Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 29
(Read 69977 times)
M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: Sodobna Noetova barka
Reply #75 - 09.07.2008 at 09:54:46

Duhovni del stvarstva je večen in nima ne konca in ne začetka, materijalno stvarstvo je pa omejeno in ima začetek in konec.

Samo toliko bi dodal in lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #76 - 09.07.2008 at 20:29:02

Resnično si govoril, bratko  Cool.

Kaj meniš, a bo prometejeva kompanija začela privezovati čolne v Nanos, kot so to svojčas počeli jehovci ? Grin Cool Grin

Namreč, če jim je glavni prometej napovedal svetovni potop ( v morje duhovne teme ), bodo res morali privezati vsaj to "sodobno Noetovo barko", če že ne rešilne čolniče . Grin Cool Grin

No, pa dober + rešen večer, še napreeejjjjjjj, jujeeeeejjjjjjjjjj, ...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top
« Last Edit: 09.07.2008 at 23:56:42 by Boštyxz »  

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #77 - 09.07.2008 at 23:52:59

Ja prav govoriš brat Bošty, res bodo rabili rešilne čolne, ampak teh ne bodo imeli, ker mislijo, da je njihova barka nepotopljiva. No naprej pa ne bom govoril, ker že tako ali tako veš, kaj bo sledilo.

Si videl, kaj pravi Lojzek, da je prostor neskončno velik. Še to ne ve, da je vsak prostor omejen in zaključen, drugače pač ni prostor. Potem pa prihaja na dan z nekimi matematičnimi trditvami in pravi, da jih ne more nihče izpodbiti. Seveda ne, Lojzek ne more dokazati, da je res, drugi pa ne more dokazati, da ni res. No pa nič ne de, nekoč bo že še spoznal svojo zmoto.

No pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #78 - 10.07.2008 at 12:56:51

In, še nekaj sem sedaj sprevidel :

Alojz v bistvu sploh ne govori o realni "fizični večnosti", kot sem jo opisoval jaz, in mu je to tudi že Dayaran dobro razlagal.  Sad Tongue Cool
In, tudi EnBk mu je dobro razložil, da Alojzova "teorija" ne vzdrži ničesar, ker je še vedno samo teorija, brez praxe + še zgrešena za povrh  Tongue Cheesy Grin Cool

Lahko bi še rekel, da samo ponavlja kot kak papagaj znanje iz Bhagavad-Gite o "menjavi teles". Tongue Tongue Tongue

In, da, ... dejansko , če zamenjaš materialno telo, potem, to sedanje telo za1X še NI večno , ker si ga pač moral "menjati"  Tongue Cool.

Aaampak, dana pa BO tudi ta možnost Človeštvu , čez cca 700 let  Cool Roll Eyes .

In, takrat ne bomo potrebovali nikakršnih "dušnih posodic" ( dušnih zaporov, dušnih jetnišnic ), niti kakih extra "sarkofagov" , in podobnih  "rekvizitov"  Cool  Wink Grin Cool Roll Eyes.

To nam bo enostavno podarjeno od Stvarnika  Kiss.
Seveda pa bo ta Njegova odločitev odvisna spet od nekega 3. dejavnika Lips Sealed.

No, pa da ne bom preveč razodel skrivnosti ki nas še čakajo,
bom zaključil, ...

in vam zaželel razodet + dober dan, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

from Boštyxz +# Kiss#

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #79 - 10.07.2008 at 20:51:41

M.L. wrote on 09.07.2008 at 23:52:59:
Ja prav govoriš brat Bošty, res bodo rabili rešilne čolne, ampak teh ne bodo imeli, ker mislijo, da je njihova barka nepotopljiva. No naprej pa ne bom govoril, ker že tako ali tako veš, kaj bo sledilo.

Si videl, kaj pravi Lojzek, da je prostor neskončno velik. Še to ne ve, da je vsak prostor omejen in zaključen, drugače pač ni prostor. Potem pa prihaja na dan z nekimi matematičnimi trditvami in pravi, da jih ne more nihče izpodbiti. Seveda ne, Lojzek ne more dokazati, da je res, drugi pa ne more dokazati, da ni res. No pa nič ne de, nekoč bo že še spoznal svojo zmoto.

No pa lep pozdrav.

