Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 19 20 21 22 23 ... 29
(Read 70080 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Sodobna Noetova barka
Reply #300 - 03.09.2008 at 10:01:03

M.L. wrote on 02.09.2008 at 23:29:43:
Etrex wrote on 02.09.2008 at 20:39:34:
Boštyxz wrote on 02.09.2008 at 16:30:04:
In, moja duša resda je večna, po bistvu/osnovni energiji , vendar pa še nima tiste življenjske trdnosti, ki bi jo naredilo samostojno za večnost .

Bosty, to je spet neumna izjava.

Trdis da je tvoja dusa vecna a v isti sapi trdis da se ni samostojna za vecnost.

Ta pa ti je dobra, zdaj ni samostojna potem bo al kako? Pravis tudi da nima zivljenske trdnosti, a sploh ne ves kaj je zivljenje, ne kaksen namen ima dusa, telo.

Kaksno zivljensko trdnost zaboga pa potrebuje dusa? Ce bi rekel za telo bi bilo ok. Dusa taksna kot je je popolna in hkrati unikatna, samo da se tega ne zavedas. V cesoljnemu smislu, v kateremu je vse (za) dobo je to samoumevno.

Ja pa se to o stvarniku, ko toliko trdis, kako je on vse naredil, clovek pa nic. Atomi, planeti, galaksije in ostalo nezavedno, je taksno od vedno in bo tudi ostalo vpeto v ciklicni sistem ki se samoohranja.

Ni nobenega boga, ki potrebuje to izdelovati in vzdrzevati, ce je samodelujoce, samozadostno, samoohranitveno.

Pa se tako dalec si sel, da si prijavil da ima stvarnik superiorno inteligenco. Inteligenca je v mozganih (materija), tako da tvoj namisljen lik je izgubil se to. Bosty, tebi je v ponos ko govoris v prepricanju da si popoln bebec, ki se skriva pod okriljem boga, tako mislis da ne rabis ti nic, ker tako vse dela zate bog... tudi misli. Bos enkrat to spoznal, verjetno res v ne prevec bliznji prihodnosti, ko bos spoznal da si sam svoja inteligenca, zato ker boga ne bo od nikoder, kot ga ni nikoli bilo in ga tako tudi ne bo.
Samo clovek je lahko ta Bog.

L.p.

Poslušaj ti Etrex, za večnost življenja je potrebna dosežena samostojnost življenja, ker če življenje ni samostojno umre in ni več življenje, ampak smrt. A, lahko to razumeš!!!

Samo poglej malo okrog sebe, a lahko kaj preživi, če ni samostojno. Preživijo samo neodvisne rastline od člveka, ki so samostojne in samorodne, ostale rastlinske kulture ne preživijo, če jih človek ne obdeluje. A razumeš bistvo povedanega!!!!

Enako je z življenjem človeka, dokler ne bo dosegel samostojnost življenja, pa ne tega materijalnega na zemlji, ampak takšno samostojnost, da ga ne more ogrožati smrt i da potem lahko iz sebe in iz svojega samostojnega življenja poraja novo življenje in mu smrt ne more blizu.

Samo na takšen način je lahko samostojno življenje večno. Ostalo življenje, ki pa ni samostojno, pa mora biti od Nekoga vzdrževano sicer ne more preživeti, enako kot paredižnik na vrtu, če ga ne obdelujemo in skrbimo za njegovo življenje, ga bo prerasel plevel in nikoli ne bo rodil sadov. To pa zato ker ni samostojen.

Vidiš, v tem je bistvo samostojnosti življenja. Enako mi ljudje še tudi nismo življensko samostojni in smo posredno vodeni, da bi dosegli takšno samostojnost, ker nam je pa dana svobodna volja in razum, se moramo pa sami vzgojiti in gojiti, da bomo dosegli samostojnost življenja in ravno ta cilj pomeni večno življenje.

