Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 29
(Read 69905 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Sodobna Noetova barka
Reply #30 - 21.06.2008 at 09:03:52

Tale barka Lojzetova barka se počasi, počasi, počasiii potapljaaaaa, in, ...se bo tudi potopila,... slej ko prej  Cool.

In, to je najnovejša prerokba Prometejevi zmedi človeštva  Cool Wink.

Pa dober + nezmeden dan, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #31 - 01.07.2008 at 20:17:29

Bošti pa ti si res majhen skodoželen H....!

Niti opzil nisem kako me pljuvaš. Pa ti res bereš,kar jaz napišem,al sam mal blefiraš,da se moja barka potaplja. Če se moja barka potopi boš ti še kar mal v temi taval s svojo energijo.Ne vem s kom si boš svetil v temi.Mogoče ti mali H....!misliš,da ti Sonce sveti brez materije.Ti si verjeten v ta svet rojen iz svetlobo v temo. Kaj misliš bo to to!!

Lp Alojz Wink Roll Eyes Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #32 - 01.07.2008 at 20:29:39

Alojz

To je posledica užaljenega ponosa, ker si ga vrgel iz prometejevega darila.   Wink
Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #33 - 01.07.2008 at 20:59:15

Alojz in Sandib wrote on 01.07.2008 at 20:17:29:

Niti opzil nisem kako me pljuvaš. Pa ti res bereš,kar jaz napišem,al sam mal blefiraš,da se moja barka potaplja. Če se moja barka potopi boš ti še kar mal v temi taval s svojo energijo.Ne vem s kom si boš svetil v temi.Mogoče ti mali H....!misliš,da ti Sonce sveti brez materije.Ti si verjeten v ta svet rojen iz svetlobo v temo. Kaj misliš bo to to!!

Ja, moj Lojzek, zopet si se izkazal in dokazal, da stojiš še za veliko materijalno pregrado, ki ti zapira pogled naprej v duhovno življenje.
Ni samo materijalna svetloba in ta materijalna svetloba je v primerjavi z duhovno, kakor ogenj majhne svečke, proti materijalnem soncu v našem osončju.

Nikar se ne norčuj iz Boštyja, če bi ti res premogel kaj življenske svetlobe, ne bi tako govoril in če bi imel življensko svetlobo v sebi, bi jo spoznal tudi pri Boštyju, ki jo ne dvomno premore več, kot vsi prometejevci skupaj.

Kdo drug lahko nekomu prepoveduje pisanje po topicih, kot samo tema, ki se zelo boji svetlobe, ja, ja, ko vzide sonce se mora tema brez pogojno skriti, zato se tema trudi na vso moč, da sonce ne bi nikoli vzšlo, ampak povem vam, to je jalov trud!!

Lojzek, tudi jaz ti povem, da tvoja barka ne bo vzdržala, še preden bi imela priliko zapluti, bo potonila.

Pa lep pozdrav vsem skupaj in bolj ponižno in manj samovšečno pot nam želim.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #34 - 01.07.2008 at 21:49:02

M.L. wrote on 01.07.2008 at 20:59:15:

Ja, moj Lojzek, zopet si se izkazal in dokazal, da stojiš še za veliko materijalno pregrado, ki ti zapira pogled naprej v duhovno življenje.
Ni samo materijalna svetloba in ta materijalna svetloba je v primerjavi z duhovno, kakor ogenj majhne svečke, proti materijalnem soncu v našem osončju.

Nikar se ne norčuj iz Boštyja, če bi ti res premogel kaj življenske svetlobe, ne bi tako govoril in če bi imel življensko svetlobo v sebi, bi jo spoznal tudi pri Boštyju, ki jo ne dvomno premore več, kot vsi prometejevci skupaj.

Kdo drug lahko nekomu prepoveduje pisanje po topicih, kot samo tema, ki se zelo boji svetlobe, ja, ja, ko vzide sonce se mora tema brez pogojno skriti, zato se tema trudi na vso moč, da sonce ne bi nikoli vzšlo, ampak povem vam, to je jalov trud!!