Da ti ne bo lojzek padu is hlač ti polulana lažnivost. Prostor je neskončno velik zate ti falot lažnivi. Vesolje je večno-sedaj vseobsežna vesoljna konstanta mase energije,prostora-t.časa *življenja,ti falot lažnivi.Ne pa neskončno velik- to je teorija vas lažnivcev. Jaz nimam kaj spoznavat svojih zmot,če vidim tvoje ti mali lažnivec. Preberi si moj post na Žitnih krogih potem govori,da ne more nihče dokazat nasprotnega. Že to ti lahko ,da miselt Mali Lažnivec,da je zadeva izvirna.Ne papapagajsko prepisana. A veš mogoče zakaj drevo življenja in samospozn dreanja Karantancev čuvata dva papagaja-zato,ker se vse ciklično ponavlja in to so že naši Kar-gora ant-stariSlovani-agniji-varuhi večnega ognja življenja(drevo) vedeli ti mali polagač svojih besed v usta drugih.

Lp Alojz Grin Grin Grin Grin Grin Grin Shocked Shocked Shocked Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #80 - 10.07.2008 at 20:58:36

Boštyxz wrote on 10.07.2008 at 12:56:51:

Alojz v bistvu sploh ne govori o realni "fizični večnosti", kot sem jo opisoval jaz, in mu je to tudi že Dayaran dobro razlagal.  Sad Tongue Cool
In, tudi EnBk mu je dobro razložil, da Alojzova "teorija" ne vzdrži ničesar, ker je še vedno samo teorija, brez praxe + še zgrešena za povrh  Tongue Cheesy Grin Cool

Lahko bi še rekel, da samo ponavlja kot kak papagaj znanje iz Bhagavad-Gite o "menjavi teles". Tongue Tongue Tongue

In, da, ... dejansko , če zamenjaš materialno telo, potem, to sedanje telo za1X še NI večno , ker si ga pač moral "menjati"  Tongue Cool.

Aaampak, dana pa BO tudi ta možnost Človeštvu , čez cca 700 let  Cool Roll Eyes .

In, takrat ne bomo potrebovali nikakršnih "dušnih posodic" ( dušnih zaporov, dušnih jetnišnic ), niti kakih extra "sarkofagov" , in podobnih  "rekvizitov"  Cool  Wink Grin Cool Roll Eyes.

Seveda pa bo ta Njegova odločitev odvisna spet od nekega 3. dejavnika Lips Sealed.

bom zaključil, ...

from Boštyxz +# Kiss#

Nimaš osnovnih *življenjskih pred dispozicij,da bi ti Bošty zadevo sploh dojel. To je žalostno. Jaz ničesar ne ponavljam jaz zgolj na novo razkrivam,ti telebajsek obrekljivi.
KRALJI ŽIVLJENJA ŽIVIJO tisoče let. Odgovori ti mali pacient kako je to mogoče,ali je laž. Obrazloži mi,če mi ne boš. te bom ponižal do podna,zato ker neuk kakor si sodiš druge! Angry Ajde čakam!!!

Lp Alojz  Angry Sad Roll Eyes Grin Cheesy Shocked Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #81 - 10.07.2008 at 21:59:58

bom zaključil, ...

Samo kaksne bedarije, pa ti resno mislis da kdo verjame taksnemu speranemu sranju no razen ekstremnih posameznikov tipa M.L.?

Vidim kako si ti predstavljas boga, ko bi le vedel koliko si dalec od resnice.

Kaj lahko naredi nerazumevanje svetih spisov Roll Eyes

Dano nam bo od stvarnika cez 700 let,  veselite se , kajti bo cisto enostavno dano, se pretegniti se ne bo treba ze bos dobil paket. Dano nam ne bo popolnoma nic... Pa kaksno bedarijo bos se privlekel na dan? Dej povej kaj je bilo clovestvu ze dano razen ze danega?
Tebi ta bogec kar mece pakete na glavo Roll Eyes

Ti se kar tolazi in zgovarjaj na nekega izmisljenega boga. Tega boga si skreiral, kot se druge totalne bedarije, ki jih lahko spregleda samo "popoln slepec", zato da imas obcutek da od nas ni nic odvisno, da si lahko zagotovis lazen obcutek varnosti ko se skrivas za bogom.

Vse je od clovestva tu na zemlji odvisno, pa tebi ni jasno, da je stvarnik skozi nas s svobodno voljo in samozavedanjem z razlogom?

Ni razlog da smo mi lutke in da zdaj z nami igra bog vesoljni sah.
Kaj niso to verjeli ljudje kaksnih 50 in vec let nazaj? V postopku pranja mozganov z bogom, ki je ze od vedno, samo da danes so pa vecinoma ljudje res toliko pri pameti da ne verjamejo, ker so spoznali kaksna nemogoca in nesmiselna bedarija je to.

Bog bo odlocil Grin Se spomnim se v osnovni soli, ko je potekalo mnozicno neuspesno pranje pameti pri verouku. Ze takrat sem si mislil, da pa kaj nabivajo, kaknim bogom neki. Taksnega boga si naj zabiojejo nekam.