Če človek niha med smrtjo in življenjem, ga za vsako smrtjo nekdo na novo oživi in takšen človek nikakor ne more imeti samostojnost življenja vsebi, dokler ga še smrt doseže. Samostojnost pomeni premagati smrt in na večno porajati novo življenje iz svojega že pridobljenega večno samostojnega življenja.

Pa lep pozdrav in večnemu življenju naprej v objem.

M.L

Tvoj prvi stavek je neopisna bedarija.

V naravni življenjski samo reprodukciji je vsaka smrt sočasno novo rojstvo iste pojavnosti,ker se matrica življenja  veže na elementarno (atomsko) samobitnost,in obratno (DNK-vez)ki ma ravno tako cikle samozlitja.Naši telesni atomi imajo danes cikel zlitja cca 70 let nekoš 35let in bodo imeli tudi 120 let,kar bo naša povprečna življenjska doba (posamični cikel) naše večne sedanje pojavnosti,ki si jo zagotavljamo ravno v navezi zelementarno samobitnostjo v naći lastni reprodukcijski življenjski verigi.Drug -drugemu smo večno-sedaj samozagotovilo,da smo bili živi, bomo večno-sedaj in da smo živi. Tu se skriva odgovor ljubezni življenja drug drugemu smo to zagotovilo.
Večno življenje pa pomeni imeti znanje-vedenje-spoznanje,da si lahko vsak sam med nami zopet v sodelovanju s drugimi zagotovi možnost,da iztopi v celosti kot matrica in kot elementarna (telesna-atomska)pojavnost iz same reprodukcijske verige naše vrste v krog tistih,ki se znajo po vsakem življenjskem ciklu umetno RE-animirati samo ponoviti lasten življenjski cikel,kjer  matrica, telo (atomi),ter EM silaostanejo isti. In v takšni obliki se vedno odločimo služiti vesoljnemu življenju,kot Elohim samospoznani Kralji življenja.Ko se te zadeve naveličaš lahko zopet prostovoljno stopiš nazaj v  naravni reprodukcijski  življenjski krog.Tu smo mi vsi zadnjih 14000 zemeljskih let. Torej čakamo spoznanje,ki nas boponovno  naredilo samospoznane Elohim kralje ,sejalce,skrbnike vesoljne življenjske vsepojavnosti.

M.L. rastline sadiš,vzgajaš ti ne tvoj usrane od Boga.
M.L. Življenje ne more eksistirati brez naveze na elementarno (atomi) vesoljno samobitnost.
Življenje je večno-sedaj večno je bilo,je in še bo,to dojemi ti kekec zblujeni.Človek je merilo in zakon vesoljne življenjske samobitnosti,ti Peter Klepec v  ruvanju pameti iz ljudi.
Biblija ti lepo pove ti farizej zabiti: S samo spoznanjem bo smrt
kot zadnji sovražnik premagana.Po Elohim samospoznanih. Da bo to tako, sem pa jaz tu,ki garantiram in znam uresničiti to resnico. Hecno kaj farizejček! Da ne boš od jeze usahnu!
S tvojim sranje in pridigami si človek ravno ne more kaj dosti pomagati edino kar mu ostane je,da gre vse to tvoje sranje licemersko zbruhat. Ti si pravi nevedni licemer,ki bi rad druge učil in se delal pomebnega,a pojma o pojmu nimaš kako nizko smo mi vsi na Zemlji.

Lp Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #301 - 03.09.2008 at 12:41:48

Vsem !!!!

Moj zadnji post na Zunajzemeljske civilizacije,Vam pove kdo ste danes!!!!

Lp Alojz Shocked Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #302 - 05.09.2008 at 15:32:46

Alojz in Sandib wrote on 03.09.2008 at 12:41:48:
Vsem !!!!

Lp Alojz Shocked Cool

To vam govori dokazanorazkriti lažnivec Alojzij Vrbnik , rojen v Trboveljski luknji , trenutno živeč na prepihu pri Nanosu .

lp,

from Boštyxz + #
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #303 - 05.09.2008 at 15:37:11

Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 15:32:46:
Vsem !!!!