Lojzek, tudi jaz ti povem, da tvoja barka ne bo vzdržala, še preden bi imela priliko zapluti, bo potonila.

Tisti ki vemo,da smo večno-sedaj individulna življenjska samomanifestacija Stvarnika samega,že s tem svojim samo spoznanjem stojimo na svetlobi. Mi Boga častimo enakovredno sebi. Mi ga ne postavljamo na pediestal,da lahko druge obtožujemo kot nevernike,brodolomce,lažnivce. Mi vemo,da smo vsi in vse z nami večno-sedaj Stvarnik sam. Mi nikomur ne pišemo receptov kako naj živi. Vsak med nami je svobodne volje večno-sedaj  svoje teme ali svetlobe kovač. Tako dragi ML-ček. Nič strašnega če se moja barka potopi v resnici se potopiti sploh ne more, če poznaš zakonitost same Stvarnikove biti,ki je večno-sedaj tudi naša bit. Tako ML-ček priporočam ti da greš v vrtec strašit otroke s svojim lažnim 'Bogcem'pa še oni te bodo opljuvali. Bošti je lahko dober fant verjetno so problematični njegovi učitelji tvojega kova. Do danes mi ti ne Bošti nista povedala niti ene resnice našega zemeljskega bivanja. Upam da sem ti sam vsaj kakšno! Ko sem začel svojo pot nisem nič kalkuliral,ali bom v tem morju utonil,ali splaval.Enostavno sem zaupal!  Zaupanje je ključ ki tebi manjka M.L.ček če sem jaz Lojzek. Mene ti ne moreš prizadeti,ker jaz gledam čez tebe. Bodi v miru in ne ponižen,ponižne so ovce,ki se bojijo pastirja-bogca,ki ga ni,ker je vse..,

LP Alojz Cheesy Cool Roll Eyes Tongue
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #35 - 01.07.2008 at 22:35:18

Za lažne preroke je pa Bog takole rekel:
znamenja, po katerih jih boste zlahka prepoznali pa so širokoustenje, veliko in grobo prisvajanje Božjih moči, ki jih nikoli niso imeli in jih na tem svetu tudi nikoli ne bodo imeli, mistični pomp kot pri poganih in nespoštovanje sočloveka.

Po teh lepo vidnih znamenjih, pa res ni težko prepoznati, kdo je kdo.

Pa lep pozdrav in le dobro poglejmo, kako kdo govori.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #36 - 01.07.2008 at 22:56:39

M.L. wrote on 01.07.2008 at 22:35:18:
Za lažne preroke je pa Bog takole rekel:
znamenja, po katerih jih boste zlahka prepoznali pa so širokoustenje, veliko in grobo prisvajanje Božjih moči, ki jih nikoli niso imeli in jih na tem svetu tudi nikoli ne bodo imeli, mistični pomp kot pri poganih in nespoštovanje sočloveka.

Po teh lepo vidnih znamenjih, pa res ni težko prepoznati, kdo je kdo.

Pa lep pozdrav in le dobro poglejmo, kako kdo govori.

Za duhovne fičfiriče in lažne duhovneže je pa Poet takole rekel:  Smiley
znamenja, po katerih jih boste zlahka prepoznali, pa so držanje Boga za jajca kot finega talca, veliko in grobo verovanje v Boga, ki ga nikoli ni bilo in ga na tem in drugem svetu nikoli ne bo, kolerični mistični pomp, mlatenje prazne slame in širokoustenje z duhovnostjo in nespoštovanje sočloveka, predvsem s tem, da se postavimo na duhovni piedestal, Boga vzamemo za talca in vsem drugim dopovedujemo, kako duhovni da smo, ker sami verujemo v Boga, drugi pa ne, in da ga sami bolje poznamo kot pa nekdo drug, ki ga po našem sploh ne pozna.