Tako da Bosty bog ne odloca, ti odlocas za boga, ker on odloca skozi ljudi, skozi temo ne-samospoznanjem ali samospoznanjem in zavedanjem boga.

Zal to tebe se caka da spoznas, za razliko vecine ki ne verjame vec zgodbicam za do 5let o bogu in podobnemu sranju. Danes pa potekajo drugacne bolj prefinjene in trdovratne manipulacije.
Sistem je vedno narejen da so ovce ograjene, pod kontrolo.
Ko spoznajo da se da leseno ograjo preskociti, pride visja in se pod napetostjo.

O mimogrede, govoris da spoznanje ki ga je razkril Alojz ni dokazljivo in da je celo teorija Grin,  dej povej mi kje ni dokazljivo, to bi pa res rad slisal? Po drugi strani so pa tvoje (oprosti) bedarije popolnoma znanstveno dokazljive Grin

Pa veliko skrivnosti nas se caka ja super, meni pa se zdi cas da spoznamo da skrivnosti sploh ni, da je vse razlozljivo.
Ce je skrivnost in se nekaj ne da objasniti, je to popolnoma jasno je nevednost. Ti bi s svojim razmisljanjem moral it res kake 100-200 let nazaj in bi tam bolj uspesno strasil okrog s temi danes vec neuporabnimi umotvori.

Ja veliko skrivnosti nas caka a nobene nismo se docakali, ce smo pa jo pa povej za to skrivnost bosty, le povej to bi mi pa bilo v veselje, pa da razcistimo se to o skrivnostih.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #82 - 10.07.2008 at 22:21:00

Si videl, kaj pravi Lojzek, da je prostor neskončno velik. Še to ne ve, da je vsak prostor omejen in zaključen, drugače pač ni prostor.

Kaj vesolje je omejeno in zakljuceno Grin Hudo, vesolje je dobilo kot prostor stiri zide, no ja mogoce pa je v krog zakljuceno kdo bi vedel, M.L. to gotovo ve? Roll Eyes
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #83 - 10.07.2008 at 23:38:32

Alojz in Sandib wrote on 10.07.2008 at 20:51:41:
Že to ti lahko ,da miselt Mali Lažnivec,da je zadeva izvirna.

In to naj bi bil tud dokaz, da je resnična al kaj?  Shocked
Ja, res ti to lahko da mislt, predvsem to, kdo in kje je izvor teh nebuloz  Shocked
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #84 - 10.07.2008 at 23:40:32

Alojz in Sandib wrote on 10.07.2008 at 20:58:36:
Jaz ničesar ne ponavljam jaz zgolj na novo razkrivam

Ho ho ho, zdej si pa prjavu ta pravo, ja Grin Grin
On ne ponavlja, ampal le ponovno razkriva  Grin Grin Grin Grin  Baš je velika razlika!  Grin Grin Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #85 - 10.07.2008 at 23:44:55

Etrex wrote on 10.07.2008 at 21:59:58:
Samo kaksne bedarije, pa ti resno mislis da kdo verjame taksnemu speranemu sranju no razen ekstremnih posameznikov tipa M.L.?

Kar pa mene izredno čudi je, kako lahko kdo verjame taksnemu speranemu sranju (karkoli že pomeni "speranemu"?!) kot je PD?!?  Shocked
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #86 - 10.07.2008 at 23:47:48

Alojz in Sandib wrote on 10.07.2008 at 20:58:36:

bom zaključil, ...

from Boštyxz +# Kiss#

Nimaš osnovnih *življenjskih pred dispozicij,da bi ti Bošty zadevo sploh dojel. To je žalostno. Jaz ničesar ne ponavljam jaz zgolj na novo razkrivam,ti telebajsek obrekljivi.
KRALJI ŽIVLJENJA ŽIVIJO tisoče let. Odgovori ti mali pacient kako je to mogoče,ali je laž. Obrazloži mi,če mi ne boš. te bom ponižal do podna,zato ker neuk kakor si sodiš druge! Angry Ajde čakam!!!

Lp Alojz  Angry Sad Roll Eyes Grin Cheesy Shocked Cool

Kaj naj ti odgovorim, samo vprašaj, pa ti bom razložil .
No, glede "konstante", pa imaš v bistvu prav Cool Roll Eyes. Vendar, je to še vedno "spreobračanje besed" - že povedanega Roll Eyes.
Nič več kot to. Cool Morda malo manj  Roll Eyes.

Kralji življenja ? Ja, morda že, vendar samo v tvoji glavi  Cool.