Lp Alojz Shocked Cool

To vam govori dokazanorazkriti lažnivec Alojzij Vrbnik , rojen v Trboveljski luknji , trenutno živeč na prepihu pri Nanosu .

lp,

from Boštyxz + #

Dokazano razkriti, zakaj ker ne pozna tvoje stevilke cevljev? Pa imena M.l.ja?

Ti fanatik zmesan ti!

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #304 - 05.09.2008 at 15:39:26

Hja, če je resnično "VSEVEDEN", bi moral z lahkoto vedeti tudi take podrobnosti/malenkosti  Exclaim.

Logično  Cool Exclaim Cheesy

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #305 - 05.09.2008 at 15:41:56

Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 15:32:46:
Vsem !!!!

Lp Alojz Shocked Cool

lp,

from Boštyxz + #

Jao, jao Bošti.

Kaj ti je rekel vaš Iridiolog? Povej ali je takšna skrivnost.

Drugače te pa lahko najavim pri svojemu kameratu, tu v Trbovljah, ko se vrne iz duhovne streznitve. Ti bo iz lastne prakse zablojenosti povedal kao je spregledal. Iz te luknje moraš iti malo dlje, za vas tupoglavce pa imamo rešitve že kar tu v Trbovljah.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #306 - 05.09.2008 at 15:43:58

Bosty
Pa dej ne se delat debila se vecjega kot si, je bilo povedano ze 100x, vsevednost je misljena v temi zivljenja, stvarnosti obstoja, to kar clovestvo isce ze tisocletja pa ne najde, Bosty tvoje blodnje so stranski izkrivljen produjkt na poti do te resnice, se razumemo zdaj?

Ti si sam sebi najvisji mozni stik z bozanskim, normalno, saj drugace ne more bit.

L.p.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #307 - 05.09.2008 at 15:49:48

No, okej,  Exclaim! Exclaim

Potem pa ne sanjat + debilirat' o neki namišljeni "vsevednosti" , ki to pač NI , ker je to lahko le nepopolna vsevednost ( toliko kot nič, ker je pomanjkljiva ) .

Edini resnično Vsevedni, je Bog-Stvarnik , živ+čil  Cool Roll Eyes Cool Exclaim Smiley Exclaim

Mi ljudje smo "ničle" proti Njemu . Štekaš zdaj bistvo Vsevednosti ?

No, torej ne debiliraj še naprej, juheeeeejjjjjjjjjj, ... Cheesy Grin Roll Eyes Cool...

+ Lp

Bošt' + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #308 - 05.09.2008 at 16:28:57

Ja ma si res bebec Bosty, oprosti ampak ce ne bi bil popolni bebec, ti ne bi to cel cas govoril.

Seveda je vseveden stvarnik, ti butel, tvojo stevilko noge ve po tebi, od tistega ime ve po njemu, razumes? Skozi nas je stvarnik, mi smo zivljenje, samo bistvo zivljenja? Mi smo samozavedni stekas? To je ta vesoljna samobitnost o kateri ti govori Alojz, samo kaj ker si bebec.

Odpisi boga kot si ga zamisljas, ker je nepotreben, ce pa mislis da je potreben, najdi eno stvar da je potrebno njegovo delo, bos videl v razlagah, bogeca pajaceka ni, ker ni potreben.

Pa ne mi z nekim ustvarjanjem pred nevem koliko casa, zdaj samo ZDAJ steje. Zdaj pa celotno stvarstvo laufa samo po sebi kot namazano, zdaj planeti, osoncja in galaksije, ljudje, zivali,... umirajo in se rojevajo, brez pomoci nekega motaca, vse kar je potrebno je pet samoizrazov stvarnika da je tko kot je , popolno. Sistem je popoln.

