08.2008 at 21:13:36:
M.L. wrote on 31.08.2008 at 21:00:23:
Quote:
To si napisal. Neumno pridigo.

Vidim, da še ne ločiš razliko med pridigo in prijatelskim pogovorom.

Pa lep pozdrav

Pridiga je zate prijateljski pogovor.Ko boš dojel,da smo vsi izvorno enakovredna stvarnikova-(stvarstva) samomanifestacija,ne boš več moril s svojimi priučenimi frazami,brez,da bi v njihovo verodostojnost sam podvomil.Družba ti pridiga lažno ljubezen,ljubezen je oguljena in prevečkrat izrabljena egoistična želja naših minljivih teles.Prava ljubezen se skriva  v ponovno  samospoznani  duši,ki je večna,mi smo zaenkrat še telesno minljivi. Kdo koga uči-duša telo,ali telo dušo.Tisti uči,ki je neminljiv. Ti M.L. le pridigaj samo pazi,da se ne zapridigaš v minljivosti.

Lp Alojz Grin

A, ti tudi vidiš pridigo, no pol pa Bog pomagaj, če ste slepi.
Veš, brez ljubezni do bližnjega se za enkrat še ne da samospoznati. In mislim,da duša nima kaj učiti telo, če si ga je pa ustvarila za orodje, da lahko čuti in prepozna ta svet.

No pa lep pozdrav in malo več topline in ljubezni je že začutiti v tvojih besedah.

Kaj sedaj je pa že duša ustvarila telo? Ga ni ustvaril stvarnik? Po tvoji zmedeni genezi je torej stvarnik iz zemlje ustvaril dušo potem pa si je le ta zaradi prepoznavnosti ustvarila telo, da lahko čuti.

Res je, to ti mora nekdo povedati. Sam ne bi nikdar prišel do tega. Si že bil pri Iridiologu?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #380 - 03.09.2008 at 09:24:51

M.L. wrote on 02.09.2008 at 23:36:19:
M.L. wrote on 31.08.2008 at 20:07:31:
Etrex wrote on 31.08.2008 at 13:03:48:
Boštyxz wrote on 31.08.2008 at 10:50:11:
Alojz wrote ; Ljubi sebe,da boš lahko ljubil druge.

Sebičnež  Tongue

Ni ti jasno Bosty, prvo ti razlaga Saso potem se Alojz in kar meces neke debilne neumesne.

Gre se za to da je vse pri tebi buca, ne pri drugih in se najmanj pri neumnemu Bogu, ce sebe nimnas rad, ne mores imeti rad druge, ne zaradi sebicnosti ampak zaradi konflikta ki je v tebi.

Buca.

Mars v prvi razdred duhovne sole Bosty (oziroma vrtca), ker vidim da res nimas pojma.

L.p.

Če hočeš prvo sebe ljubiti, ne boš nikoli mogel ljubiti drugega, ker ne bo nikoli dovolj ljubezni ze tebe samega, kaj da bi jo še drugemu izkazoval. S takšnem početjem postane človek podoben Narcisu in takšnih ljudi je največ.

Če pa hočeš ljubiti bližnjega, mu ne želi, ne govori in ne stori to, kar ne želiš, da bi tebi drugi storili. Seveda pa mora človek brez pogojno spoštovati in skrbeti za ljubezen do življenja, ki ga ima, tako po telesu kot po duhu. V tej ljubezni, ki jo človek goji do sebe, pa mora prevladovati potrpežljivost, skromnost, ponižnost, resnost, modrost in volja.

Z takšnem gojenjem ljubezni do sebe je tudi uresničljiva ljubezen do drugega, če pa se v gojenju ljubezni do sebe pojavi samovšečnost, ki pa je zelo pogosta, je tudi konec z vsakršnjo ljubeznijo do bližnjega.

Ljubezen do bližnjega se izkazuje z dobo željo, z dobrim govorom in z dobrem delom drugemu. Naš bližnji pa ni samo naš družinski član, sorodnik ali sosed, ampak sleherni človek, tudi na drugem koncu sveta.