Po teh lepo vidnih znamenjih, pa res ni težko prepoznati, kdo je kdo, in še predvsem je lepo vidno, kdo je duhovni fičfirič, ki zase misli, da drži Boga za jajca in ga s tem drži za svojega talca. Da, da, po teh preprostih znakih boste prepoznali duhovnega fičfiriča. Oni bodo celo pravili, kako da spoštujejo sočloveka, pa sloh ne vidijo, da ga ne spoštujejo, ker se sami dvignejo nad sočloveka, katerega gledajo zviška iz svojega duhovnega piedestala. To je le duhovna samoprevara Malih Lumpov in podobnih nebodigatreb, ki Boga držijo za imaginarna jajca. Lepe pirhe vam želi Poet!!!  Wink Smiley Grin
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #37 - 02.07.2008 at 01:20:00

Ma dej ne ga biksat no, pa kaksna materijalna pregrada neki?

Si pomislil da imas ti lazno duhovno pregrado, ki ti blokira vse kar je realno?

Duhovna svetloba, duhovna pamet, vse duhovno, zakaj potem sploh se si v materijalnem?
Zakaj se sploh se napajas s soncem, ki je zate nic proti duhovni svetlobi (saj ti jo poznas ane?), saj nicesar materijalnega vec ne potrebujes potem Grin Vidis to pa je najbolj zanimivo, a realnega odgovora na to nimas Grin

Kakorkoli obrnes tvojo duhovno zmedo, materijalno bos potreboval za zivljenje pa na zacetku in na koncu tvojega presvetlega duhovnega ne-dojemanja, cez tisoc ali miljon let, nazaj naprej lahko pa tudi x3...

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #38 - 02.07.2008 at 07:36:56

O, veš da marsikaj preberem  Wink . Marsikaj pa tudi ne  Wink .

Heh, jaz resda še tavam v temi , vendar na srečo manj kot ti  Cool.

In, ja, da se razumemo ; daj, razloži, kaj je zate sploh svetloba ?

(verjetno mi boš razložil v materijalnem jeziku, ker duhovnega pač še ne razumeš )

No, glede blefiranja pa bi lahko rekel še, da včasih ravno tisto, kar nekdo govori za druge, velja zanj Wink Cool.

Pa dober + nebleferski dan, še naprej, juhejjjjjjj, ...

from Boštyxz + #
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #39 - 02.07.2008 at 07:42:04

Quote:
Alojz

To je posledica užaljenega ponosa, ker si ga vrgel iz prometejevega darila.   Wink
Lep pozdrav   Smiley

No, lahko bi kdo rekel, da je tudi tako, ... lahko pa rečem da je to le nadaljevanje razlag+kritik, katerih nisem dokončal na Alojzovem "darilu" Zemlji. Cool

Pa dober + razložen dan, še napreeejjjjj, juheeejjjjjjj , ...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #40 - 02.07.2008 at 07:43:29

Zelo dobro si tole razložil, M.L.. Cool Podpis  Cool + roka Cool.

Boštjan Zupančič, Slovenija
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #41 - 02.07.2008 at 07:52:13

Etrex wrote ;
Duhovna svetloba, duhovna pamet, vse duhovno, zakaj potem sploh se si v materijalnem?

Če lahko jaz odgovorim na tole ; veš , Etrex, razlogov je več  Roll Eyes.

In, eden od njih se delno nahaja tudi v P.D.  Wink.

Sicer pa, bo vsak izmed nas, po tem materijalnem preizkusnem življenju, dobil možnost preizkusiti tudi "Duhovno življenje", življenje na Energijskem nivoju  Roll Eyes.

Zakaj smo tukaj ? Zaradi večih razlogov : Bog nas je postavil semkaj, skladno z našo odločitvijo za višje, duhovne cilje  Roll Eyes.

Anythin' else ?

Oukeyyy.