L.p.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #309 - 05.09.2008 at 17:24:24

Boštyxz wrote on 05.09.2008 at 15:49:48:
No, okej,  Exclaim! Exclaim

Potem pa ne sanjat + debilirat' o neki namišljeni "vsevednosti" , ki to pač NI , ker je to lahko le nepopolna vsevednost ( toliko kot nič, ker je pomanjkljiva ) .

Edini resnično Vsevedni, je Bog-Stvarnik , živ+čil  Cool Roll Eyes Cool Exclaim Smiley Exclaim

Mi ljudje smo "ničle" proti Njemu . Štekaš zdaj bistvo Vsevednosti ?

No, torej ne debiliraj še naprej, juheeeeejjjjjjjjjj, ... Cheesy Grin Roll Eyes Cool...

+ Lp

Bošt' + # Kiss#

Bošty

Bošty kako prav si povedal kdor želi biti prostovoljno nič se tudi vidi kot nič.In ti dokazuješ svojo voljo,da si niče. Ha,ha, nič,nič,ki lovi nične krave po Saturnu. Nič je BOŠTY prostovoljno to pa je intelekt in to božji ...čiv-čiv.

Lp Alojz

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #310 - 05.09.2008 at 17:25:14

Alojz in Sandib wrote on 02.09.2008 at 19:02:46:
Poet wrote on 02.09.2008 at 13:45:50:
Po meni je ključno vprašanje za vse sanjače, ki so, ki so bili in ki še bodo, tole naslednje:

Ali je že kdaj kdorkoli v zgodovini ali kako drugače dejansko imel stik s kakršnokoli obliko življenja, ki bi bila bolj zavestna kot človek?

Pritrdilni odgovori na žalost lahko pridejo le skozi človeško domišljijo, ki jo sproducira lastno nesprejemanje samega sebe, kar je neuravnovešenost med IN-RI principoma, oziroma med telesom in dušo.

In vsak v katerem se trenutno odvija neravnovesje med končnim telesom in večno dušo, vsak tak človek realnosti dejansko ne vidi take kot je in take kot je vedno bila, ampak iz tega svojega lastnega neravnovesja navzven projicira žaželjena stanja odrešitve - kar je spet trik, kako pozornost preusmeriti iz lastnega neravnovesja v neko silno kozmično ravnovesje h kateremu stremimo. In Bog je projekcija ravno tega, in še kaj.

Na koncu naposled le spoznamo, ko se vedno bolj in bolj uravnotežimo znotraj sebe in nam posledično tudi pogled na realnost nič več ne oscilira in se maje, da smo edino ljudje v vsem stvarstvu najvišja manifestacija vsega, in kakor se rastline in živali ne morejo same sebe komandirati, tedaj za vse njih skrbimo mi, saj se samo mi sploh zavedamo da vesolje je in da obstaja, vse drugo pa se tega ne zaveda - in kdo od vseh teh silnih izrazov je potemtakem Bog, če ne ravno v sebi uravnotežen in zaradi lastnega ravnotežja samospoznan človek, kateremu sedaj večna duša lahko 100% govori skozi končna usta in možgane končnega telesa? Ker problem je sedaj ravno to: da materialno ne-večno telo sedaj prevladuje nad in duši dušo, ter bi samo rado bilo večno, zato pa je toliko trpljenja in stremljenja za večnostjo, ker telo noče sprejeti da je končno, duša pa večno in si želi na vsak način prilastiti večnost duše - iz tu izhaja ves konflikt človeka, iz tu izhaja ves strah pred smrtjo, ponižanjem, ne-preživetjem, vsem, in ravno to je tudi končni ego, ki se boji sam zase in nikakor noče odmreti.

Lp, Poet

Sedaj pa še ta tekst primerjaj s svojimi blodnjami Bošty.

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #311 - 06.09.2008 at 15:16:14

Etrex wrote on 05.09.2008 at 16:28:57:
Ja ma si res bebec Bosty, oprosti ampak ce ne bi bil popolni bebec, ti ne bi to cel cas govoril.