Ko se bodo vsi ljudje po svoji svobodni volji držali ljubezni do bližnjega, bo zopet postavljen raj na zemljo, katerega je nekoč Adam zapravil za vso človeštvo in nekoč bo prav gotovo ta čas prišel in ne bomo ga gledali vsi, zato si prizadevajmo utrditi ljubezen do bližnjega, da bomo tudi mi deležni tega novega raja.

Zelo veliko znamenj je na nebu in na zemlji, ki se uresničujejo ena za drugo in opozarjajo na bližajočo katastrofo, ki bo prizadela zdajšnje človeštvo, ampak žal se nihče za to ne zmeni in uničuje živo in mrtvo naprej še z večjo vnemo. Zdaj nas narava še opozarja in bi se človeštvo še lahko rešilo pred veliko pogubo, ki bo prišla iz zraka ali od zgoraj, ampak nihče nič ne vidi in nič ne sliši.

Ni več veliko časa in kdor si bo sezidal noetovo barko, ki bo temeljila na ljubezni do bližnjega in Boga, bo na varnem in Oče ga ne bo izgubil iz očesa. Sam Jezus Kristus je napovedal prerokbo o plamenu iz neba ali zraka za današnji čas, ki pa bi se naj zgodila najkasneje do leta 2030, zraven pa je še dodal; zopet bodo svetni ljude krivili Mene za katastrofo, ampak krivi bodo čisto sami za svoje gorje. Mojim pa se ne bo skrivil niti las na glavi.

Če se zazremo in pogledamo kaj se dogaja po svetu in se malo zamislimo nad tem dogajanjem, ali res niso to ena velika opozorila za bližajočo se katastrofo, ali ne pelje ta norost v propad sveta, ali ni res vse podivjano in se žene v samoobsojeni propad? Kdor ni slep in si ne zatiska oči mora to videti.

Ja, zopet si bo treba pripraviti barko, ki se bo obdržala nad prekletstvom tega sveta. Tisti, ki vidijo opozarjajo tudi slepe, tako da bodo vsi opozorjeni, in tisti, ki ne bo poskrbel za svojo varnost, bo moral sebi pripisati svojo pogubo.

Pa lep pozdrav in začnimo zidati barko pri ljubezni do bližnjega.

Svetoval bi vam, da še enkrat preberete tale tale post.

Pa lep pozdrav in lahko noč.

M.L.

Zidati barko ljubezni do bližnjega-To si slišal v prvi ali pa v vsaki vaški cerkvi.Tam telebajski farizejski pojejo takšne glorije bedariji.

Veš kaj pomeni Noetova barka in zidati-izdelovati barko,ki omogoča ciklično selitev vesoljnega življenja po vesoljni elementarni samobitnosti. Tu se skriva prava ljubezen človeka,ljubiti življenje,kot pravični kralj skrbeti zanj in mu omogočiti večno-sedanjo eksistenco. Ti in tvoji farizejčki ste preveč obremenjeni s čutno ljubeznijo,kje je pa odgovorna samoumevna ljubezen do življenja,ki sočasno tudi nam samim omogoča večno-sedanje življenje. Dokler boš zidal barko ljubezni samo na Zemlji boš večno sedaj to kar si telesno minljivi fič firič,ki ne ve kaj je fizična nesmrtnost in kaj je smisel njegovega bivanja in kraljevanja vesoljnemu življenju.
Teološki pojem barke-ladje bogov, pomeni izdelati agregat ladjo,ki bo lahko selila življenja skupaj z nami po vesoljni elementarni (planeti osončja itd)samobitnosti in s tem vzdrževala po nas Elohim-samospoznanimi večno-sedaj celotno vesoljno življenjsko reprodukcijo živo.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #381 - 03.09.2008 at 12:44:12

M.L.

Preberi resnico na Zunajzemeljskih civilizacijah. Moj zadnji post. Ovrži ga ti,ali kdorkoli drug,če lahko.