Čakam tudi jaz,... na tvoje "odprto pismo", karkoli naj bi to že bilo  Huh.

In, veš, zanimivo, da imam toliko potrpljenja z tabo  Cool Wink Cheesy Grin Roll Eyes

Pa dober + dočakan večer, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

from Boštyxz + # Kiss#

P.s. , za Etrexa ;
1. še dobro , da nisem hodil k verouku, da mi niso tam "prali možganov"  Cool Wink Tongue Grin
2. Mojster Bog mi je dal že veliiiiiiiko "paketov" , in  zato sem zelo hvaležen  Njemu # Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss Kiss #.
3. že Dayaran je zelo dobr' povedu Cool . Preber si kaj kar je napisu'  Wink Roll Eyes Cool.

4. lahko noč vsemskupajtukajtamkaj  Wink Cool

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #87 - 11.07.2008 at 08:20:04

Etrex wrote on 10.07.2008 at 22:21:00:
Si videl, kaj pravi Lojzek, da je prostor neskončno velik. Še to ne ve, da je vsak prostor omejen in zaključen, drugače pač ni prostor.

Kaj vesolje je omejeno in zakljuceno Grin Hudo, vesolje je dobilo kot prostor stiri zide, no ja mogoce pa je v krog zakljuceno kdo bi vedel, M.L. to gotovo ve? Roll Eyes

Žal mi je Etrex, tako pač je in to si nisem jaz izmislil. Vsak 3D prostor ima meje in se nekje konča, če pa se nikjer ne konča, pa ni 3D prostor, ampak nekaj drugega. Žal je tudi materijalno stvarstvo 3D prostor in to kar mi vidimo in čutimo je ali pa so prostori v prostoru. Tudi nepravilne oblike so prostor in vsaka zaključena celota je prostor.
Zatorej je več, kot na dlani, da je materijalno vesolje omejeno z svoimi mejami in se nekje tudi konča. Le norec lahko trdi drugače.

O razsežnostih duhovnega stvarstva ali vesolja, ti pa ne mislim govorit, ker je tvoj um zelo omejen, tvoja duhovna razvitost, pa še na začetni živalski stopnji, zato tudi ne bi mogel razumeti, kar bi ti jaz povedal.

No pa lep pozdrav in stopimo na naslednji klin duhovne lojtre.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #88 - 11.07.2008 at 08:37:07

Alojz in Sandib wrote on 10.07.2008 at 20:51:41:

No pa lep pozdrav.

Da ti ne bo lojzek padu is hlač ti polulana lažnivost. Prostor je neskončno velik zate ti falot lažnivi. Vesolje je večno-sedaj vseobsežna vesoljna konstanta mase energije,prostora-t.časa *življenja,ti falot lažnivi.Ne pa neskončno velik- to je teorija vas lažnivcev. Jaz nimam kaj spoznavat svojih zmot,če vidim tvoje ti mali lažnivec. Preberi si moj post na Žitnih krogih potem govori,da ne more nihče dokazat nasprotnega. Že to ti lahko ,da miselt Mali Lažnivec,da je zadeva izvirna.Ne papapagajsko prepisana. A veš mogoče zakaj drevo življenja in samospozn dreanja Karantancev čuvata dva papagaja-zato,ker se vse ciklično ponavlja in to so že naši Kar-gora ant-stariSlovani-agniji-varuhi večnega ognja življenja(drevo) vedeli ti mali polagač svojih besed v usta drugih.

Lp Alojz Grin Grin Grin Grin Grin Grin Shocked Shocked Shocked Cool

Lojzek, zate velja enako, ko za Etrexa, samo, da si še večji fanatik. Tvoja poganska fanatičnost ti je odvzela vso dostojanstvo človeka, in ne bo te prebudila iz smrti, v kateri zdaj živiš. Če bi se bit Življenja tako obnavljala, kot ti fanatično trdiš, bi Ga že zdavnaj ujela smrt in mi danes ne bi imeli več prilike ohranjati bit Življenja, ker nas ne bi bilo.

Zato nehaj služiti smrti in se raje obrni proti Življenju, kajti rešil boš sebe in vse druge, ki jih napačno učiš zdaj in še boš v naprej. Vedi, da  si odgovoren za svoja dejanja tukaj in nekoč onkraj še bolj.

No pa lep pozdrav in zavedajmo se odgovornosti.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #89 - 11.07.2008 at 09:30:40

Žal mi je Etrex, tako pač je in to si nisem jaz izmislil. Vsak 3D prostor ima meje in se nekje konča, če pa se nikjer ne konča, pa ni 3D prostor, ampak nekaj drugega.

Kdo pa si je potem to izmislil, da ima prostor meje?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 29