Gremo naprejjj, ...

from Boštjanko + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #42 - 02.07.2008 at 07:53:41

Etrex wrote : Vidis to pa je najbolj zanimivo, a realnega odgovora na to nimas Grin

Oh, jaz pa vem, da ga ima, ker je že nekoč nekaj podobnega razložil . Cool Cool Cool

In tudi jaz ga imam  Roll Eyes. Vendar ga bi ti z svojimi zmaterializiranimi duhovnimi očmi svoje duše težko razumel Cry.
Tako gre to, ... z besedami Roll Eyes.

Pa dober + razložen dan, še napreeejjjjjjj, juheeejjjjjjj, ...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #43 - 02.07.2008 at 08:04:48

Etrex wrote ; Zakaj se sploh se napajas s soncem, ki je zate nic proti duhovni svetlobi (saj ti jo poznas ane?), saj nicesar materijalnega vec ne potrebujes potem Grin

And Etrex wrote ; Kakorkoli obrnes tvojo duhovno zmedo, materijalno bos potreboval za zivljenje pa na zacetku in na koncu tvojega presvetlega duhovnega ne-dojemanja, cez tisoc ali miljon let, nazaj naprej lahko pa tudi x3..

Glej ; tudi M.L. bi ti isto odgovoril kot jaz, kot si že tudi namignil ;

Torej ; DOKLER bomo še v tem materijalnem telesu, SAMO tako dolgo bomo še potrebovali materijo  Exclaim.
Potem pa NE več, nič več Cool.
Zato, ker naše duše pač NISO neka materija, katero je treba vzdrževat/napajati/ohranjati , kot recimo naša materijalna telesa.

A ti je zdaj kaj bolj jasno ? Wink Cool A ti je še vedno vse tako zmedeno  Huh Wink Tongue  Roll Eyes Questioning

No, pa lep + jasen dan, še napreeejjjjjjj, juuuheeeeejjjjjjjjjj, ...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #44 - 02.07.2008 at 09:55:39

Dejmo enkrat za vselej razčistit tole s toto materijo!  Angry

Naš trenutni problem je to, da je zavest ujeta v materijo. Kar pomeni, da se mi zavedamo materialnega telesa, in mislimo, da smo to materialno telo. Smisel našega obstoja pa je sedaj dvig zavesti iz materije, da spoznamo, da smo duša in zavest, ki lahko na sebi "nosi" materialno telo, pa ni podjarmljena s strani telesa, oz. nismo ujeti v telo.

Vidite, tu je glavni štos. Ko bi se M.L. in Bošty uspela oddvojiti od materialnega telesa, v smislu, da bi telo presegla in več zanju ne bi bil omejitev, potem bi videla, da sta čista zavest in duša in materialno bi tedaj postalo še najmanjši problem!

Ker materialno ni nobem problem, kaj nam pa more materialno, saj je čisto fino! Problem je samo v tem, da smo sedaj "ujeti" v to telo, oz. se vse preveč identificiramo s tem telesem, da bi lahko rekli, da smo svobodni materije. A na neki točki se bo to zagotovo zgodilo in spoznali bomo, da smo prvinski "duh", ki ga materija več ne pogojuje., kot ga sedaj.

M.L. in Bošty sedaj pa sprevidita to preprosto dejstvo in začnita dvigovati zavest iz materialnega telesa, da vaju kasneje telo ne bo več omejevalo in zasužnjevalo in vleklo v materialno. Potem bosta videla, da je tudi to materialno še kako del Boga, kar pa sedaj zavestno zavračata. No, in morda pa M.L. in Bošty že prav mislita, s tem ko zavračata materialno in želita v duhovni svet. Morda s tem nevede izražata ravno to, da tudi sama to ujetost v telo občutita kot vedno hujšo moro, kateri želita ubežati. In prav je tako, materialnega se seveda lahko in moramo osvoboditi, a mislim, da se mora to zgoditi tu in sedaj.

Kaj smo se uspeli razumeli? Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 29