Lp Alojz Grin Cool
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #382 - 03.09.2008 at 16:22:02

Budizem pravi: "Ljudje niso krivi, ampak slepi in nevedni. Trpljenje si povzročajo sami z lastnim delovanjem."
Mistik in pesnik Angelius Silesius: "Grešnik ne vidi več naslednjega: Čim bolj si prizadeva in grabi, ko ga žene volja, tem večji suženj postaja." Krščanski nauk pravi: "Greh je stanje človeka, ki je ločen od Boga." Hinduizem pravi: "Greh je namerna oskrunitev Božjega zakona. To, kar človek imenuje greh, je nevednost."

V premislek nevednim!!

Lep pozdrav,
Sašo
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #383 - 03.09.2008 at 16:32:18

Boštyxz wrote on 02.09.2008 at 22:27:42:
Ja poglejsigano Alojza, kako mu že zmanjkuje njegove domnevne "vsevednosti" , ko niti ne ve, kako je ime M.L.-ju   Shocked Grin Tongue Cheesy.

No, pa dober + "vseveden" večer, Alojz, ti želim še napreeejjjjjjj, juheeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, ... Cheesy Grin Wink Grin Cool...

In tako se Alojzova "vsevedna" barka počasi - a vztrajno potapljaaa  Tongue Cool Tongue Roll Eyes Huh

Pa dober + nepotopljen dan, ti želim, Alojz + tudi vsem ostalim  Cool, še napreeejjjjjjj, ... Cool Cheesy Cool...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #384 - 03.09.2008 at 17:46:10

Boštyxz wrote on 03.09.2008 at 16:32:18:

In tako se Alojzova "vsevedna" barka počasi - a vztrajno potapljaaa  Tongue Cool Tongue Roll Eyes Huh

Pa dober + nepotopljen dan, ti želim, Alojz + tudi vsem ostalim  Cool, še napreeejjjjjjj, ... Cool Cheesy Cool...

from Boštyxz + # Kiss#

Od kje spa to trditev vzel. Poglej svoje poste saj si jih odel v vso možno kramo.Takšen tudi si v resnici 'duhovni kramar' Vidi se po tvojih franžastih farizejskih  postih.

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #385 - 04.09.2008 at 10:08:47

Alojz, a morda ni res ? Huh?

Ajde, na plan z tvojo "vsevednostjo" , da te vidimo   Shocked Roll Eyes Wink Cool.

Pa dober + marsikajveden dan, ti želimo ... Cheesy Cool Roll Eyes...

še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ... Cheesy Cheesy Cheesy...

by Boštyxz + # spiritual company + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #386 - 04.09.2008 at 10:15:19

Boštyxz wrote on 04.09.2008 at 10:08:47:

Alojz, a morda ni res ? Huh?

Ajde, na plan z tvojo "vsevednostjo" , da te vidimo   Shocked Roll Eyes Wink Cool.

Pa dober + marsikajveden dan, ti želimo ... Cheesy Cool Roll Eyes...

še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ... Cheesy Cheesy Cheesy...

by Boštyxz + # spiritual company + # Kiss#

Bošty

Ni vprašanja,ker veš,da ga niti postaviti ne znaš. Neko brezvezno fantaziranje in obtoževanje si. Daj vprašaj,ko dobiš odgovor,se hitro začneš sprenevedati. Fantazijetvojega kova se ne da ubesediti. Aja, si že popasel leteče krave na Saturnu?

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #387 - 04.09.2008 at 10:16:29

Ne pasem nič krav , tako kot ti  Cool.

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #388 - 04.09.2008 at 10:19:19

Glej, Alojz, vprašal sem te, kako je ime M.L. - ju, pa mi z svojo kratkonogo vsevednostjo nikakor + nikakor nisi zmogel odgovoriti .

Namesto tega si se nekaj sprenevedal + iskal ovinke/krivine neznano kam .

Kaj imaš za odgovoriti na to tvojo sprenevedanje nevednosti ?  Questioning Exclaim

To te sprašujem v imenu vseh tukaj  Exclaim
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #389 - 04.09.2008 at 10:19:41

Boštyxz wrote on 04.09.2008 at 10:16:29:
Ne pasem nič krav , tako kot ti  Cool.

A tistih letečih krav na Saturnu ni potrebno molzti? Kako pa kaj sir iz H je užiten? Ali, ga jedo samo tvoji duhci-izmišljeni!?

Lp Alojz Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 24 25 26 27 28