Seveda je vseveden stvarnik, ti butel, tvojo stevilko noge ve po tebi, od tistega ime ve po njemu, razumes? Skozi nas je stvarnik, mi smo zivljenje, samo bistvo zivljenja? Mi smo samozavedni stekas? To je ta vesoljna samobitnost o kateri ti govori Alojz, samo kaj ker si bebec.

Odpisi boga kot si ga zamisljas, ker je nepotreben, ce pa mislis da je potreben, najdi eno stvar da je potrebno njegovo delo, bos videl v razlagah, bogeca pajaceka ni, ker ni potreben.

Pa ne mi z nekim ustvarjanjem pred nevem koliko casa, zdaj samo ZDAJ steje. Zdaj pa celotno stvarstvo laufa samo po sebi kot namazano, zdaj planeti, osoncja in galaksije, ljudje, zivali,... umirajo in se rojevajo, brez pomoci nekega motaca, vse kar je potrebno je pet samoizrazov stvarnika da je tko kot je , popolno. Sistem je popoln.

L.p.

Vidim, da sploh ne poznaš Gospoda Stvarnika, ki je še kako potreben tem vsem Njegovim stvaritvam, katere je On ustvaril, ker jih vzdržuje v njihovem bivanju .

In, brez skrbi,; tudi brez tebe, ali mene On ve več o tebi + o meni, kot ti ali jaz . Exclaim

To naj ti bo jasno  Cool.

Pa dober + jasen dan, ti želim, še naprej, juhej, ... Cheesy Cool Roll Eyes...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #312 - 06.09.2008 at 15:23:35

Boštyxz wrote on 06.09.2008 at 15:16:14:
Etrex wrote on 05.09.2008 at 16:28:57:

L.p.

Vidim, da sploh ne poznaš Gospoda Stvarnika, ki je še kako potreben tem vsem Njegovim stvaritvam, katere je On ustvaril, ker jih vzdržuje v njihovem bivanju .

In, brez skrbi,; tudi brez tebe, ali mene On ve več o tebi + o meni, kot ti ali jaz . Exclaim

To naj ti bo jasno  Cool.

Pa dober + jasen dan, ti želim, še naprej, juhej, ... Cheesy Cool Roll Eyes...

from Boštyxz + # Kiss#

Bošty beseda ustvaril nosi v sebi začetek. Vsak začetek je sočasno konec večno-sedaj. Vseobsežna vesoljna samobitnost nima lastnega začetka in konca,je večno sedaj,kjer vsak konec njene In vsake Xindividulne pojavnosti pomeni sočasno začetek cikla te iste X pojavnosti, večno-sedaj.KOnstanta-samozadostna,samoohranitvena,(
samodelujoča in perpetuo) Več se mi niti ne da razpravljati s teboj,ker si definitivno  omejen v Jakobu Lorberju.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #313 - 07.09.2008 at 08:38:41

Začetek še ni konec, Alojz, in tudi nikoli ne bo.  Exclaim . Večno  Cool.

Pa lep pozdrav iz Slovenskih dobrav, čaw . ... Cheesy Cool Roll Eyes...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #314 - 07.09.2008 at 12:01:37

Boštyxz wrote on 07.09.2008 at 08:38:41:
Začetek še ni konec, Alojz, in tudi nikoli ne bo.  Exclaim . Večno  Cool.

Pa lep pozdrav iz Slovenskih dobrav, čaw . ... Cheesy Cool Roll Eyes...

from Boštyxz + # Kiss#

Sočasnost konca začetka ko je vsak nov začetek sočasno konec cikla  večno sedaj vsake individualne X pojavnosti.
mu- mu--------------mu-mu---------------mu-mu----------mu-mu------
------------O.---------
    --------O--------------

To dešifrirajo samo leteče krave iz Saturna Bošty.One to dojemajo ti ne.
Back to top
« Last Edit: 07.09.2008 at 18:07:38 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Pages: 1 ... 19 20 21 22 23 ... 29